Истанбул [тема 56]

• 54 591
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Някой има ли опит с хубаво заведение за закуска, от тази типичната турска закуска kahvalti покрай Босфора? Мисля, че съм виждала снимки от заведение около джамията в Ортакьой, но не съм много сигурна. Имате ли представа, колко би струвала такава закуска?

# 661
Бързо питане, че нямам време да търся назад. Каква е цената на пср-тестовете в Истанбул?
Ние ще пътуваме с агенция и там е обявен за 250 лири.

# 662
  • Варна
А ако излезе положителен, ще стоите ли карантина в Турция? Интересно ТА как процедират в такива случаи (техен турист дава положителен тест в Турция преди прибиране в България)...

Аз не бих рискувала и бих предпочела да изчакам и дома задължителните 3 дни преди тест тук.

# 663
Бързо питане, че нямам време да търся назад. Каква е цената на пср-тестовете в Истанбул?
Ние бяхме в края на февруари и от хотела ни уредиха тестове на място за 20 евро на човек. Иначе по турските мед. сайтове четох, че ако сам си поръчаш до адрес е 16 евро, но не ми се занимаваше и предпочетохме хотелът да го уреди.

# 664
На границата при изход Турция имаше фургони 170лири ПСР. Правиш тест и ако не ти се чака, влизаш в България с предписание за карантина и до като се прибереш в къщи, резултата е готов. Изпращаш го на РЗИ Хасково и те освобождават от карантина.
Само не знам дали са още там въпросните фургони и с какво работно време са.

# 665
Някой има ли опит с хубаво заведение за закуска, от тази типичната турска закуска kahvalti покрай Босфора? Мисля, че съм виждала снимки от заведение около джамията в Ортакьой, но не съм много сигурна. Имате ли представа, колко би струвала такава закуска?

В почти всички заведения предлагат това което търсите Simple Smile

Някаква идея какво получаваме за 5 и какво за 22 долара нещо не схванах.. благодаря предварително Simple Smile

# 666
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
А ако излезе положителен, ще стоите ли карантина в Турция? Интересно ТА как процедират в такива случаи (техен турист дава положителен тест в Турция преди прибиране в България)...

На туристите май не излизат положителни...Скоро даваха в новините за фалшиви отрицателни тестове в Истанбул, издавал ги център, с който работели само хотели. Rolling Eyes

# 667

На туристите май не излизат положителни...Скоро даваха в новините за фалшиви отрицателни тестове в Истанбул, издавал ги център, с който работели само хотели. Rolling Eyes

Ейвалла на комшу 😂

# 668
  • София
Sade Kahve
Yahya Kemal Caddesi No:20/A Rumelihisar- Sarıyer / İSTANBUL
41.086715, 29.056965

# 669

Аз не бих рискувала и бих предпочела да изчакам и дома задължителните 3 дни преди тест тук.
След повторно боледуване съм със 7 хиляди антитела.  Не зная дали важи за преминаване на граница.

# 670
  • Варна
Rumelihisar- Sarıyer / İSTANBUL - квартала е до третия мост и до Черно море Simple Smile по скоро става за обяд за отседналите около Св.София  Simple Smile
Почти всички хотели отдавна включват закуска , все има един кроасан с кисело мляко и кафе да заредиш нещо , по обяд обикновено търчиш като изоглависан по сокаците и набутваш някой геврек набързо. Вечерята най става за гурме , е ако е останал солук Simple Smile

# 671
Може ли да се включа с малко глупав въпрос-а именно пътуването с корабче по Босфора. От Сиркеджи/Еминьоню ще се качваме, но как да изберем на кое корабче? Евентуално да ни заведе до Азиатската част, там да слезем да разгледаме час-два и да се върнем, пак на същото място от където сме тръгнали? В краен случай (ако не се оправим) ще се съгласим и само на разходка по вода и да се върнем без да сме спирали в Азиатската част.
Сами ли си избираме корабчето, може ли направо на място да си купим билети (или е с Истанбулкарт?) или трябва предварително да сме си взели билети от някъде? И колко време горе - долу продължават разходките?
Извинявам се отново за въпроса, който сигурно е нищен 1000 пъти Flowers Tulip

# 672
  • Варна
Скрит текст:

След повторно боледуване съм със 7 хиляди антитела.  Не зная дали важи за преминаване на граница.

Не важи.
Антителата хубави, ама грешки стават винаги. Пу-пу!

Кога ще пътуваш?

# 673
Скрит текст:
Не важи.
Антителата хубави, ама грешки стават винаги. Пу-пу!
Кога ще пътуваш?
Защо да не важи? А сертификат за преболедуване няма ли? С него не може ли да се влезе в БГ?

# 674
  • Варна
Ами, защото има заповед, указваща документите, с които се влиза в България. Сред тях не фигурира, доколкото аз съм чела, сертификат за антитела. Сертификатът за преболедуване и този за антитела са различно нещо. Ако някой е намерил в заповедта да пише друго, кажете. Аз така или иначе я чета по диагонал. В крайна сметка това ми остана като + от бустера.Wink

Щом Dragmira пита за тестове, значи няма валиден сертификат, затова коментираме.

Общи условия

Активация на акаунт