Косопад - 22

• 64 666
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
Момичета , спомням си че някоя дама използва дермапен и ролер , има ли ефект ? Искам да попитам и как го използвате на чиста след къпане коса или преди да се измие , може ли да се слагат и серуми , масла и т.н

# 466
Момичета , спомням си че някоя дама използва дермапен и ролер , има ли ефект ? Искам да попитам и как го използвате на чиста след къпане коса или преди да се измие , може ли да се слагат и серуми , масла и т.н

Микронидълинг с дермапен или ролер трябва да е на чиста коса,след процедурата се препоръчва 8 часа да не се къпе.
Аз използвам серум за мезотерапия/ различен от другите противо косопадни серуми/ веднага след масажа с дермапена.
Резултати след няколко месеца използване има, но вероятно е резултат от комбинираните грижи.
Като цяло усещам косата си по плътна и жива има и нови косъмчета. Интересна промяна е,че става все по къдрава.
Грижите се отплащат,но трябва постоянство.

Намерих начин да засиля употребата на розмарин,добавям в шампоана и в овлажняващият спрей за коса. Използвам спрея да навлажня преди преуош терапия или за леко оформяне сутрин. Не омазнява и не утежнява.
П.п. пропуснах да отбележа,че за мен по- ефикасен е дермапена, със ролера не успявах добре,заплиташе се в косата и не може да се контролира дълбочината на масажа.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 11:47 от Lorinda

# 467

Микронидълинг с дермапен или ролер трябва да е на чиста коса,след процедурата се препоръчва 8 часа да не се къпе.
Аз използвам серум за мезотерапия/ различен от другите противо косопадни серуми/ веднага след масажа с дермапена.
Резултати след няколко месеца използване има, но вероятно е резултат от комбинираните грижи.
Като цяло усещам косата си по плътна и жива има и нови косъмчета. Интересна промяна е,че става все по къдрава.
Грижите се отплащат,но трябва постоянство.

Намерих начин да засиля употребата на розмарин,добавям в шампоана и в овлажняващият спрей за коса. Използвам спрея да навлажня преди преуош терапия или за леко оформяне сутрин. Не омазнява и не утежнява.
П.п. пропуснах да отбележа,че за мен по- ефикасен е дермапена, със ролера не успявах добре,заплиташе се в косата и не може да се контролира дълбочината на масажа.

Благодаря , а Може ли да споделите за серумите или да поставите линк
Аз все още си имам обилен косопад , не иска да спира , правих изследвания ве успяха да открият причина

# 468
Серумите са за мезотерапия,ефиксни са,но в момента ги използвам с дермапен .

# 469
Здравейте момичета, със засилен косопад съм от доста време и вече много се притеснявам.Мислех, че е от Хашимотото, от него вече ми е останала 1/3 от косата, а сега  се оказа че и микоза на скалпа съм получила.Имам червени петна по кожата и пърхут. Не ме сърби, но ме боли сякаш кожата. Дерматолог ми предписа Низорал и мазане със Себорал форте. След измиване с шампоана ми падна двойно коса и сега не смея да го ползвам пак. Свързах се с лекаря и той каза за взимам таблетки кандизал през 10 дена.  Моля някой справил се с такъв проблем да сподели.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 21:18 от tide

# 470
Lorinda, овлажняващ спрей за коса сама ли си приготвяш? Може ли да споделиш малко повече информация за него? Търся точно такъв, който да не води до омазняване и утежняване. Предварително благодаря.

# 471
Lorinda, овлажняващ спрей за коса сама ли си приготвяш? Може ли да споделиш малко повече информация за него? Търся точно такъв, който да не води до омазняване и утежняване. Предварително благодаря.

