ДЕСЕТИ клас 2022/2023

• 66 685
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Честита Баба Марта, момичета!
Бъдете здрави!❤

# 196
Честита Баба Марта! Бъдете здрави!

# 197
  • София
Честита Баба Марта! Да сте здрави, бели и червени, румени и засмени - младежите и девойките също Simple Smile .
При нас обявиха летния лагер, който се чакаше с нетърпение. От 1 юли. 7 нощувки - 500 лева. Струва ми се добра цената, предвид какви цифри ни обявяват напоследък и за планински, и за морски хотели.
Дали няма да отменят вече тестването в училище, че на младежът му изтече сертификатът за антитела и този понеделник беше с тест? Чудя се има ли смисъл да се боде пак или ще спират вече и с тестването.

# 198
Честита баба Марта!
Зазу, какво ти пречи да плюе? При нас тестовете хващаха безсимптомни деца, които после се оказаха и с положителен пср, та предотвратиха да си разменят вируса. Пък и при вас за разлика от при нас не карантинират при контакт само дакато тече тестът.
Ние нямаме предложение за лагер от фег, а го чакам, че Ния май иска да ходи. Чакаме и ситуацията във Франция дали ще може без ваксина да се ходи и си се надяваме да направят такава екскурзия.
Ния тръгна на актьорско (засега е в еуфория). От там дадоха оферта за седмица на море с включени уъркшопи. Не ми допадна хотелът, а и цената ми стои висока - 620 лв ако се плати до 15.03, а след това става 840 лв, но май това ще да е новата действителност с цените.

# 199
  • София
Честита Баба Марта! Да сте здрави, бели и червени, румени и засмени - младежите и девойките също Simple Smile .
При нас обявиха летния лагер, който се чакаше с нетърпение. От 1 юли. 7 нощувки - 500 лева. Струва ми се добра цената, предвид какви цифри ни обявяват напоследък и за планински, и за морски хотели.
Дали няма да отменят вече тестването в училище, че на младежът му изтече сертификатът за антитела и този понеделник беше с тест? Чудя се има ли смисъл да се боде пак или ще спират вече и с тестването.
Днес я заведох моята за нов сертификат за антитела. Предполагам, че докато имат тестове ще тестват.

# 200
  • Пловдив
От вайбъра на МОН
"
🎤 „...В момента се заразяват около 2000 ученици седмично и част от тях попадат в болница. С други думи, вълната още не е приключила“, поясни по този повод министърът на образованието и науката акад. Николай Денков. Той очаква тестването да отпадне заедно със „зелените сертификати“ най-късно от 20 март т.г.

ℹ️ Към момента Министерството на образованието и науката разполага с достатъчно тестове за ученици. Ако преди изчерпването им седмичното изследване бъде прекратено, те ще останат в резерв за евентуални нови епидемични вълни."
Та, скоро.

# 201
  • София
На Соня сертификатът за антитела беше до днес. Не иска да го подновяваме. Не ѝ пречи да я тестват, а каза че за 3 месеца никъде другаде не ѝ е потрябвал.

След края на срока съм я оставила на самотек. Учи предимно по немски. По математика каза че е направила катастрофално контролно и цял раздел от материала не го разбира. За другия раздел щяла са се стегне. 🙄

Лагери не им предлагат никакви за съжаление. Чудим се за езиков в чужбина да ходят с приятелки, но и с това сме доникъде.

Честита Баба Марта!❤🤍

# 202
При нас има летен от училище и капарирахме. За чужбина тая година нямаме предложение от езиковата школа - яд ме, но това е положението.

# 203
Честита Баба Марта !
Не мога да си позная момчето. Изведнъж “порасна”. Не съм подготвена за този “отпор”.Grinning
Аз кажа 1 - той 2.
С мутиралия си глас ми боботи насреща. Не стига, че го гледам с извит врат, ами и шлемофон на ушите да си слагам. Grinning

# 204
  • Някъде в Европа...
Честита Баба Марта, момичета!
Бъдете здрави, засмени, от любов и щастие озарени!
ratridi, пораснаха..😃..Нека!

Синковецът миналата година отказа лагер от училището, но тя и алтернативата му е много по-добра, де - цяло лято при другите баба и дядо, където има много голяма компания и по цял ден хайманосват с колелата, че и с влак отскачат до близкия голям град, да карат там...Иначе за тази година първият лагер се очеттава 18-21 май - от велоклуба, към който се лицензира. Място не се знае още, но той предполсга, че ще е някъде по планините, за да можели да карат. Естествено, ще ходи, въобще, вече компанията определя почивката 😃 Чакаме велосезона...От училище даже и да има лагер, едва ли ще поиска, заради горната алтернатива...Лятото си е неговото време (а, и моето, де 😃) - два месеца в друг град с другата част на родата..😃..Чака с нетърпение да смени обстановка, да се събере с тамошните приятели...
Сертификстите - не е имал сертификст никакъв за тези години. Не съм го водила за антитела. При него всичко, което го е свързало с ковид за тези вирус- години, е било два антигенни теста, които правихме заради пътуване и тестовете в училище. (Слава богу!) Други тестове - нито къщни, нито лабораторни - не съм му правила, не е имало сериозна причина или пък притеснения от моя страна, че да го тествам... Училищните тестове в нашия клас досега не са показвали положителен резултат...Плюят си...😃
В моят град вече не виждам никъде ограничения..и с маските е "маркираща" работата...Заведенията и дискотеките си работят нормално (най-после, че празници се задават 😃), кината, магазините...

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 14:08 от AIR

# 205
В същата дилема бях и за двамата и накрая отидохме и подновихме сертификатите, няма как.
Според мен каквото ще се прави, ще е до 20 март или до изразходване на закупените тестове и това е.

И при нас няма лагери.
И почивка няма, подпукани са с контролни и изпитвания, още от началото на февруари.
Аз нямам драма с това, де, нека учи, животът после няма да е лек така или иначе. Никога не съм ги пазила от трудности, няма и да го правя занапред. Тя се оплаква, естествено, че има много за учене, но аз не се впечатлявам.
Беше на втори кръг на олимпиадата по АЕ, а днес е на Лонгман, нека е натоварена, да не мисли за глупости. 

Честита Баба Марта на патерица!
Здрави и засмени всички!

# 206
  • София
Честит празник!
Тази година не се организирахме да отидем някъде семейно. Ще се опитам другата година да измисля нещо.
Важното е че децата се организираха да отидат да карат сноуборд на Лалето. Първо щяха да са и Ваня и Ники, но Ваня реши, че предпочита да се наспи. Николета и две други съученички сами си направиха графика, сутринта само я оставихме на спирката на рейса на Фантастико на Драгалевци. От там те са си хванали рейс, после са си взели сноуборд под наем, карта за Лалето и цял ден са карали. Ние отскочихме до Пловдив и като се върнахме беше точно навреме за да ги приберем от същото място. Много са доволни и са си изкарали страхотно. Определено вече са големи и по-самостоятелни.
За сертификатите и техните изтекоха, ще ги питам дали искат пак да ги бодат или ще си правят тестовете в училище.

# 207
Честит празник на всички с нещо, което днес много ме развълнува.
https://fb.watch/bxxtrnjQJ0/

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 10:25 от Анонимен

# 208
Честит празник на всички с нещо, което днес много ме развълнува.
https://fb.watch/bxxtrnjQJ0/

Ох, настръхнах!❤
Много въздействащо!

# 209
  • София
Много е въздействащо! Още повече като си дадеш сметка, че част от тези млади хора ще заминат безвъзвратно и надеждата ни е наистина да се върнат и нещо да променят към по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт