Косопад - 22

• 64 668
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Ека, а какви са стойностите ти на фертин и желязо?
Желязо 4.49 при реф ст 6.60-26.00
Феритин 7.97 при реф ст 13-150.00

# 481
tide, съветът ми е да послушате лекаря си, защото много често упорити дерматомикози, онихомикози също, се лекуват и вътрешно с прием на  антимикотични таблетки/капсули. Може да подсилите имунитета също с витамини и пробиотици, т.к. слабият имунитет (при Хашимото е разстроен) е причина за развитие на микози и не само. Кожата на главата боли  при силен стрес.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 23:43 от Никой като Някой

# 482
Здравейте, искам да попитам някоя от вас с мазна коса, правила ли е маска с кокосово масло и какъв ефект имаше?
Казвали са ми, че косата се омазнява, защото ѝ липсва хидратация. 
Та, искам да си направя маска с кокосово масло, яйце и мед, но се притеснявам да не стане по- зле положението. Редовно си изправям косата, също така съм  боядисана. Краищата според мен имат нужда,защото хвърчат навсякъде едни сухи, накъсани, но се колебая дали да слагам и в корените. Също така ми и капе доста.
Някакви насоки?

# 483
Ека, според мен, при тези стойности може и по-голяма доза желязо. Но е добре да се започне с такава (каквато ти е назначена), да се изследва контролно и тогава да се преценява дали има нужда от друга доза.

# 484
Здравейте, искам да попитам някоя от вас с мазна коса, правила ли е маска с кокосово масло и какъв ефект имаше?
Та, искам да си направя маска с кокосово масло, яйце и мед, но се притеснявам да не стане по- зле положението. Редовно си изправям косата, също така съм  боядисана. Краищата според мен имат нужда,защото хвърчат навсякъде едни сухи, накъсани, но се колебая дали да слагам и в корените. Също така ми и капе доста.
Някакви насоки?

NAPURA S|3 Energy - шампоан против косопад за слаба и мазна коса е едно от решенията против излишният себум и омазняване - има енергизиращо действие.
Другите медицински шампоани Низорал, Кетоконазол, Медисютикъл.
Много малко маски са подходящи за дължините и за скалпа едновременно, една от малкото такива е Гроу Горджъс маска за уплътняване има кофеин в нея и други натурални съставки,след тази маска косата е жива,напоена и плътна.
Зависи колко е чувствителен скалпа ти, но според мен може да опиташ разредени масла от розмарин и ментово в базово/може да е рициново или дори зехтин/ за скалпа и към каквато налична маска имаш да добавиш масла към нея и да сложиш по навлажнени дължини.
В една серия на " Клиника за косопад" дерматоложката обясни на пацинтка със много проблемен скалп,че трябва да излекува скалпа за да подобри състоянието на косата си, направи процедура за омекотяване на плаката с масла и стоене под каска с пара.
За да си по ориентирана в началото, знам колко объркващо може да бъде, ти трябват различни грижи против косопад и за сухите хвърчащи дължини.
Протеинови продукти шампоан и маска /Керастаз Денсифик, Гроу Горджъс интенз/ оправят хвърчащата и суха коса при мен.
Знаеш ли какво предизвиква косопада ти?
Дали е след прекаран ковид и слаба имунна система, хормонален, стрес, могат да са много и комбинирани причините и това определя и терапията.
Харесвани и работещи са серумите Целаген и Нуминокс на Медисютикъл, Епруваж, гела на Давинес, ампули.

# 485
Та, искам да си направя маска с кокосово масло, яйце и мед, но се притеснявам да не стане по- зле положението. Редовно си изправям косата, също така съм  боядисана. Краищата според мен имат нужда,защото хвърчат навсякъде едни сухи, накъсани, но се колебая дали да слагам и в корените. Също така ми и капе доста.
Някакви насоки?

NAPURA S|3 Energy - шампоан против косопад за слаба и мазна коса е едно от решенията против излишният себум и омазняване - има енергизиращо действие.
Другите медицински шампоани Низорал, Кетоконазол, Медисютикъл.
Много малко маски са подходящи за дължините и за скалпа едновременно, една от малкото такива е Гроу Горджъс маска за уплътняване има кофеин в нея и други натурални съставки,след тази маска косата е жива,напоена и плътна.
Зависи колко е чувствителен скалпа ти, но според мен може да опиташ разредени масла от розмарин и ментово в базово/може да е рициново или дори зехтин/ за скалпа и към каквато налична маска имаш да добавиш масла към нея и да сложиш по навлажнени дължини.
В една серия на " Клиника за косопад" дерматоложката обясни на пацинтка със много проблемен скалп,че трябва да излекува скалпа за да подобри състоянието на косата си, направи процедура за омекотяване на плаката с масла и стоене под каска с пара.
За да си по ориентирана в началото, знам колко объркващо може да бъде, ти трябват различни грижи против косопад и за сухите хвърчащи дължини.
Протеинови продукти шампоан и маска /Керастаз Денсифик, Гроу Горджъс интенз/ оправят хвърчащата и суха коса при мен.
Знаеш ли какво предизвиква косопада ти?
Дали е след прекаран ковид и слаба имунна система, хормонален, стрес, могат да са много и комбинирани причините и това определя и терапията.
Харесвани и работещи са серумите Целаген и Нуминокс на Медисютикъл, Епруваж, гела на Давинес, ампули.
Благодаря много! Смятам, че косопада е от много използване на преса.
Ще разгледам шампоаните , които предлагате! Благодаря

# 486
Здравейте , момичета
Какво мога да пия за покачване на феритин и  вит Д , защото вит Д ми е дефицит , а феритина ми е 14 от  стойността  11-306

# 487
Здравейте , момичета
Какво мога да пия за покачване на феритин и  вит Д , защото вит Д ми е дефицит , а феритина ми е 14 от  стойността  11-306
Не e зле хематолог да каже, но последните страници точно това коментираме, прoчети.
Иначе витД аз пия 4х2000 и ще тествам другата седмица как е.
Д и феритин се вдигат бавно, особено второто.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 15:09 от ДХ3

# 488
ДХЗ, а пиеш ли все още желязо или си го спряла преди изследването?

# 489
Пия го, не съм го спряла.Чудех се дали трябва, както с вит.Д.

# 490
ДХЗ, какво имаш предвид с 4 по 2000 вит Д, на ден ли е този прием?

# 491
Да, на ден.4 капки по 2000 IU

# 492

От месец не пия витамини , за да видя какво ще покажат изследванията

# 493
Аз в края на месеца ще изследвам вит. Д и Б 12. Затова съм ги спряла (14 дни преди изследването). Желязото мисля да го спра към седмица преди изследването (защото имало отношение към Б 12), също и фолиевата киселина. Сега съм с цикъл и не ми се спираше желязото по-рано...Иначе, ако ще изследвам феритин, не спирам желязото чак за седмица, защото феритинът е с полуживот 2 дни, а и правя често контролни изследвания и така лесно се вижда каква е тенденцията в железния панел.

# 494
И според мен трябва да се спре приема за 14 дни и после изследване.

Общи условия

Активация на акаунт