МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 41 331
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Пускат ме да си ходя, втория път тоновете бяха супер, една контракция за 30мин. Сега вече съм в по-добро настроение. И аз съм забравила всичко. Каката е на 9г и се надявам да има хъс да помага. Успех на всички 😘

# 571
Benedetta и аз съм в 36г.с (+3) ,магнезий и Но-шпа не съм пила въобще нито по 1 брой аз през бременността.Лошото е,че не успях да мина прегледа на 02.02,че и доктора и сестрата бяха с Ковид.Утре или най-късно в сряда ще отида.Като цяло всичко се размина,ще наблегна изцяло  на почивка днес,възможно е и да съм се претоварила събота и неделя.Правихме разместване в къщи и въпреки,че повечето време бях наблюдател все пак си имаше навеждане,почистване и ходене напред назад.

Elasmen,чудесни новини.Да не бързат още бебоците ни да излизат ❤

# 572
Еласмен, много се радвам, че те изписват! 🤗

За да не е спам - на мен ще ми е първо и страшно много ме е страх имам чувството, че нищо не знам за отглеждането на бебето-за всекидневния тоалет, за развитието кое, кога и как трябва да се случи, за кърменето съвсем.. Изобщо пълна каша. Всички ми казват, че ще го карам на усет и ще се мобилизирам, само дето май не ме познават и не мисля, че ще се случи така. Страх ме е от непознатото..

Вчера ходихме в любимо наше ресторантче, да си отпразнуваме сертификатите. И днес - зверско гадене и малко разстроен стомах (поне се освободих, че и мен запек ме мъчи....). Обаче след малко тръгвам за първата ми среща с израждащата и се притеснявам да не стане гаф, някъде по трасето или в медицинския център. Pensive

# 573
Еласмен, много се радвам, че те изписват! 🤗

За да не е спам - на мен ще ми е първо и страшно много ме е страх имам чувството, че нищо не знам за отглеждането на бебето-за всекидневния тоалет, за развитието кое, кога и как трябва да се случи, за кърменето съвсем.. Изобщо пълна каша. Всички ми казват, че ще го карам на усет и ще се мобилизирам, само дето май не ме познават и не мисля, че ще се случи така. Страх ме е от непознатото..

Вчера ходихме в любимо наше ресторантче, да си отпразнуваме сертификатите. И днес - зверско гадене и малко разстроен стомах (поне се освободих, че и мен запек ме мъчи....). Обаче след малко тръгвам за първата ми среща с израждащата и се притеснявам да не стане гаф, някъде по трасето или в медицинския център. Pensive

Аз вече си нося резервно бельо в чантата, за всеки скучай, защото се случва да се изпускам Sad
Страх ме е и мен,  защото е 1во... сега само сънувам раждания изтичане на води... почти не спя ... ама няма как ще се справим! Hug

Еласмен, чудесна новина!

# 574
  • Враца
Есенна магия, честито бебче 🤩, много интересен разказ, неочаквано се е случило всичко.
Аз подарък мисля да взема на каката, но без да и казвам, че бебето го е донесло, защото тя е почти на 7 и ще е малко страно 😁

