НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 070
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Много се радвам, че при нас няма пясъчници. Полудявам от мисълта, какво може да намери вътре. До нас има една градина с такъв, уж има покривало. Да, ама една събота и неделя не го бяха сложили и гледах как поне 5 котки бяха в него (само минавайки покрай нея). На плажа го водихме игра си много спокойно, почти час не мръдна. Нито хапна нито хвърля пясък. Водихме го до водата, влезе докъдето може да е стъпил, навътре не пожела. Мисля, че единствено решение е басейнче.

Аз също мисля, че отрано се учат навиците и всичко е с граници. Но все пак искам да отстоява своето желание. Преди беше свит, всички му вземаха играчките и той нищо не казваше, сега ако иска да играе с нея няма да я даде. Засега не е посягал на дете, въпреки, че него са го бутали, драли и щипали, но бутна едно (случайно мисля) докато се гонеха кой да се спусне по пързалката (няколко дни преди това него го бутнаха така).

Започна тръшкането за всичко - искам на стола, не искам на стола... и т.н., понякога успявам да го успокоя и обясня ситуацията, друг път просто го оставям да се навика.
Аз лично не гледам нито кой как е облечен нито аз как съм 🤣 веднъж дори зардавох сутиен да си сложа 🤣🤣 добре, че бях с яке, но ми беше много жега, а не можех да го сваля 🤦♀ Храна на площадката не искам да нося и давам, но след като повечето майки носят - солети, царевични пръчици, крекери и бисквитки няма как да не вземам (бисквитки съм забранила, защото ограничавам захарта). Калоян само да чуе пакетче и е първи нареден. Вкъщи не ги и поглежда, но гледайки всички да хапват няма как да не му давам. В началото го залъгвах, отивахме настрани, но вече не работи 😁 А гледа все едно не е ял от дни 🤦♀

На площадката го оставям сам, качва се слиза и се спуска от всякъде. Гледам да съм наблизо за всеки случай, но го оставям сам. Имал е няколко падания, но така растат децата - рани на коленете и усмивки до ушите.

# 571
Момичета , някой сложи ли ваксина Варивакс и , ако да , как се понесе от децата ?

# 572
  • Варна
Момичета , някой сложи ли ваксина Варивакс и , ако да , как се понесе от децата ?

На Борко сложиха 1-вата доза миналия месец, предстои втора. Абсолютно никакви реакции, както с предишните задължителни ваксини. Бяха ни казали, че може да избият 2-3 пъпки, но и толкова нямаше за щастие. На поставянето не плака въобще. Blush
Ако мислите да взимате, един съвет - купете ваксината 1-2 дена по-рано, защото ние решихме, че ще си я купим от местната аптека 1 час преди прегледа. Е, после обиколихме цяла Варна и я нямаше никъде. Оказа се, че трябва с поръчка. Sweat Smile Изтървахме си часа и загубихме доста време. Това в случай, че вашия ЛЛ не я осигурява на място в кабинета.

# 573
Ние бяхме за 2 седмици във Варна - водата адски ги влече, уикенда ги топнахме в морето, през седмицата само топнахме крачета, защото мама не успява да се пребори с двамата мераклии сама. Иначе успешно се захраниха и с пясък.
Петър се научи от къде идват ягодите и всеки ден посещаваше градината и много смешно се "гмуркаше" сред листата. Първата една седмица беше голям рев от прадядо им, втората вече станаха приятели, и естествено след това си тръгнахме.
Вече втора седмица ходим с гащи, вчера беше ден без нито 1 инцидент, а предния имаше едно леко изпускане в гащичките, но не беше цялото пишо там. Трети ден на обяд заспиват без биберони, снощи заспаха и вечерта без (само дето през нощта таткото е дал ...). Но пък нямаше драми, ревове и тн на заспиване, както аз очаквах. Реално тва с бибероните си мислех, че ще е най-голямия ужас, ама минава що-годе добре.
Като успешно се преборим с тези неща, следва да започнат пак да си спят по леглата, което ще е другия ми ужас. На обяд си спят там без проблем, стане ли вечер обаче, като ги сложа, и за 5 минути е станала егати драмата, та ще изчакам още някой месец да мине, така или иначе лятото активно ще пътуваме по баби.

