ДЕСЕТИ клас 2022/2023

• 66 682
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
От 10 годишен всяка година ходи на морски лагери - 2 с отбора и един школски. Никога не съм имала притеснения, освен дали няма да се прибере с чорапите, с които съм го пратила и с половината багаж.
Ако групата е организирана  - не би трябвало да има притеснение.
А риск винаги има и за всичко.
Преди години  се чудих на позната …
Синът и 16 годишен  не му разрешава вечер да ходи до НДК /лятото там е пълно с пубери/. Но иначе иска да учи в Германия. Питам я как ще го пуснеш сам след 2-3 години в непозната държава, ако не е изградил самостоятелност и инстинкт на позната територия?

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 22:09 от ratridi

# 181
  • София
Ратриди, има значение и характерът на детето. Голямата дъщеря(наборката) от втори клас искаше да ходи сама на училище, и навсякъде да бъде самостоятелна, а малката е на обратно - даже я подтикваме да излиза сама или със съученици, но тя е плашлива и е трудно.

# 182
Не го написах правилно - детето иска , майката не разрешава.

# 183
Ники, аз не разбрах. Лагер ли ще бъде или учителката ги организира група и няма да е ученически лагер?
Фирма организатор има ли?

# 184
  • София
Моите преди 3год. отидоха на спортен лагер само с треньорката. Не съм имала притеснения, вярно, че наборът беше и с по-големия си брат. Даже на прибиране ги качи сами на рейса, че искаха по-рано да се приберат.

# 185
  • София
На лагер съм съгласна да отиде, но сам с приятели не на този етап. И в чужбина е ходил на лагери като по - малък даже. Даже му предлагам сега езикова ваканция, ама нещо се мисли още.
При нас даже се появи първата планувана класна работа по БЕЛ. Леко се показва финала. Happy съм. 😊

# 186
  • София
Бисе, има организатор, да - Влъхви ЕООД. Ще видим каква компания ще се събере от желаещи деца, това също е важно.
В нашия електронен дневник има въведени класни и контролни до края на срока. 😁 Много бързо лети времето, скоро ще бъдат 10 клас...

# 187
  Ох, да се оплача. Дъщеря ми каза, че и трябва помощ по математика и да търся учител. Попитах в една група за квартала, в който живеем. Една жена, пенсионирана учителка се отзова. Писах си с нея, после се видях пред блока и, и днес детето беше на урок. Не се е получило, затруднила се  е на някои задачи, не става.
  Не съм очаквала, че ще е така трудно да се намери учител. Трябва ни от време на време, когато тя има трудности. В училище не се обяснява добре. Дайте някоя, проверена учителка. Става дума за София, не онлайн, ние сме в Младост. И цената да не е отрежи глава.
  Очаквам гости от Варна, а ми се скапа настроението. Добре, че детето ще ходи за първи път с преспиване без родители у съученичка( общо 4 ще са) , та тая и емоция ще измести преживяването от урока.
  И друго се чудя. Ако тази жена ми звънне за нов урок, да говоря ли с нея, или да я блокирам, пък дано загрее. Преди 2 години имахме пак греда с една , и просто я отсвирих. Хем се ядосвам на такива, щото будали кат мен колкото щеш, хем не ми е удобно в прав текст да кажа истината.
  Добре, че си купих Аперол и ще наблегна на него.
  Хубава вечер.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 18:58 от clevermary

# 188
  • София
Не я отсвирвай. Обясни и, че детето не е доволно от първия урок и не желаеш да ползваш услугите й. Без след това да влизаш в обяснителен режим.

# 189
Clever, потърси в " учители бг" . Там има голям избор от учители и все ще се намери подходящият.
На тази учителка, с която не се е получило, аз бих се обадила, за да й кажа, че не се получават нещата и няма да има ангажимент към нас за вбъдеще.

# 190
  • София
Аз винаги съм на принципа, че по-добре да дадеш обратна връзка. Най-малкото на теб няма да ти тежи после.

# 191
  • София
И аз съм за подаване на обратна връзка.
А какво значи затруднила се е на някои задачи? Учителката ли? Решила ли ги е все пак? Какво ниво на трудност са били задачите? Близначките също са имали задачи с които и те и ние се затрудняваме, та дори и в клас  деца състезатели и учителката ги решават известно време заедно. Тоест нормално е да има задачи, които дори и учител му е нужно време да ги реши или пък има и задачи, които надали и учител ще реши, зависи какви са. Предполагам, че не са били състезателни, но ако все пак ги е решила и и е отнело малко време да измисли и разпише решението, като понякога може да тръгнеш в грешна посока и после да откриеш вярното решение, това за мен е нормално. Така или иначе, ако не са си допаднали с детето е най-добре да потърсите друг учител със сигурност. А вариант някоя съученичка или приятелка да помага има ли?
По въпроса за лагерите, моите отдавна ги пускам на всякакви лагери от училище, от спортните клубове и тн. Сами с приятелки не са ходили и засега ще изчакат. Макар, че летният лагер на Слънчака, за който вече имаме оферта е почти без наблюдение по тяхното описание от страна на учителя.
Ваня и Николета ми заявиха, че предпочитат да отидат на Слънчев бряг началото на юли от училище, вместо с нас семейно, заедно с приятелско семейство, но с по-малки деца на Гърция. Склонни сме да ги пуснем да си отидат с наборите, а ние да отидем само с малката.
Така или иначе преди това май месец имам резервация на къмпинг Талата в Гърция семейно, може следващото море да е без тях, явно трябва да свикваме. Ако има някой друг ентусиаст, които ще е на Гърция краят на май месец и на Талата ще се радвам да се запознаем наживо Simple Smile
Ваня отново е в карантина, точно по 3 дни ходят на училище и някоя от двете си остава вкъщи.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 13:31 от Aila

# 192
Задачите са ор учебника на Архимед. Не е успяла да реши ,а и с обясненията не е била добре.

# 193
Учебникът на Архимед по мое мнение е най-елементарният като трудност. Почти за всяка от задачите за самостоятелна работа има решена подобна в урочната част.
Аз лично, при подобни обстоятелства, бих се въздържала да ги обсъждам във форум. Особено ако инициативата за уроците е била моя. Достатъчно е евентуално да се зададе въпрос за препоръка на преподавател. Останалото е излишно. Хубаво е, че поне частта от коментара, нямаща нищо общо с математиката, беше изтрита сравнително бързо.

# 194
  • София
Някой да е посещавал кулинарно училище в София? Няколко са и се чудя къде да си избера. Ще се радвам, ако някой сподели мнение.

Общи условия

Активация на акаунт