# 575
Много сте писали, набързо минах през коментарите, така че не прочетох всичко. Видях, че е имало празнуващи, честити да са! Аз си бях харесала датат 6 февруари, но бебето явно не я харесва. Контракциите ме мъчат много, вече редовно болят и просто искам да се свършва вече и да си видя бебчето. Тази нощ се събудих от нова болежка - болезнени стрии. Понеже мога да лежа само на ляво и за кратко по гръб, затова цялата нощ я изкарвам на лявата си страна, но вече тежестта е толкова голяма, че много ми се притиска лявото бедро и явно от това са се образували там. Събудих се от една пареща болка и не можех да търпя никакви дрехи и докосвания там, в началото ги помислих за разширени вени, но като седнах и видях как хубаво се изпънаха и очертаха едни нови розови гадове. Будих мъжа ми, носи ми лед и слагах и като минаха малко пак си легнах, тоест седнах и спах седнала остатъка от ноща. Ревах, че на дясно като се опитам да легна и ми свършва въздуха и много боли корема, по гръб след 5 минути също ми свършва въздуха и започват контракции, а на ляво много ме болеше от тези проклетии. Сега ме болят по-малко, но все още не мога да стоя дълго на ляво. Най-странното е, че днес като се събудих и не ме болеше кръст, бедра и другите типични болежки и от сутринта до сега съм имала само 1 контракция, тоест и тях ги няма нещо и ми е много странно, но съм сигурна, че вечрта ще се появят, както винаги.
Иначе вчера разпънахме кошарата и съм много доволна, че го направихме, защото наистина много мирише, така че не сложихме матрака, а я оставихме да се отмирисва първо, дано не отнеме много време това.
Аз от вече повече от месец всяка нощ сънувам как раждам и почти само това, но вчера сънувах, че вече съм родила и сме си вкъщи пък нямам готовност за бебето, търсех дрешки и памперси, пък то стои изцапано с ако и аз не намирам нищо изпрано да му облека. Всъщност всичко сме изпрали и съня нямаше общо с риалността, но явно имам някакви притеснения, че няма да се справям и ми избиват в сънищата.

# 576
  • София
SimD23 И някой като ти каже: Спи сега преди да се роди бебето, докато можеш хихихи 🙄 Много ме дразни този израз… То сега спи ли се? Ставаш поне по 2 пъти до тоалетна, после бебето рита и не можеш да заспиш, ставите болят като спиш на една страна, половината са със запушен нос и т.н., и т.н. Голямо спане, няма що.

# 577
Вчера излезнахме да се разходим, но усещам, че вече не мога. Когато повървя малко и коремът ми се втвърдява и имам тежест. Вечерта както си стоях получих една много рязка и силна болка в ляво долу,беше за секунди, но режеща. Нещо като прещипан нерв, на такова бих го оприличила. Легнах за малко и ми мина.
А днес преди обед имах ужасни болки от запека,  пия Лактулоза, но не ми помага. Изобщо не можех да стоя нито права, нито легнала, коремът ми и той беше като камък, по едно време се зачудих дали няма да родя.
Взех Мелилакс и малко облекчи положението и сега не знам да го ползвам ли утре пак, сироп ли да пия...

# 578
Мелилакса не води до привикване, така че може пак, ако нещата са още лоши и обикновено спомага да се оправят, така че може и да не се наложи, ще прецениш. Аз веднъж правих 2 една след друга, че беше много зле положението, но след втората си тръгнаха сами нещата и следващите дни си бях добре и без тях ми беше лесно.
При разходките и аз съм така, стяга ми се корема, но и ме боли даже до такава степен, че трябва да спра и не мога да направя крачка, докато не отмине. Аз искам да раждам вече влезнах в 37 седмица и разходките със сигурност много ще ми помогнат, но пък времето е толкова гадно, а и ме е страх да ходя сред повече хора точно преди финала, така че стоя главно вкъщи. Опитвам да се натоварвам по други начини, вчера чистихме основно стаята, пердета прахме, прозорци, кошара разгъвахме, няколко перални прах и простирах, но не му се излиза на бебчето.

