Истанбул [тема 56]

• 54 754
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
И аз искам да задам върпос който не мисля че е задаван до сега до колкото успях да изчета темите назад до преди ковида. Та плануваме да пътуваме някъде май, но не от БГ. Така също плануваме и двуседмичен престой. Направих си един файл на база изчетено до сега и горе долу ми се изясни кое, къде, време, посещения, цени, храни, пазари, молове и т.н. Но в предвид по-дългия престой, не намерих има ли обществени перални в Истанбул? Хотел още не сме резервирали, но определено сме се насочили към 5 звезден и по възможност с гледка, макар и да няма да има време за стоене в хотел. Но как да е. В хотела не се надявам да има пералня. Искам да попитам живеещите в Истанбул, как бихме се оправили с прането?

# 286
От кой град сте?
Има дати за тръгване, а има брой нощувки.
Има за два и за три дни.

София. Предпочитаме 3 нощувки

# 287
  • София
И аз искам да задам върпос който не мисля че е задаван до сега до колкото успях да изчета темите назад до преди ковида. Та плануваме да пътуваме някъде май, но не от БГ. Така също плануваме и двуседмичен престой. Направих си един файл на база изчетено до сега и горе долу ми се изясни кое, къде, време, посещения, цени, храни, пазари, молове и т.н. Но в предвид по-дългия престой, не намерих има ли обществени перални в Истанбул? Хотел още не сме резервирали, но определено сме се насочили към 5 звезден и по възможност с гледка, макар и да няма да има време за стоене в хотел. Но как да е. В хотела не се надявам да има пералня. Искам да попитам живеещите в Истанбул, как бихме се оправили с прането?
vici75, аз не съм от живеещите в Истанбул, но съм от тези, които всяка година поне веднъж за по една седмица стоим в Истанбул. И въпроса, който задаваш е много актуален при един по-дълъг от тридневен престой.
Ние обикновено резервираме апартамент през АирБнб и си имаме дневна с обзаведена кухня, автоматична пералня,  спалня, хубава тераса за вечерно питие и .....прекрасна гледка съм Босфора.
Ето примерно апартамента, който сме наели за това лято.:
https://bg.airbnb.com/rooms/41260346

# 288
Роже, много благодаря. Ами значи може да помислим и за такъв апартамент. Имаме време до май, но май като цяло това е вариянта с прането. Преди години щяхме да ходим във Франция и там ни казаха че имали обществени перални. Но за Истанбул не бях сигурна как стои този въпрос. Ще го имам в предвид. Благодаря още веднъж Flowers Hibiscus Продължавам да ви следя и ако има неясноти ще се включвам.

# 289
  • София
От кой град сте?
Има дати за тръгване, а има брой нощувки.
Има за два и за три дни.

София. Предпочитаме 3 нощувки

Ето няколко с които аз съм пътувала и не съм  имала проблеми Караджа турс, Глобус турс, Атлас С

# 290
Не са много май, но има обществени перални.
Ето два варианта:
https://www.google.bg/maps/place/%C5%9Eahane+%C3%87ama%C5%9F%C4% … 9647033,14z/data=!4m5!3m4!1s0x14cab763e3169ecf:0xdaef5dbc417fb573!8m2!3d41.0343771!4d28.9822128?authuser=0&hl=bg
https://www.google.bg/maps/place/Mavi+Deniz+Yikama/@41.0271781,2 … 8967235,14z/data=!4m5!3m4!1s0x14caba5c432519f7:0xc4ff8283b12daa47!8m2!3d41.0271781!4d28.914233?authuser=0&hl=bg

# 291
  • Варна
Здравейте, преди време бях активна в тази тема, сега отново искам да се върна в Истанбул. Ще се върна няколко теми разбира се назад, но като начало да ви попитам с тази агенция пътувал ли е някой или тя продава на други агенции екскурзиите - http://discorium.bg/#/search/view/597
Discorium Simple Smile
Спряла съм се на хотел Мементо

# 292
  • Варна и...духом на Босфора
Liyan@,смени хотела,душе.
Бекдаш от изброените най- джиджан иди.
Е,Беличката знай.А мисля и други люде от темата са нощували там.
Туй варненска фирма.Само по телефона бях контактувала преди доста време,с едно младо момче,така с доста високо самочувствие ми се стори,макар и задочно
Аз бях питала до Одрин дали пътуват.
И той така изказа мнение,че,не,за шопинг тяхната фирма не организира подобни мероприятия,елате каза с нас до Императорския град,с най- добрата фирма от Варна,с най- хубавата програма и екскурзоводи.Това споделям,и личното ми мнение е,че,млада фирма,тепърва нахлуват в занаята.

# 293
Здравейте! Планирали сме да прекараме 3-4 дни в Истанбул около 6ти май. Не сме решили още дали с агенция или самостоятелно. При разговор с една от агенциите ми бяха казали, че водохранилището не работи в момента и ще бъде затворено още няколко месеца. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 294
Здравейте!
В процес съм на убеждаване на мъжа ми за разходка за Фестивала на лалетата. До сега не сме ходили в Истанбул, затова предпочитам да е организирана екскурзия, с агенция.
Моля тези от Вас, които са го играли този мач с агенция от Варна, да споделят мнение Simple Smile
  Здравей. Ние сме от Бургас, но ще пътуваме с агенция от Варна( травелия). Разгледай им офертата, ние сме за 2 нощувки има и за 3. И преди сме пътували с тях и сме доволни.

# 295
Здравейте! Планирали сме да прекараме 3-4 дни в Истанбул около 6ти май. Не сме решили още дали с агенция или самостоятелно. При разговор с една от агенциите ми бяха казали, че водохранилището не работи в момента и ще бъде затворено още няколко месеца. Някой знае ли нещо по въпроса?
В гугъл мапс също пише че атракцията е затворена. Ние ходихме на Теодосий Цистерн. Билета е 120 лири и правят светлинно шоу за около 10 - 15 мин

# 296
  • Варна
 варненска фирма Одессос тур , Сияна , с тях ходихме в Истанбул и сме доволни    о88 614 5402  , не е реклама , много бяха разбрани хората , мъничка фирма , имат си техни 4 автобуса и колкото могат с тях Simple Smile

# 297

Във всички големи хотели има опция да дадете дрехите си за пране. Обикновено в гардероба оставят торбите за мръсните дрехи, където има и ценоразпис за прането.
Имам спомен, че в CVK Park Prestige Suites имаше пералня и съдомиална, макар да съм отсядала там преди доста години и никога да не съм ползвала пералня, защото винаги нося просто повече дрехи, но може да погледнете.

# 298
  • Варна
Във всички големи хотели има опция да дадете дрехите си за пране. Обикновено в гардероба оставят торбите за мръсните дрехи, където има и ценоразпис за прането.

А може и да се окаже по евтино да си купите нови

# 299
По спомен е като да ги дадеш на химически чистене в България. Нямам представа дали в хотелите само ги перат или е включено и гладене. Никога не съм ползвала такава услуга.

А иначе те и новите дрехи се перат преди носене - така, че не е опция 😀

Общи условия

Активация на акаунт