Косопад - 22

• 64 772
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
Нисък е феритинът, да. Може да е фалшиво завишен (примерно при възпаление, след вируси и др.), но никога не е фалшиво нисък.

# 196
  • Gotham City
Здравейте! