МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 41 413
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Yoana, опитай с body butter.
Аз пробвах най-различни олиа и ми идват слаби.
Прикачвам снимки от кои съм доволна:
Скрит текст:
Styx, шеа, имат и други видове ~20-30 лева, има го и онлайн и във физ.магазин:

Zoya goes pretty, имат много видове, ~15-20 лева, има го и онлайн и във физ.магазин:

Wooden Spoon, имат доста варианти, но този на мен най-много ми допадна (шеа, какаово, кокосово, бадемово, арганово масло и вит.Е). Знам, че са доволни и от бебешкия крем против подсечени дупета. Този е ~18-20 лева, има го и онлайн и във физ.магазин:

Ikarov, шеа с ванилия и портокал ~10-13 лева, ухае фантастично, има го и онлайн и във физ.магазин и аптеки, както и в ДМ:

# 196
Предната бременност спрях да се мажа в 9 месец, че ми писна и съответно се нацепих жестоко.
В момента използвам Био Ойл + лосиона на Palmer's като не бих казала, че съм много стриктна и редовна в мазането. За сега стрии няма, но ме притесняват 2-3 червени точки, които по всяка вероятност ще станат такива.

# 197
Здравейте и от мен Simple Smile Кашлицата си изчезна, така както се и появи, за което съм много щастлива.

Много се чудех дали да отлагам тонове и преглед днес, но сметнах, че след 5 отрицателни теста общо на мен и ММ, значи няма шанс да сме с ковид и ще отида.

Стискам палци на всички болни, в болница и контактни да мине всичко най-бързо и да сте добре. Не стига, че като сме бременни за първи път е голям стрес, а с всички тези болести този сезон е ужас.

И аз вчера прекалих с домакинстването и както дълго време нямах втвърдявания на корема, пак се започнаха..но днес се надявам всичко да е наред на тоновете.

# 198
Yoana, и аз снощи се събудих поради същата причина. Чак се уплаших. На мен като цяло ми се случва за първи път да връщам храна докато спя. И зъби мих, и какво ли не правих... Не можах да се отърва от кофти чувството в гърлото и носът. Накрая в 5:20 взех една ментова бонбона, сложих още 2 възглавници и така дремнах седнала.
За мазането - аз последния месец се мажа с един крем, който сама си направих от мас, ванилия и няколко ябълки нарязани. Повря малко на слаб огън, прецедих и в бурканче в хладилника. Изчезна всякакъв сърбеж и кожата е много мека.

Мира, пиши какво се случва с теб. Дано устискаш още няколко седмици и бебка да си стои в коремчето.

# 199
Привет на всички бъдещи мами! 😊
В 37г.с. съм . Имам въпрос към вас.. 🤔
Днес получих писмо от НОИ , в което е упоменато,че нямам 12мес. осигурителен стаж. Някой наясно ли е от тук нататък как мога да постъпя в такъв случай и до закрила на детето ли да търся еднократна помощ или до друга институция да се обърна ,която би била наясно!?

# 200
Benedetta, благодаря за подбора на маслата. А всички ли стават за бременни, имам предвид няма нещо противопоказно?

# 201
Днес получих писмо от НОИ , в което е упоменато,че нямам 12мес. осигурителен стаж. Някой наясно ли е от тук нататък как мога да постъпя в такъв случай и до закрила на детето ли да търся еднократна помощ или до друга институция да се обърна ,която би била наясно!?

Потърсете темата “Майчино счетоводство”. Там със сигуеност ще могат да дадат насоки.

# 202
За стрии мога да препоръчам това масло: https://woodenspoon.eu/produkt/strech-marks/
Майка ми има много стрии, получила ги е още с първата бременност. Предполагам и моята кожа е предразположена, но към момента нямам нито една стрия по гърдите или по корема. Мажа се само вечер след баня, не много обилно, защото не обичам да ми е мазно.
Аз взех и крем за зоната на памперсите, крем за студено време и един против подсичане.

# 203

Потърсете темата “Майчино счетоводство”. Там със сигуеност ще могат да дадат насоки.
Най-добре както е казано в Майчино счетоводство. Но еднократна помощ при раждане на дете никой не може да Ви я отнеме. Получават я дори непълнолетните циганки. Може да имате проблеми с майчинството

# 204

Ще получавате социално майчинство от 100 лв на месец и еднократната помощ от Социалните.
Относно майчинството обаче, най-добре погледнете в посочената тема или попитайте и за нея в социалните

# 205
Benedetta, благодаря за подбора на маслата. А всички ли стават за бременни, имам предвид няма нещо противопоказно?
Да, всички от изброените са подходящи и аз съм ползвала.

# 206
Благодаря на всички!!!!!

Продължавам под наблюдение до неделя вечер, тогава ще се реши дали оставам. Имам болки и контракции, пия хапчета и тонове. Засега това. Не съм спала още и ми е като на филм всичко, не може просто със хора, светлина, знаете как е...... гледам да ям непрекъснато да може да надебелее отрочето Wink

Прегръдки и все едно повтарям: да сме добре!

# 207
И аз да се отчета днес. Хремата вместо да минава, тя ми се влошава... вече не знам какво е това чудо. Днес ме болят всички мускули и се чувствам като пребита ... супер уморено ми е, а нищо не съм правила ..  не съм си правила тест за ковид, ама май ще трябва да си направя... не мога да дишам вече с тоя нос, а назик кидс го използвам само преди да легна защото иначе не мога да спя през нощта.. устните са ми постоянно пресъхнали, вътре в устата също, абе супер гадна работа, а съм последната седмица на 8ми месец ...
Контракции имам и май зачестиха заради кашлицата и кихането ... явно при всички на края се появяват менструални болки, аз не си спомням с първата бременност, но сега имам.
Супер много болни хора има ... не знам ние от къде се тръшнахме така като с детето не ходим никъде, освен до детската кухня и то в повечето случаи е с колата ... бях го водила до педиатърката за едни пъпки, та явно там нещо сме се заразили или мъжа ми е донесъл нещо от работата ... навсякъде чувам само за болни хора, за вируси, грипове .... ох дано всичко да премине и всички да сме здрави в най-скоро време...

# 208
Танче, направи си един тест. При брат ми Ковид започна така. Лека хрема, после лека температура, после лека кашлица, после леки болки в мускулите.. сега няма симптоми освен течащ нос.

# 209
Танче направи си тест наистина, ако сама ще го правиш хубаво тампона го вкарай в носа, докато не усетиш че опира и връткаш 2-3 пъти, гадно е ама за 5 секунди и край.Ние с Мм общо по 6 теста имаме като бяхме контактни, още не ми е пробито нищо 😂 ама си е кофти тръпка
 Дано е отицателен, но и да не е поне ще можеш да се свържеш с Аг и Лл и да знаеш как да действаш. Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт