За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 25 730
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Кисело мляко не е проблем да се даде в 7мия месец,2-3 лъжички първоначално,само че или 3,6% или над. Останалото си е чиста вода.Сирене,краве,обезсолено за една нощ. И предложено в пюренце. 🥰  Жълтък може да дадеш,след като захраниш с зеленчуци и плодове,след това жълтък и започваш месце.Дори ако готвиш домашно,след като захраниш с жълтък,може да предлагаш пъдпъдъчи яйца. 🥰
Решението е изцяло твое.

Момичета ,тези които захранват бебчета кога дадохте  жълтък и кисело мляко ?Има различни мнения и не зная какво да направя.

# 481
  • Германия
На моята и останаха кафеви, грапави петна по коленете от паданията. Нищо не може да се направи. 
Жълтък дадох след навършени 7м. Кисело мляко по-късно.

# 482
Кисело мляко дадох 9-10 месец. Прясно мляко дадох 12 месец, но след термична обработка - в кремчета. Жълтък 7 месец, белтък 12 месец.

# 483
Какво ви помага при задна хрема 😩

# 484
https://www.nextdirect.com/bg/bg/style/st751955/279623#279623
За какви градуси според вас е подходяща тази пижама? По-удобно са ми от спални чували, на тях все им намирам недостатъци, но ме е страх, да не го претоплям. В стаята е между 21-25 ако го облека по-леко ми се струва че не спи толкова добре, а гледайки таблиците не знам дали не му е топло. Под пижамата слагам боди без ръкав.

За бебе на 7 месеца в каква позиция трябва да е облегалката на коша и трябва ли да е пристегнат с коланите? За сега ги слагам, просто за моя сигурност, но не знам дали не трябва да ги пристегна, да държи тялото по-стабилно.

# 485
Това ми се струва доста дебело, на 25 градуса ще се свари. Помислете вие дали бихте се облякли с това на тази температура?

За кой кош питате? За седалката на количката ли? На 7 месеца може да си е седнало вече, може да си редувате позициите. Коланът трябва да е стегнат, освен ако не искате да се хвърли на земята, без да стискат.

blue. angel, а гастрото какво каза за ранното захранване?
Като цяло, щом качва толкова добре и не повръща на фонтан, не бих бързала. А и щом е по-спокойна с лекарството.
Ако повръщаше всичко и не качваше тегло, тогава е разбираемо.
Просто защото  една оризова каша, с която сигурно ще започнете, няма кой знае каква хранителна стойност в сравнение с АМ, което е обогатено с всичко необходимо за тази възраст.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 10:23 от Tatti

# 486
25 градуса е страшна жега. Ние поддържаме температура около 18 градуса в стаята. И градусите, на които е настроен климатикът, не са показателни. Вземете си уред за замерване на влажността и температурата. Примерно у нас струята на климатика е на 23 градуса, но общата температура в стаята е 18. Зависи си и от мощността на климатика и от това дали филтрите се почистват редовно.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 10:26 от mariamp28

# 487
21 или 25 градуса е в стаята? Разликата е голяма, не поддържайте 25 освен ако естествено без никакво отопление не е толкова и няма как да намалите Thinking Бебето по това ще спи или ще се и завива? Много е дебело, на мен ми изглежда като нещо с което бих извела бебето навън в преходния сезон. На 24-25 грауса ние сме по къс ръкав у дома. Т.е. подобен гащеризон е за не повече от 19-20 градуса си мисля.

