Отговори
# 30
  • Terra incognita
Какъв проблем имат някои хора? Жената пита, ние отговараме. Някой скача ли ви защо си пазите писъмца, снимки, диаманти и прочее?
На мен, например, не са ми подарявани скъпи подаръци и кой знае какви битови предмети.
С мъжа ми сме от много години заедно, че дори не помня от кога.
Никой не ми е подарил автомобил, за съжаление 😃  него нямаше да го изхвърля.

# 31
Запазвам почти всичко, но от твърде негативните за мен хора/бивши и т.н. не ги ползвам, скатавам ги някъде (понякога ги подарявам на някой да ги ползва, ако са свързани с много лоши спомени ). Често пъти, когато ги видя, си припомням емоциите (най-вече лошите ) и отново изпитвам същите.
Понякога  си викам : Добре че се отървах от...
Друг път : Абе имахме и хубави моменти, какво ли прави сега?...

# 32
Писъмцата и снимките не пазя. А ако видя в портфейла на ММ снимка на бившата, ще го приема като директна обида колко съм грозна. То снимка на Ариана Гранде ще ме подразни, камо ли на бившата. Обаче няма общо с енергиите, сешоара, миксера и бижутата ще си ползвам. Годежен пръстен бих върнала заради символиката, допринася за драматизма на момента, а и ми се вижда странно да си правя колекция от годежни пръстени. Брата на ММ е разделен с майката на детето си от години, от години живее и с друга жена и дори планират брак, но разводът се точи все още, така че той си носи брачната халка. Ми странно ми е, дори енергийно погледнато.

# 33
  • Най-красивата страна
Не пазя нищо свързано с хора,които не понасям.
Изхвърлям до кофите.
Златни бижута-отивам в златарско ателие и ги заменям за други.
Скъпи подаръци от хора,които не са ми никакви не приемам.

# 34
Аз лично се отнасям скептично към това с лошата енергия.

А авторката ще я посъветвам да използва морска сол и тамян за прогонване на лошата енергия, щом толкова я притеснява. Иначе ми се струва прекалено да изхвърля годни вещи само заради нейната вяра в езотеричното.

# 35
Много благодаря на всички за отговорите. Снощи докато четях вашите мнения случайно (всъщност едва ли е случайно), една позната ме покани в група във Фейсбук за благотворителен пазар за едно момченце. Видях, че там хората си слагат всякакви неща и е търг. Веднага се сетих за един Мечо Пух, огромен, подарен ми е от бивш. Този бивш ми изневери с 3 различни жени, аз накрая накуп разбрах за всичко и всеки път като се качвам за нещо на тавана и видя тая мечка, се сещам за обидата и огорчението, които изпитах. И снощи просто интуитивно се качих горе, взех го, снимах го и го пуснах на благотворителния базар. След 1 час ми писа жена, която го иска за 40 лева. Това сега не е хвалба. Да помогнеш на 4малко детенце, което не може да чува не е за хвалба, а трябва да е задължение на всички ни като общество. И в момента съм много щастлива, че вместо да държа нещо, което не ми носи радост, хем ще помогна на детето с тази малка сума от 40 лева (на фона на цялата сума е като трохичка), а и друго дете ще си има мече в тях, с което да си играе. Чак сега осъзнавам, че май така е най-добре, вместо да хвърляме нещата, които някак ни товарят, по-добре да направим нещо добро с тях. Така ще постъпвам и занапред.

# 36
  • Ямбол
Какво стана с енергията? Тя изчезва ли, когато отиде за благотворителност?
Питам за една приятелка.

# 37
Аз  я давам добронамерено и мисля, че това е достатъчно. Видях и не един коментар с ирония спрямо мен и темата за 'енергиите'. Аз съм свръхчувствителен човек и всеки, който е такъв, знае как такива хора изживяват нещата. Случвало ми се е в една и съща ситуация, някой около мен да е пълен непукист и да си казва: "Еми, майната му", а мен това да ме събаря до дъното в момента. Уважавам гледната точка и мироглед на всички, хората като мен ще ме разберат.
Различни хора сме, различно чувстваме.

# 38
  • София
Само в сексуалната енергия вярвам Laughing

# 39
Не вярвам аз в такива лоши енергии. Обаче и нямам хора, с които да съм се разделила толкова лошо, че да се страхувам от подаръците им. Май единствено халката от бившия ми мъж я свалих и прибрах. То няма и как иначе.

# 40
Ако един предмет ме дразни, го изхвърлям - ако е нещо използваемо, до кофата за боклук, иначе направо в нея.
Но ако е от човек, когото мразя (има един такъв), но предметът ми харесва - нищо, ползвам си го. Simple Smile

# 41
Искате или не искате да вярвате, но предметите също носят енергия, както хората, животните. Предметите освен собствената  енергия имат и енергии от мястото, или притежателя им.
Добър ясновидец по парче от роклята на някой може да разкаже сцени от живота на човека, дори и да е умрял преди много години...
Предметите могат да се почистват енергийно с течаща вода.
Енергията на огъня също сваля цялата информация от тях.Може и да се 'минават' с горяща  свещ. Според мен, за да се отървеш  напълно от тази енергия, трябва да изгориш предметите. 
Най-много от енергията 'попива' в металните предмети.  За пръстени и др. бижута- да се дадат на златар, да ги претопи и да направи нови.

# 42
Ако те разстройват предметите, бих ги махнала - дарила, продала. Аз не обичам да пазя, не съм сантиментална. Не обичам вещите да ми напомнят за чувства, а така се получава. Особено вещи, които са ми подарени от близки, но починали вече хора, направо ме натъжават всеки път, когато ги ползвам. Доста им се чудя... Вещи от майка ми, дрехи, бижута... Забутала съм ги да не ги гледам. Тъй че те разбирам.

# 43
Имала съм 2 по-дълги връзки преди ММ. От първия бивш съм запазила всичко, а са минали от тогава 11 години, но се разделихме като хората и до ден днешен се поздравяваме по празници. С втория обаче се разделихме по много грозен начин и всичко, което ми беше подарил, го подарих по групите и на приятелки. Не мога да си представя да нося бижу, подарено от човек, който ме е наранил. Толкова пък да не мога да си купя ново.

# 44
Зависи от ситуацията. Като цяло не се привързвам към вещи. Намам скъпи бижута от бивши, но ако имах, щях да съм ги продала. Обичам бижута, но повечето ми са символични и ценни като спомени и емоция, не като цена.

Но други неща като винтоверт, както преди мен писаха.. еми няма да го хвърля.

Относно писъмца и подобни кутии с писания - към кофата, всичко е минало свършено.

Общи условия

Активация на акаунт