Ivelionora,
Имаше период в който купувах де що има овлажняващи и анти фриз ефект спрейове. Та голяма част от тях не ми хареса и реших да ги оползотворя със капки розмарин вътре.
Това е единият модифициран от мен спрей:

Другото което ще направя е да добавя розмарин и във неизползваните спрейове за лице и да ги използвам за овлажняване и преди преуош терапия.
Другото полезно откритие за мен от тази седмица е домашен преуош: маска която не харесах, с добавени,розмарин и смляно кафе. Постоях няколко часа, много добре се отрази на косата ми. Усещането е за плътност.
Кофеинът стимулира корените, ускорява кръвообращението в скалпа, насърчава по-доброто проникване на хранителни вещества в корените.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 21:14 от Lorinda

# 472
Кофеинът стимулира корените, ускорява кръвообращението в скалпа, насърчава по-доброто проникване на хранителни вещества в корените.
В тоя ред на мисли, другата седмица ще има шампоани с кофеин в Лидл.

# 473
Дали кафето ще повлияе потъмняващо на моята тъмноруса и пепелява коса? То малко и' трябва, за да избие на светлокестеняво...🤔😁
Много добре се държи този сух шампоан за блондинки от Лидъл.😁 Вече няколко дни съм с него, няма сърбеж или раздразнение на скалпа, косата изглежда приятно подредена в корените (нарочно изчаках с миенето на косата, за да видя ефекта). Моите корени по принцип не се омазняват (поне не видимо), но след сухия шампоан косата изглежда, а и на пипане се усеща като измита коса. По-лъскава е. Доволна съм доста, още повече, че съм склонна към сърбеж и пърхот при попадане на прахоляци по косата, след лак или пяна за коса също...🙂

# 474
Тази седмица посетих хематолог, според него съм с много тежка желязодефицитна анемия и ми предписа 2 продукта. Единия се смуче на обед-Айронфол, а другия се пие вечер-Сорбифер дурулес. След месец съм на контрола.

# 475
Ekа, тази терапия е много добра. По възможност сдъвквайте таблетките първите и смучете по-продължително, защото така се използва сублингвалния път за директно въвеждане в кръвния ток на Fe 3+, избягвайки чернодробен метаболизъм, респективно бързо действие (по логиката, че всички железни парентерални препарати, предназначени за вливане са тривалентни). Ако ги гълтате Fe3+, трябва да премине в Fe2+, в каквато форма се съхранява желязото в организма, но винаги се освобождава в кръвния ток като Fe3+!

# 476
И аз съм записала час за хематолог. Ти с готови резултати ли отиде или той каза какво да пуснеш? Че кога писа, че ще търсиш такъв специалист, кога вече имаш диагноза и лечение.... Много бързо ми се стори.

# 477
Ека, и на мен ми изглежда добре като терапия. А в каква дозировка ти ги предписа? И какви ти бяха резултатите?
Едно хубаво упражнение за врата- захапва се внимателно молив (примерно) и се рисуват въображаеми цифри или пък буквите от азбуката. Много добре раздвижва вратлето (по принцип е упражнение против шипове във врата).

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 13:25 от dolce miele

# 478
И аз съм записала час за хематолог. Ти с готови резултати ли отиде или той каза какво да пуснеш? Че кога писа, че ще търсиш такъв специалист, кога вече имаш диагноза и лечение.... Много бързо ми се стори.
В Бургас няма голям избор. Личната ми препоръча Костов и си взех час. Отидох с готови изследвания и добре, че ги направих предварително, защото пред кабинета беше митинг. Който отиде с направление, после бива изпращан за изследвания и се връща и чака да влезе без час.Както и да е, влязох, когато трябва. Бях изследвала желязо, феритин, жск, ненаситен жск и пкк.
По едно хапче ми изписа, едното на обед го смуча, а вечер пия другото. Два пъти седмично пия и витамини от група В и фолиева киселина.
Благодаря, момичета, дано терапията е адекватна и ми помогне!

# 479
Ека, а какви са стойностите ти на фертин и желязо?

Общи условия

Активация на акаунт