НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 067
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Ейнджъл, много съжалявам за случилото ти се Sad
Установи ли се от какво са намалели водите ? Ако можеш направи вътрематочна биопсия за инфекция освен тези изследвания които си изброила .

# 586
m-angel много съжалявам, аз имам една загуба, но беше 12 г.с и плодът нямаше сърцебиене, затова прекъснахме. При теб липсват околоплодни води, но плодът има пулс така ли да разбирам? 
Много съжалявам, за мен в 12 г.с си беше голяма травма пък в 22г.с даже не ми се мисли, прекалено е травмиращо както самия случай така и процедурата кюретаж.
За изследвания не мога да дам мнение.

# 587
  • Тук... някъде
m-angel, много съжалявам за загубата ти 😔 пожелавам ти скорошно възстановяване и физически и психически! Аз не съм запозната с изследванията при проблем с околоплодните води, но може би за някакви бактерии, които биха били причина за пукането на мехура.

# 588
Момичета , някой сложи ли ваксина Варивакс и , ако да , как се понесе от децата ?
Аз възнамерявам, но не сме в София дългосрочно, дано не се зарази докато успеем. Ще споделя. Иначе доколкото знам няма странични реакции, следя и едни лекари в групи във, ФБ.

# 589
Синът ми изкара варицела, когато беще на 10 месеца.
Изкара я сравнително леко.
Един ден вдигна температура. За две седмици се изчистиха абсолютно всички пъпчици.

# 590
m-angel, съжалявам за загубата ти. Знам колко е тежко. Sad Дано всичко е ок следващия път. Не съм правила специални изследвания /освен вит. Д, б12, желязо, фолиева/.

# 591
  • София
Ах, Ейнджъл, съжалявам за загубата.
Хубаво си решила да пуснеш изследвания, стискам палци да се намери причината и всичко да е наред следващия път.

Аз реших да се включа, че отдавна не съм писала, ама момичетата са пуснали турбото. По-специално едната Смениха ролите, според ММ просто едната наваксва сега с простотиите. Но днес излизах с трите деца, едно от които в раницата, другите пеша.
Прибрах се и ми идеше да се размажа на пода от умора и да не мръдна, а изминахме не повече от 700м в посока  С много спирки за ядене на вишни, бране на джанки, Диана ми напълни с камъни джобовете, пък пихме вода, солети, спряхме на една площадка... И всичко това, за да вземем кухнята  Близо 2 часа.

Не успявам напоследък да си почина качествено и ми идват нанагорно такива неща, ама има и такива моменти. Иначе ако съм си получила дозата време за себе си и съм релаксирала като хората не можеш ме бутна.

И у нас иначе са на грижовната фаза, всичко се храни, завива, повива, къпе.. Сядаме да обядваме с две плюшки, да ги хранят и тях и така.
Вече си говорят по име и много се търсят и си измислят някакви игри от типа на гоненица, криеница. Хранят се една друга 

# 592
  • Варна
Момичета, как са мъниците с пиенето на вода сега през лятото? Борко от няколко дни отказва. Не знам защо, до скоро пиеше без проблем. Бутилчицата му е винаги наблизо и сам се сещаше да пие, а понякога го подканвах аз. Сега обаче нито сам се сеща, нито иска като го подканя. Дори на рутината преди сън, където пиеше автоматично вече върти глава. Лошото е, че и памперсите намаляха. Чудя се дали да не пробвам с разреден сок?  Neutral Face Обаче не е пил досега и не знам дали няма да си вкарам автогол...
Със сигурност не е дехидратиран, просто пие по-малко от нормалното.

Как сте иначе всички, ходихте ли вече на плаж? Simple Smile

m-angel, ти как си, по-добре ли си вече?