# 574
  • София
И как се маха тоя пуст биберон. Тука е пълен цирк, ако му го вземем Sad

# 575
Ами аз използвах, че ги хвърлиха зад кошарите и им напомням, че са там и край Grinning първата вечер им дадох за през нощта от резервните, ама после събрах смелост да пробвам и за вечерта без. Реално очаквах Петър да го търси доста повече, понеже беше по-пристрастен, а то при него много леко минава. Стефания се буди всяка вечер и пищи за по няколко минути, ама пея, гушкам, давам вода и пак заспива. И така по няколко пъти на вечер, да видим до кога.

# 576
По повод на бибероните - днес видях едно дете, което е набор на сина ми, т.е. на 4 г. с биберон. 😬
При нас е палец и не знам как ще се отучи.

# 577
  • Варна
Dagny, ако в момента е зор махането на бибата, аз бих направила някаква пауза (1-2 седмици, дори месец) и бих опитала пак по-нататък. А и като цяло, ако не ви е спешно, не се тормози. Сестра ми например махна бибите на племенничките ми на 2г без проблем. Според мен детенцето като е готово, ще бъде сравнително лесен процес.

Борко не е приет и на второто класиране и сега почваме да се оглеждаме за частна ясла във Варна. Приемам всякакви съвети и предложения! Simple Smile

# 578
В нас проблем със залъгалката биберон няма, но имаше с гърнето.
По ред причини от април месец насам, основно моите родители се грижеха за Марти. Още преди това, както съм споделяла, той изведнъж започна да отказва да стои на гърне. Пищи, плаче и не искаше (а в яслата сяда).
От четвъртък миналата седмица отново си поех грижите за детето и това ми беше приоритет. Първите два дена само говорих, че трябва да се сяда, какво се върши и така нататък. От събота започна да склонява да сяда и много интересно.
Първо питам дали иска, ако не, не се и мъча, но каже ли да, сяда и пишка.
Та идеята ми е, дали и с биберона не може да се използва първо говоренето и после например да се пробва с махане.
Чувала съм, че рязането отпред на бибата също върши добра работа.

# 579
Дагни, аз съм ти разказвала как стана при нас, ама понеже може да помогне на някого другиго, реших да споделя. Първоначално ограничихме ползването на биберона само до кошарата. Биберонът си седеше само там, не се вадеше. Междувременно предложих и гушкава играчка за успокояване, като междинна асоциация за заспиване. В някакъв момент се престрашихме да пробваме да заспи без биберон и тогава имаше лека регресия в съня, защото помагахме доста с милване. Това продължи не по-дълго от седмица, като най-тегав беше първият ден, разбира се. При вас ако се ползва бибата активно, според мен можеш да почнеш с първа стъпка ползване само за сън и да му дадеш време да се адаптира към новата реалност.

# 580
  • Варна
Здравейте, мамчета. Идвам да споделя пак малко размисли и страсти и да ви питам някакви неща. Stuck Out Tongue

Как сте вие и децата? Забелязвате ли вече колко порастват? Аз определено виждам как Борко се трансформира все повече в детенце и май отдавна не е бебе, нищо, че с баща му още му викаме така понякога. Laughing Едно от любимите ми нови неща е, че е станал още по-любвеобвилен и грижовен. Започна най-редовно да храни и обгрижва плюшените играчки вкъщи. Нас с баща му също, ама май повече мен.
Вече проявява и някаква форма на емпатия и се е случвало като види, че нещо ме боли или пък се ядосам, да идва да ме милва и гушка. В другите моменти почва да крещи или реве. Sweat Smile Но смятам, че е нормално все още да не е напълно развито това чувство. Притеснявам се, че се афектира много от плача на други деца, като ги чува от доста далече и започва да се мръщи и мрънка или направо крещи, ако са близо. Дано като се появи бебе 2 вече да не е толкова огледален откъм чужди емоции, защото иначе ще бъде пълен цирк вкъщи.
Също така забелязвам, че вече много по-добре се разбираме на ниво "пазарлъци" от сорта: "Ще ти дам праскова, но първо трябва да се приберем да я измием и да измием ръцете". До скоро беше изключително нетърпелив и можеше да се тръшка до безкрай, докато не си получи искането, но вече явно осъзна, че мама си изпълянва обещанията и с малко повече приказки търпението му доста се засили. Също така помни какъв е реда и моментално ще хукне към мивката да се мие след като се приберем, за да го измия и да си получи плода.
Започна отново да си израства играчките и сега съм в чудене как да му обновим колекцията. Тук ще се радвам на идеи - с какво си играят вашите тодлъри в момента най-много? В момента хит за Борко са дървените зеленчуци с велкро, които се режат с нож. Хем се кефи да ги реже, хем пада игра да храни, да ги събира в съд и подрежда. Отделно много задобря с пъзелите, конструктора и сортерите. Другия хит е един дървен кран от ИКЕА с магнит за захващане на части. Обаче усещам, че и тези неща му омръзват вече, а не знам как да ги рутирам при положение, че са 4-5 играчки общо. Sweat Smile През другото време вилнее вкъщи и си играе с каквото намери.

