Истанбул [тема 56]

• 54 661
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас / UK
VESI,навръщане от Сапфир слезте на Таксим, Шишхане се пада следваща и е доста надолу. Като слезете на Таксим ще тръгнате надолу по Истиклял, ще стигнете кулата Галата и от там надолу до моста Галата. От там може да хванете Т1 ( от Каракьой) до Султан Ахмет или пеша да стигнете, но си е вървене, в предвид, че преди това бая ще походите…Това е моя съвет, така ще вървите напред и надолу 😊

# 541
Простете за невежеството, но това М лифта за Пиер Лоти ли трябва да е?

# 542
  • София
***Mimeto*** , *Чефи*, благодаря ви. За вечерното прибиране от Сапфир ще преценим къде пеша, къде с градския транспорт, зависи колко сили са ни останали Simple Smile

# 543
  • София
Простете за невежеството, но това М лифта за Пиер Лоти ли трябва да е?
Да.

# 544
# 545
На мене ли ми се струва,  че цените на хотелите са подскочили? Цената за три нощувки сега в нашия хотел е такава, каквато платихме през септември за 4.
Опитвам се да видя инфо за местата, където са снимани филмите, но нещо не  се получава. Вконтакте май беше.

# 546
Здравйте момичета и момчета.
Може и да е глупав въпроса, ама аз да си попитам, та да съм сигурна: сега с отпадането на ХЕС кода може да се купи една Истанбулкарта и да се ползва от двама или повече души, нали.

И аз се интересувам от това, та разчитам някой запознат да отговори. Имам стара Истанбулкарт, в която по спомен остана по-голяма сума. Дано мога да я ползвам вече и за втори пътуващ.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 09:51 от GIGI_S

# 547
  • Бургас / UK
Може и да е глупав въпроса, ама аз да си попитам, та да съм сигурна: сега с отпадането на ХЕС кода може да се купи една Истанбулкарта и да се ползва от двама или повече души, нали.

И аз се интересувам от това, та разчитам някой запознат да отговори. Имам стара Истанбулкарт, в която по спомен остана по-голяма сума. Дано мога да я ползвам вече и за втори пътуващ.

И аз мисля по този въпрос Thinking Предполагам,че с отпадането на HES кода ,ще можем да ползваме една карта повечко хора,както преди...Ако никой не ни информира,след десетина дена ще видя как е на място Hands Thumbsup

# 548
Голяма гъска съм 😅  Много е лошо да недовиждаш, значи Nerd  Извинявам се на поддържащите темата и най-вече на информацията от първа страница ... не съм видяла ,че има качено приложението Moovit People Eyes

Какво ще кажете за програма ден 1ви ,ако настаняването ни стане на обяд:

1.Автобус от Лалели(спирка Yenikapi Transit) 41Y => Църквата Св.Стефан
2. От Балат или Фенер ,корабче до Каракьой => разходка до Галата Порт
3. Т1 от Каракьой до сп.Гюлхане => разходка в парка=> Площад Султан Ахмед -пътьом до спирката на Т1,защото два пъти сме били и сме разгледали всичко там => Т1 до хотела в Лалели(все още не се знае кой е)  => Настаняване
4.След настаняването: Т1 до Еминьоню => ферибот до Емиргян,ако изобщо са цъфнали лалетата (така ще си направим самостоятелно и тур по Босфора)
5.От Емиргян-сп.Sakip Sabanci Caddesi :
Вариант 1 : автобус 40Т или 42Т до Таксим,като може да слезем на Ортакьой набързо за по 1 пълнен картоф и малко снимки на първия мост 😁,после пак на 40Т или 42Т към Таксим.
Вариант 2 : Автобус 22 или 25Е до Кабаташ и от там с фуникуляр ( не съм се возила и ми е интересно) от Meclis-I Mebusan Caddesi към Таксим  
6.Истиклял => Кулата Галата (ако няма опашка) =>Т1от Каракьой до Лалели => Хотел

Ден 2- ри мисля да посветим изцяло на Азиатската част :
1. Т1 до Еминьоню => Ферибот до Кадъкьой=> разходка по пазара,хапване на вкусотии в някое заведение .
2.Автобус 8А от Кадъкьой до Water Garden за фонтаните (спирката е кметство Аташехир).
3. Минибус C-116 от Water Garden (спирка Selmani Farisi Camii) или такси (около 50-60 лири ще е - ние сме три жени и пак ще ни е на сметка ) до Юскюдар => Ферибот до Еминьоню
4.За каквото има време или каквото не сме успели да минем в ден 1-ви ... мисля, че Кулата Галата ще е много по-красива и гледката от нея също ,когато е осветено вечер. Ще е хубаво да видим и "килима" от лалета пред Св.София на светлини ,ако са го поставили ,разбира се 🥰

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 17:34 от bubsan6

# 549

И аз мисля по този въпрос Thinking Предполагам,че с отпадането на HES кода ,ще можем да ползваме една карта повечко хора,както преди...Ако никой не ни информира,след десетина дена ще видя как е на място Hands Thumbsup

Чефи, кога пътувате вие? Ние сме от 07.04. там. Надявам се да споделиш до тогава... Simple Smile

# 550
Ние бяхме миналата седмица в Истанбул и четири човека си пътувахме с една Истанбул карта не се притеснявайте

# 551
Ние бяхме миналата седмица в Истанбул и четири човека си пътувахме с една Истанбул карта не се притеснявайте

А колко струва пластиката и колко пари заредихте?

# 552
Мисля че беше към 15 -20 лири не мога да ви кажа с точност и ние си я зареждахме постоянно,тъй като пътувахме с градския транспорт само

# 553
  • Бургас / UK
bubsan6,на кое казваш Галата порт?От едната страна на моста Галата е Каракьой,а отдругата е Еминьоню.
Като слезете на Каракьой,ако ви се върви още ,може да минете по моста Галата и следвайки трамвайната линия да стигнете до Гюлхане(не е далеч) ,от там пак по трамвайната и стигате до площад Султан Ахмет.От там вече може да хванете Т1 и към хотела.Идеята е да си спестите качване и слизане от Т1 за 1-2 спирки.Разбира се зависи как сте с пешеходенето и колко сте уморени ,сами ще си прецените.
2 ден от Water Garden пак си хванете 8А и слезте на Кадъкьой и от там хванете корабче за Еминьню(освен ,ако не държите да отидете до Юскюдар) ,защото до Юскюдар ще има още да пътувате .
И винаги когато се качвате питайте шофьора дали сте на правилния автобус.Само казвате с въпросителна интонация "Кадъкьой?" или "Уотър Гардън?" и те потвърждават,че отиват там.Следете си и спирките ,за да не пропуснете,може да питате и някой от пътниците (пак по същия начин) ,винаги помагат хората .Това са изпитани във времето методи Laughing
GIGI_S, преди вас ще съм Smile ,но didkata91 вече ни е информирала.Hands Thumbsup

# 554
bubsan6,на кое казваш Галата порт?

Не е ли новото пристанище в Каракьой с магазини и заведения, мисля че започва някъде след сладкарница " Gulluoglu" и продължава покрай морето.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 21:59 от bubsan6

Общи условия

Активация на акаунт