# 593
Jinx, малката пропи вода отскоро. Пйрноначално й предлагах с неразливна чаша, но не пиеше хич. Реших да сменя с чаша със сламка и се оказа, че й харесва повече. НО определено имаше голям зор с тази вода. До преди два месеца може да се каже, че не пиеше.
Може да пробваш да разреждаш сок с вода, ако не искаш само сок. Дали ще си вкараш автогол не се наемам да кажа.
На плаж не съм ходила и няма да отида за пето поредно лято и съм много вкисната на темата, защото обожавам морето.

# 594
Jinx, благодаря че питаш. Добре съм. Нямам избор.
Наскоро прочетох нещо, което много ми хареса и ми дава повод за размишление, когато се сетя за случилото се:
"Не плачете, защото всичко е свършило. Усмихнете се, защото се е случило."
от Лудвиг Якубовски

По темата с водата, Марти пие, но пък намали яденето.
Иска основно плодове и кисело мляко. Отдавам всичко това на горещото време.
Иначе е в някакъв период на бебешки пубертет, май.
За всяко нещо се сърди, иска да върви, после не иска, иска да яде нещо, после не иска и т.н.
Вярвам, че е накакъв период и ще отмине, може би за да дойде друг с други номера 🤣

# 595
Вода пие много , но когато беше болна и отказваше й давах домашен компот , който прави свекърва ми с много малко захар . Доста се харесва, също и чай от лайка с много малко мед , може да опиташ.
При нас имаше проблем с ядвнвто няколко дни , съня също беше силно нарушен и вчера какво да видя в устата й  последните три кътника избили 2 отдолу почти изцяло и един отгоре само връхче .

Анджъл , прегръдки от мен ❤🤗

# 596
И моето сякаш пие малко по-малко вода. Освен това се научи да пие и да плюе едновременно и става ужасно мокър. Open Mouth
Веднъж на ден давам фреш от един портокал, разреден с малко вода. Изпива се на екс и хидратира добре. Simple Smile

# 597
Jinx, моят понякога не иска да пие, защото е зает с игра. Почнах да го подканвам с измислени песнички докато му подавам водата - бързо му хващам вниманието и често взима чашата. Например "В тази къща пием вода, вода на обяд, вода на вечеря", "Обичам вода, вода да пия, с вода да се къпя" и т.н., все с импровизирана мелодия на момента.

Ангелче Heart. Майките наистина нямаме избор. Пожелавам ти сила и много хубави моменти в най-близко бъдеще, които да дадат смисъл на тежките и трудните в миналото. Flowers Hibiscus

# 598
  • София
Пие много вода, фреш и мляко от всякакви пособия.
Мина и злоядият период и много хапва. Постоянно се иска нещо за гръзкане и между храненията. На био щанда в лидъл има един зрънчо от просо, който няма мирис и вкус на нищо, защото е само и единствено направен от просо, но дребното го обожава... Дори в момента ме преследва с ''осе дентоу'' (още зрънчо) и не мога да си напиша съобщението от даване на дентуту.

# 599
  • Варна
M-angel, много хубав цитат и добре, че си намерила нещо, което да ти носи поне малко успокоение. Гушки и от мен. Heart

Ние имаме напредък с водата, като се вдъхнових от Helinor. Борко по принцип пие от шише със сламка, затова реших да го сменя с голяма вода чаша, с каквато пием ние. Естествено имаше голям интерес да пие като голям.

Иначе и той се сърди за супер нелогичните неща. А напоследък почва много да ми тежи да му угаждам на прищявките. Сега коронния му номер е да ме кара да го вкарам в кошарката да си играе, но след буквално 10 секунди вече иска да излиза, след още 10 сек пак иска да влиза. И така отмък-примък, а на мен ми тежи да го вдигам постоянно. Друг път тъкмо седна да си взема въздух за 5 мин и той почва да ме дърпа за ръката да ме води някъде .. Triumph Обяснявам му, че мама иска малко да си почине, че имам нужда да поседя, да отиде сам където иска да ходи или пък да стои да си играе при мен, обаче няма грааааам никакъв ефект. В някакъв момент почва да тропа с крака, да крещи и да настоява, докато не се пречупя и му угодя. Никакво съчувствие в това дете. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт