Косопад - 22

• 64 731
  • 781
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета, забутала съм си някъде тефтера със записки от темите за косопад. Имаше една от популярните марки добавки (козметични от типа на Дюкре, не Солгар и пдообни), която е подходяща за удължаване активната фаза на косата и се препоръчва за телоген ефлувиум. Някой помни ли коя беше?

# 181
Момичета, забутала съм си някъде тефтера със записки от темите за косопад. Имаше една от популярните марки добавки (козметични от типа на Дюкре, не Солгар и пдообни), която е подходяща за удължаване активната фаза на косата и се препоръчва за телоген ефлувиум. Някой помни ли коя беше?

От таблетките/капсулите подходящи са Ревалид , Анакапс , Фитовал , Vivical.
здравословен баланс на хранителни вещества като протеини, витамин С, желязо и цинк, за да растат по-дебели и по-силни косми. Затова се съсредоточете върху храненето с пълни протеини , здравословни мазнини и много плодове и зеленчуци.

Освен това специалистите препоръчат добавките  за растеж на косата , които съдържат оптималните количества витамини и минерали за подхранване на здрави космени фоликули. Това ще гарантира, че осигурявате адекватно хранене в подкрепа на растежа на косата  след телогенен ефлувиум.

# 182
Здравейте дами, следя ви от няколко месеца и много се радвам, че ви открих. Значително си подобрих състоянието на косата от препоръчани в темата продукти. Искам да попитам относно eкстра тъмно ямайско черно рициново олио, за пръв път ползвам такова, взех две бутилки от 236 мл. Миризмата му е отвратителна, като на мърша. Това нормално ли е или да се съмнявам, че е с изминал срок на годност? Не виждам такъв на бутилките.

http://www.beautyhairbg.com/site/product/323

# 183
Ооо нещо не е наред с маслото в такъв случай. Моето мирише на типичния за етерични масла някакъв сборен аромат. Не мога да определя на конкретно какво, но малко на кокосово, малко на пепел ли и аз не знам, на билки, което пак е гадно за мен, но на мърша в никакъв случай. Освен да се е вгранило твоето или нещо в магазина от неправилно съхранение да се е развалило.

# 184
Определено нещо не е наред с маслото.Моето също не мирише неприятно.Само с капачка ли беше запечатано, имаше ли между капачката и шишенцето от онези фолирани опаковки, както например при кремовете?

# 185
Да, имаше залепено фолио като отворих капачката. Това олио е чисто, няма етерични масла. Като добавя етерично от розмарин неприятната миризма някак си се неутрализира и става по-поносимо, но не знам дали няма да си навредя на косата. Към поръчката си взех и една маска. Не бях я ползвала досега, но като я отворих беше наполовина. Сравних със снимки в интернет и разбрах, че нещо не е наред с нея. Обадих се и на сайта, казаха, че не трябва да е така, изпратих им я и ми я подмениха с нова, със съвсем друга консистенция и нормално пълна опаковка. Явно първата е била с изминал срок на годност, изпарила се е течността от нея и се е сгъстила. Не ми се занимава пак с тях, а и мина доста време от поръчката, но явно имат много застояли продукти от големи опаковки.

# 186
Да, аз също имах проблем с качеството на поръчан продукт, но пък са отзивчиви.Окзва се обаче, че от бг сайтовете само те предлагат черно ямайско рициново масло.Поне аз не открих други.

# 187
Дами, вчера си купих масло от Lilly https://shop.lillydrogerie.bg/kosopad-100ml?gclid=CjwKCAiA4KaRBh … KWqRoCKpAQAvD_BwE

Стоях с него около два часа и косата ми е много хубава и жива. Определено ми падна по-малко коса при къпане, нямам хормонални проблеми. Десетина лева е, препоръчвам го Simple Smile Ползвам и шампоан Revalid

# 188
  • София
Дъщеря ми е с Ковид от 5 дни. Много леко го кара - малко хрема, леки болки в гърлото, но от третият ден, от началото на симптомите започна много силен косопад. Има много хубава коса - гъста, дълга, с дебел косъм. Сега е в шок, много е притеснена. Учи в чужбина, но възнамерява да си дойде в България за да направи изследвания и консултации с лекари.
Моля, препоръчайте ми добър дерматолог в София.
Какви изследвания да си направи? Четох назад в темите, но ако може някой да даде пълен, обобщен списък с тях ще съм много благодарна.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 08:59 от bibia

# 189
Дъщеря ми е с Ковид от 5 дни. Много леко го кара - малко хрема, леки болки в гърлото, но от третият ден, от началото на симптомите започна много силен косопад. Има много хубава коса - гъста, дълга, с дебел косъм. Сега е в шок, много е притеснена. Учи в чужбина, но възнамерява да си дойде в България за да направи изследвания и консултации с лекари.
Моля, препоръчайте ми добър дерматолог в София.
Какви изследвания да си направи? Четох назад в темите, но ако може някой да даде пълен, обобщен списък с тях ще съм много благодарна.

Две страници назад, Денис е написала пълен списък с изследвания.

# 190

Момичета, здравейте! Някоя може ли да ми помогне с разчитането на резултатите?
Благодаря предварително! ❤

# 191
Някой използвал ли е таблетки тип DHT блокери, за да сподели мнение?

# 192
Пила съм сау палмето, без резултат.

# 193
Пропуснах да питам и дали някой е използвал дермаролер за стимулация на скалп? Има ги в доста онлайн магазини, но не видях никъде отзиви. Идеята им е, че чрез тях имаш по-бързо и по-добро абсорбиране на серуми или лосиони, а и стимулират циркулацията на кръв на скалпа.

@Венера, не виждам нищо притеснително в резултатите ти, всичко изглежда да е наред, но не съм лекар все пак.

# 194
Пропуснах да питам и дали някой е използвал дермаролер за стимулация на скалп? Има ги в доста онлайн магазини, но не видях никъде отзиви. Идеята им е, че чрез тях имаш по-бързо и по-добро абсорбиране на серуми или лосиони, а и стимулират циркулацията на кръв на скалпа.

@Венера, не виждам нищо притеснително в резултатите ти, всичко изглежда да е наред, но не съм лекар все пак.

Феритинът не е ли изключително нисък? Четох, че под 100 се води за дефицит на желязо.

Общи условия

Активация на акаунт