Косопад - 22

• 64 669
  • 781
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Включвам се в темата, за да попитам нещо за индийските продукти за коса Тричуп. Та, понеже от години косата ми е оредяла и не мога да открия начин да я сгъстя, въпреки че пробвах и с по-евтини и с доста скъпи продукти, мъжът ми реши, че ще ходи да пита в билковата аптека за нещо срещу косопад. Аз съм доста скептична, че въобще нещо ще помогне, но го оставих, като иска... Аптекарката му препоръчала шампоан, олио и хранителна добавка на Тричуп. Също и смес от билки, които се варят и се правят фрикции с отварата. Страх ме е да правя фрикции, понеже една от билките е чемерика, а знам че е отровна. Но за Тричупа, исках да попитам някой, който го е ползвал - понеже пише, че олиото се нанася на чиста и подсушена коса (аптекарката казала да се смеси с жълтък), но се чудя, това значи ли, че ще се къпя, после ще стоя с олиото няколко часа, и пак ще се мия с шампоана? Нещо не ми се връзва, но според упътването излиза, че точно това трябва да правя.

# 451
Погледнах състава на таблетките, ако не помогнат, няма да Ви навредят. Чемериката е отровна вътрешно, външно през кожата няма такава резорбция, че да навреди. Идеята с жълтъка на яйцето е добра по принцип. Към маслото може да слагате и бадемово масло (най-добро за подхранване на косъма, даже някъде се капва и малко алкохол за по-лесно отмиване и като загряващо, отваря капилярите, подобрява кръвообращението). Идеята на чистия скалп е по-добрата резорбция от маската, не че не може и по другия начин. Може да се опита хининов шампоан и хининова вода за фрикции, ако не сте опитвали. Иначе нямам лични впечатления за ефекта на Тричуп.

# 452
nod32, вече са ти казали, чемериката е отровна, ако се пие, за фрикции и изплакване на косата няма проблем. В неделя след миене на косата я изплакнах с отвара, в която има чемерика, още съм жива Laughing

# 453
Само гледайте някой да не изпие отварата с чемерика вместо чай Wink
Шампоан с кетоконазол (Низорал, Кетозал) също може да използвате 2-3 пъти седмично. Действието е антимикотично, противопърхотно, но и против косопад (това не го пише в листовката за пациента).

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 19:59 от Никой като Някой

# 454
Благодаря ви за отговорите. Не се надявам много на нищо вече, защото косата ми от години си стои оредяла, сега се скубе доста, като не забелязвам да е оредяла още повече, но просто ми се струва доста скубането на това количество коса, което е на главата ми. Низорал съм ползвала много отдавна, кожата на скалпа се изчистваше до блясък, но откъм сгъстяване не съм забелязала ефект. Може би все пак ще се престраша да ползвам чемериката. Притеснява ме, че отровата може да проникне през кожата в кръвообращението, но щом казвате, че е пробвано и няма лоши последици, може да се престраша.

# 455
Низорал съм ползвала много отдавна, кожата на скалпа се изчистваше до блясък, но откъм сгъстяване не съм забелязала ефект.
Не чакай сгъстяване от Низорал. Той, ако се ползва всеки ден има действието на миноксидил- т.е. да задържи космите на главата.

# 456
Низорал съм ползвала много отдавна, кожата на скалпа се изчистваше до блясък, но откъм сгъстяване не съм забелязала ефект.
Не чакай сгъстяване от Низорал. Той, ако се ползва всеки ден има действието на миноксидил- т.е. да задържи космите на главата.
Мислех, че от Миноксидил се очаква сгъстяване, въпреки че и него съм пробвала и не видях ефект (но беше съмнително евтин, може и да съм попаднала на менте).

# 457
Купих си сух шампоан за руса коса от Лидъл...Ползвате ли такива и има ли вероятност да ми се раздразни скалпът и да ми причини сърбеж, пърхот? Имам суха коса и скалпът ми е или сух, или нормален (не мога да преценя, но със сигурност не ми е мазен, дори при по-замърсена коса нямам омазняване в корените).🤔

# 458
Аз ползвам на Балеа, но само за спешни случаи.Косата ми е мазна и се налага да ползвам чат-пат.Сутрин ставам, скалпът е ок сутрин, но в някакъв момент се омазнява изведнъж, а на мен баш тогава ми се налага да изляза сред хора.Тогава ползвам този шампоан.На суха коса пръскам, изчаквам малко и разресвам хубаво с четката за коса.Ако косата в влажна не става, продуктът полепва и се вижда.

# 459
Да, аз точно за спешни случаи го взех, че на мен ми отнема доста време сушенето и стулизирането после.
Скрит текст:
С права коса съм уж, обаче някои по-тъмни и дебели косми се начупват и, ако искам да избегна преса или ел. четка, трябва да стоя с памучен тюрбан, после да си държа косата изпъната с едни шноли, докато си съхне естествено без сешоар...😁 Ако ми се наложи да изляза скоро след измиване, трябва само да си хвана косата на нещо като кок или да я сплета...

# 460
Купих си сух шампоан за руса коса от Лидъл...Ползвате ли такива и има ли вероятност да ми се раздразни скалпът и да ми причини сърбеж, пърхот? Имам суха коса и скалпът ми е или сух, или нормален (не мога да преценя, но със сигурност не ми е мазен, дори при по-замърсена коса нямам омазняване в корените).🤔
пробва ли го вече? Белее ли? А как мирише? И аз ползвам основно за стилизиране. За раздразване на скалпа не трябва да се притесняваш, но аз пък се чудя дали така не запушва косъма и той да не може да диша, и да капе по-бързо...

# 461
Да, пробвах го преди няколко часа. Белее, ако се пръсне по повече на едно място или по-отблизо. После не се вижда на моята коса. Но може и аз да не съм критерий, защото моето русо е тъмно и пепеляво. От стилизираща гледна точка много ми хареса! 🙂 Ароматът му е като че ли по-деликатен от варианта за всеки тип коса...Нямам запушващо усещане на главата и засега и раздразнение няма. Ще видим утре.
Скрит текст:

# 462
  • София
Аз си вземам на Белеа от ДМ този с памук- най-слаба миризма има и не е натрапчива
Ползвам го от повече от година и съм доволна
Белее като се напръска отблизо/ аз съм с тъмно кестенява коса/, но аз това целя
Оставям го да постои и да попие мазното в корените и после разресвам

# 463
Здравейте! Ъпдейт от мен.

Направо съм в потрес.. обясних на личния си лекар тук какво се е случило в България, резултатът от феритина и без да ми направи отново изследвания ми изписа за 1 месец високи дози желязо (високи според мен), което нямало как да не причини констипация и отделно ми предписа и прахчета, които размеквали изпражненията. Една таблетка е с 210 мг желязо, а аз трябва да пия по 3 на ден. Като прочетох, се оказа, че това лекарство е за лечение на железен дефицит и анемия… ама на мен желязото ми беше добре… чак пък анемична, не мисля че съм.

Лоринда беше ми препоръчала от Холанд и Барет да си взема желязо, което не причинява констипация, отидох, видях го днес.. ами то в една капсула има 20 мг желязо.. аз трябва да изпивам по 30 капсули на ден, за да си набавям количеството, което са ми изписали. Не знам как да постъпя, наистина.

# 464
210 мг елементарно желязо? Или желязно съединение? Защото в моя железен сулфат 320 мг се равняват на 100 мг ел. желязо. От които едва ли се усвояват 100 мг...Предполагам, че идеята е точно да се покачи феритинът.

Общи условия

Активация на акаунт