Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са текущите метеорологични условия в Истанбул?
Каква е цената за пътуване от Одрин до Истанбул?
Какви са изискванията за влизане и излизане с кола от Истанбул?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са текущите метеорологични условия в Истанбул?
В момента Истанбул изпитва снежни условия, които създават трудности при пътуване и причиняват затваряне на летището. Градът е покрит със сняг, което води до задръствания по пътищата, особено в европейската част. Почистването не успява да се справи със снега и влизането на автомобили от Тракия към Истанбул е забранено поради непроходимите пътища.
-
Каква е цената за пътуване от Одрин до Истанбул?
-
Какви са изискванията за влизане и излизане с кола от Истанбул?
За да влезете и излезете от Истанбул с кола, трябва да закупите HGS стикер с чип, който се поставя на стъклото зад огледалото за обратно виждане и се зарежда многократно. Таксите за преминаване се събират автоматично на магистрали и мостове в Истанбул. Бъдете внимателни около Одрин, тъй като има дълъг участък, който прилича на магистрала, но няма знак за магистрала, така че ограничете скоростта до 90 км/ч.
-
Кои са основните забележителности в Истанбул, които трябва да посетите и кои са най-популярните туристически райони?
-
Как мога да посетя Долмабахче без да съм част от организирана обиколка?

Скоро ще поправя грешката със Св.София ,нищо ,че почти всичко е покрито вътре,поне вече няма опашки.

Ставаме сутринта, и с Мармарай (смятам, че ще е най-бързо) до Юскудар. От там предполагам с автобус, защото няма по-ранен ферибот за Кючуксу. Понеже не сме заинтересовани да разглеждаме отвътре се чудех дали да не отидем до градините на Бейлербей, вместо Кючуксу, но не намирам актуална информация дали може да се посетят само те и колко е входа, за тях, за това не съм сигурна още кое от двете, но ще решим. В краен случай, може дори да пропуснем тази част, защото не знам дали греша, но малко са ми подобни тези дворци с Чираган Палас, та според обстановката, ще решим на място какво ще правим. След това около 1 на обяд отиваме към Емирган с корабче (може и по-рано, зависи какво правим преди това), евентуално може да се разходим до Саръйер, но не съм сигурна, после навръщане до Анадолу Хисар пак с корабче, след това още едно корабче до Юскудар и от там последно корабче до Еюп. Това го планувам да е линията в 19:45-20:40 и около 21ч да сме на Пиер Лоти. Навръщане с автобус и трамвай към хотела.