# 488
  • до най-прекрасния мъж
blue. angel, а гастрото какво каза за ранното захранване?
Като цяло, щом качва толкова добре и не повръща на фонтан, не бих бързала. А и щом е по-спокойна с лекарството.
Ако повръщаше всичко и не качваше тегло, тогава е разбираемо.
Просто защото  една оризова каша, с която сигурно ще започнете, няма кой знае каква хранителна стойност в сравнение с АМ, което е обогатено с всичко необходимо за тази възраст.
Не сме коментирали ранно захранване, още повече, че той няма обратна връзка за резултатите от лечението. При нас са по-скоро киселини и тих рефлукс. Повръща на фонтан единствено когато се лигави и си пъхне биберона на шишето под езика, докато пие. Много внимавам да не го прави, но се случва. Иначе, спонтанно вече не връща изобщо и киселините й като че ли поутихнаха.
То има много време до края на 4ти месец, даже мисля, че захранват на 4++, но ми беше любопитно кое е по-добро за нея, предвид че е на АМ, а не на кърма. За кърмените бебета е ясно, че 6ти месец е най-добре. Аз мисля, че и тя ще си покаже дали е готова, може и да не проявява интерес и да не мога да я захраня рано. На мен лично ми се иска от 6ти, ще видим как ще е.

# 489
Благодаря за мненията!
Температурата варира, защото сме на локално парно, а датчика е в друго помещение, бебето е в нашата стая, съответно ако сме трима човека вътре спящи е по-висока.
Това е, че аз няма да сваря с това на 25 градуса, ако спя и се старая да обличам бебето по-леко от мен, ясно ми е, че не е нормално и не искам да го уча и него така.
Явно трябва да преразгледам пак как трябва да настроя парното, имам уред за температура и влажност, просто не мога да се ориентирам как да поддържам по-постоянна температура.

# 490
Това и на мен ми изглежда като тези плюшените космонавти.
При тази температура, бих обличала един тънък ромпър.
Лятото през нощта беше 27 градуса вкъщи, спеше по памперс и на отворен прозорец, беше кошмарно. Затова и при 25 градуса, аз не бих облякла подобно нещо.

# 491
За какви градуси според вас е подходяща тази пижама? По-удобно са ми от спални чували, на тях все им намирам недостатъци, но ме е страх, да не го претоплям. В стаята е между 21-25 ако го облека по-леко ми се струва че не спи толкова добре, а гледайки таблиците не знам дали не му е топло. Под пижамата слагам боди без ръкав.

За бебе на 7 месеца в каква позиция трябва да е облегалката на коша и трябва ли да е пристегнат с коланите? За сега ги слагам, просто за моя сигурност, но не знам дали не трябва да ги пристегна, да държи тялото по-стабилно.
За мен това е ужасно дебело и бих го облякла ако ще спим на около 15 градуса. Моето дете спи само с памучен гащеризон, без да има нещо отдолу, в стаята е 22-24 градуса.
Моята дъщеря също е на 7 месеца, в количката е в пълно седнало положение, с колани. Тя се изправя права и ако е без колани, рискувам да падне, защото доста бързо става. Пускам я в легнало положение когато заспи. Реално зависи колко ви е подвижно детето, ако все още не става, може да не са много стегнати коланите, но по-добре е да си свиква, че се стои с колани.

# 492

За мен това е ужасно дебело и бих го облякла ако ще спим на около 15 градуса. Моето дете спи само с памучен гащеризон, без да има нещо отдолу, в стаята е 22-24 градуса.
Моята дъщеря също е на 7 месеца, в количката е в пълно седнало положение, с колани. Тя се изправя права и ако е без колани, рискувам да падне, защото доста бързо става. Пускам я в легнало положение когато заспи. Реално зависи колко ви е подвижно детето, ако все още не става, може да не са много стегнати коланите, но по-добре е да си свиква, че се стои с колани.
С памучен гащеризон без боди и спален чувал/одеалце, така ли?

25 е в пика, иначе около 22-23.

# 493
Само с гащеризон, отдолу е по памперс. Чували не ползвам, има завивка, честно казано не стои много завита.
Това е гащеризончето, обикновено памучно с ципче.

# 494
  • Пловдив
25° за спане облечено с този плюш, освен да се поти, не спи добре и настине друго не виждам да се постигне. На 20-21° някъде моя спи с памучна пижама, почти отвит 100% от времето.
С такъв плюш съм го изкарвала навън, отдолу облечен с боди и чорапи.

Общи условия

Активация на акаунт