Истанбул [тема 56]

• 54 688
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Искам да се запиша за Фестивала на лалетата за края на април.Гледам офертата на Турс клуб за 155 лв за 2 нощувки.Добре ли е?Както да взема лири или с карта?Когато ходя на почивка в Турция не излизам от хотела много.Само за една вечер да напазарувам нещо за подаръци.Но сега ще трябва и да се храним.Отделно за кои допълнителни неща да се запиша?За първи път ще ходя в Истанбул.

# 451
  • София
Здравейте искам да попитам свободен ли е достъпа до двора на Чираган Палас, ако искаме да си направим някоя снимка там?

# 452
Славейче, пешеходната разходка е с опознавателна цел. Ще ви заведат по трамвайната линия, да видите централната историческа част и ще се ориентирате къде искате да отидете сами. Основните забележителности са много близа едно до друго.
Разгледах програмата на Турс клуб. Аз бих се записала на екскурзията до Чамлъджа, щом ви е за първи път Истанбул, по-трудно ще се ориентирате как да стигнете самостоятелно до там.
На втория ден вече, след опознавателната обиколка на историческия център, мисля, че ще можете сами да си организирате разходка и посещение на избраните от вас обекти.

# 453
Някой наясно ли е от къде можем да си закупим карта с интернет на Водафон ?

# 454
  • София
разбира се, че от магазин на Водафон Simple Smile

# 455
Някой ползвал ли е местен гид при самостоятелно пътуване ?

# 456
  • София
И ние искаме да посетим лалетата, чудя се подходяща екскурзия ли е за деца на 7 и на 12години? С автобус?

# 457
Здравейте, скъпи пътешественички,

Какво бихте препоръчали за самостоятелно организирано пътуване до Истанбул? Знам, че се предлагат множество екскурзии на разни агенции, където те водят и всичко ти показват, но не обичам организирано пътуване в група и имам лоши спомени от такова към Белград. Дали има нещо като вариант, в който да имаш само организиран транспорт и спане, а програмата сам да си я направиш?

# 458
Може да ползвате ТА само за транспорт и нощувки, без да ползвате другите неща, които предлагат, и да си ходите където си искате. Друг е въпроса, че от някои агенции правят фасони на място, ако не се запишете за нещо, но не могат да ви задължат.

Elena, зависи от децата. Моите бяха на 14 и на 8, момчета. С автобус бяхме и всичко беше супер, но ходихме март, не по време на лалетата.

# 459
Привет и от мен!
Планирам ходене до Истанбул заради лалетата.Много искам да ги видя.
Спряла съм се на дати 31.3-3.04, но се чудя дали няма да е рано и да няма много нацъфтели лалета?Гледах прогнозата за времето началото на април, 10-14 градуса ще е
Другата ми опция е 7-10.4.Вече съм била в Истанбул преди няколко години, пътувах с ТА, не записах екскурзии при тях, ползвах само за ориентир пешеходната разходка до историческият център на града, която беше безплатна в програмата на ТА.
Всичко останало, което бях набелязала успях да разгледам сама, благодарение на пишещите в тази тема.

# 460
  • София
И ние искаме да посетим лалетата, чудя се подходяща екскурзия ли е за деца на 7 и на 12години? С автобус?
Имай предвид, че на границите (по две в посока) всички слизат. Нареждат се на опашка. Дори да са хората само от вашия автобус, пак е неприятно, особено ако децата са сънени. Казвам го само информативно. Не на всеки му пречи това. По време на лалетата автобусите, чакащи на границата са наистина много.

Славейче, в края на април най-вероятно няма да има лалета. Най-сигурно е в средата на месеца.

teda mars, бих записала вторите дати. В студена година дори на 7-8 април съм засичала 80% зелени лалета. При тези снегове в момента, не вярвам в края на март да е добре.

StudyBuddy, както Мария ти е отговорила, цената на екскурзиите с ТА включва само хотел и пътни. Всичко друго се заплаща допълнително и никой не може да те накара да се включваш. Друг вариант е да си резервираш хотел примерно през Букинг и да пътуваш с редовните автобусни линии. Май не е голяма разликата в цената, но можете да останете колкото дни поискате и в каквито дни от седмицата предпочитате. Реално с ТА имате 2 дни - петък след нощното пътуване и събота. В неделя се тръгва обикновено след закуската или в най-добрия случай в 12 часа.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 21:06 от Тaня67

# 461
  • Ропотамо
Здравейте! Отзиви от тези два хотела - Marble hotel и taksim fidan rd. Ще бъдем с дете на 1 год. и сме задали стая за трима, дали отговарят стаите на 1 двойно и 1 единично легло. Много са близо до таксим.

# 462
Нашият план е да пътуваме с автобус през нощта и в двете посоки. Така ще имаме четири дни на разположение да разгледаме града. Автобусните билети и хотела са на стойността на екскурзия с ТА при две нощувки. Друг е въпроса какви ще ги свършим сами, ама се надявам да се справим.

# 463
Това е ясно ! Предлагат ли се в други магазини ,имах предвид и има ли такива  в близост до хотелите за настаняване в Лалели ?!

# 464
Това е ясно ! Предлагат ли се в други магазини ,имах предвид и има ли такива  в близост до хотелите за настаняване в Лалели ?!
Освен водафон има и други оператори – тюрксел и като човек, купувал карти и на двата оператора, мога да кажа, че тюрксел има по-добро покритие, но ако ви е само за града, това е без значение.
Иначе, ако потърсите в гугъл, излизат локации на официалните магазини на водафон.
Картите с предплатен интернет за чужденци са по около 50-60 лв. в лиров еквивалент с три месеца валидност. Хич не са на сметка с една дума.

Общи условия

Активация на акаунт