Охх, пак стана дълъг пост, спирам се. Sweat Smile

П.С. В тези жеги кога излизате?

П.С. 2. Имаме регрес с говоренето. Както беше почнал да казва някакви думи от типа на "акула" и да сочи акулата в книжката с риби, така изведнъж от 1 седмица насам речника му намаля до "мама" и "ам-ам". Weary Ей голям дерт ми е!

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 15:24 от Jinx_

# 581
Jinx, радвам се, че писа и сте добре.
След загубата ми спрях да следя темата за октомврийчета 2022.
Относно излизането, ако е през уикенда, когато Марти не е на ясла, излизаме сутрин между 9 и 11:30 ч.
После се прибираме, обяд, сън, следобедна закуска и най-късно към 17 ч сме пак навън.
Към 17 ч е още много топло и се чудя какво да направя занапред.
В момента се мъча да му изместя малко нощния сън. До сега заспиваше най-късно 20:30 ч, а вече го слагам към 21 ч.
Така ще можем по-късно да излизаме следобед и да избягаме от жегата.
При нас в момента хит са книжките с плодове и животни, както и музикалните коли и камиони.
Навън пясъчник или пръст, камъчета са му най-добрата занимавка.
Сортерите го изнервят, към плюшени играчки не проявява никакъв интерес, а пъзелите само ги вади и прибира в кутията им.
Има ли и друго дете, се заиграва и с топка.

# 582
Мони от два три дни почна да си играе с една кукла-храни я с едно шише,завива я,дава и биба,най-голямата забава е със сортера от Jinx,за което и благодаря много и да тормози кучето-имаме френски булдог и като стане и там- дърпа и зърната,отваря и устата,хапе я по ушите - после става цялата в косми ама какво да я правя, все там е наредена. Горкото куче се чуди къде да се дяне и сета почна да се крие в гардероба на каката.
   Ние излизаме към 9 и до 11 гледам да сме вкъщи,  следобед според зависи колко е спала,  защото може да спи и два часа може и три и четири.
   Баща и иска да си имаме още едно, но аз съм 50/50- като знам какво е сега и кака на 15,6 години и ми става лошо Simple Smile

# 583
  • Варна
Ейнджъл, нямах представа! Sad Много съжалявам! Какво се случи? Помня, че беше доста време в болницата в някакъв момент. Всъщност, ако не ти се разказва - недей. Надявам се все пак ти да си добре, да се възстановиш бързо психически и физически. Heart

И ние сме долу-горе така с излизането, но на мен ми е голям зор преди обяд. Хич не ми се излиза като видя как пече и искам да си стоя на климатика. А пък той си има нужда точно тогава - така спинка по-добре обеден сън. Засега все още излизаме по 2 пъти, но предчувствам, че с напредване на лятото, ще почнем само следобяд.

Хелс, много се радвам, че се е харесала играчката! Heart

# 584
От 13 г.с., когато прокървих свикнах с кафеникавото зацапване и реших, че ще съм от многото жени с такова до раждането.
За съжаление на 1 юни се констатираха околоплодни води на долна граница. След седмица още, изцяло липсваха.
За съжаление мнението на всички лекари, с които се консултирах беше, че трябва да прекъсна бременността.
Това се случи на 15 юни, когато бях в 22 г.с.
Чакам си епикризата и правя списък с изследвания, които да пусна, ако може да се разбере причината и да предотвратя такъв изход на евентуална нова бременност.
Извинявам се, знам, че не е по темата, но си позволих да пиша тук, а не на лично на
Jinx, за да може ако някой има идея какво да изследвам да ми пише на лични.
Мисля да изследвам витамин D, B12, пълен пакет тромбофилии (в Геника 320 лв), да държа изкъсо TSH и пролактин.

Общи условия

Активация на акаунт