# 579
Жирафче, не се притеснявай, не си назад изобщо. И на мен днес ми бяха първите тонове в 35г.с. Много бързо мина, всичко беше наред. Някой беше писал в темата, че трябва да си пил кафе/кола преди това, за да е будно бебето, но на мен ми казаха точно обратното. Никакво кафе или ако е пито, то поне 1-2часа отстояние от тоновете, поне пиловин литър вода, за да няма дехидтратация и да не си бързал/тренирал и т. н.
Аз ви бях питала преди, но пак ще питам, защото тотално се обърках. Бяхте ми писали, че бебето се записва по адрес на лична карта на майката. В този случай какво е приложението на удостоверение за настоящ адрес? Не мога да обвържа връзката между едното и другото. Гледах регламента за кандидатстване в ясла/детска градина и там може да се избира между един от двата адреса. Мамите с първо дете с различен адрес от този по лична карта може ли да споделите каква е процедурата. Може и на лично да ми пише. Притеснението ми идва от това, че имам два адреса в София - на личната карта още не е сменен, но съм си извадил удостоверение за настоящ адрес. Не искам да се окажа в патова ситуация да не мога да кандидатствам за ясла там, където живеем в момента.

# 580
  • София
Yoana бебето се записва по адреса от твоята лична карта, а докато дойде време за ясла ще имаш време да си я смениш. За ясла може да се кандидатства и по настоящ адрес, който е по удобно за теб.
Благодаря ви за подкрепата момичета. 💐

# 581
Йоанка, мога да ти кажа в Пловдив как е. Бебето по принцип се записва на адреса на майката по лична карта. Когато дойде време за кандидатстване за ясла и градина се взима предвид настоящия адрес (защото се предполага, че се живее на него), но например тук в Пловдив имаме допълнителни точки ако постоянния и настоящия адрес съвпадат, та ако са различни се губят тези точки и шанса съответно е по-малък. Бих ти препоръчала ако имаш възможност настоящия адрес да го направиш постоянен и да си смениш личната карта 😊

# 582
О, да, любимото ми - спи сега докато можеш. Аз не мога да спя. Или ми е задушен носа или повръщам от киселини. По гръб не мога да лежа, остана ли така 2 мин, първо че киселините ме убиват, второ, че нещо се сецва в кръста ми и няма шанс да се изправя, ако не ме вдигне мъжа ми. Мога само на двете страни, но пак има болки и схващания и затискания на бебето. Движенията вече са изключително болезнени. Постоянно ми се ходи до тоалетна, ставам по 3 пъти поне, а всяко ставане е по 10 мин поне и то придружено с охкане и пъшкане. Красота! Нямало по-хйбав период за жената от бременността. Дали...

Аз съм вече в 37 седмица и нямам търпение да се случват нещата. Бебето последно го мериха 2800, което смятам е чудесно. Какво повече да чакам.

Сина ми го родих в 38. Дано и това да е максимум тогава. Не си представям да съм бременна още три седмици.

Лошото е, че бебето е застанало напречно и по движенията съм сигурна, че не се е обръщало повече. Ще видим сега на прегледа дали ще ми запазят час за секцио или ще остане уговорката да тръгне раждане и в зависимост от положението на бебето тогава да се реши дали естествено или секцио. Въпреки че това най ме дразни й не искам да се случва - да си изпитам всички контракции и въпреки това да ме срежат.

# 583
Да, моето също е застанало на криво и така го усещам, така че може и на мен да не ми се размине ножа. Обаче планово секцио се прави най-много 10 дена преди термин, което при мен е след 10 дена, но едва ще ги изтърпя и ми се иска по-рано да си тръгне само и да се завърти, както трябва. Ще видим какво ще става, но просто искам да раждам, болките от контракциите са ужасни и все като реша, че вече е дошъл момента и те спират, така че е доста досадно това. Дано при вас не се появяват и да изкарате леко до края.

# 584
  • sofia
Момичета, усещате ли как малко по малко си наближава.
Моето бебе доста забави темпа на растеж и е около 2300 в 36+2. В петък ме приемат за наблюдение и ще се реши кога да го вадят до неделя/понеделник.
Аз разбира се не бях готова за тази новина и днес ми е малко шашаво всичко, чудя се какво ще забравя за болницата. Много искам да се движа с клин, а не с нощница, дали ще ми дадат... не зная

Общи условия

Активация на акаунт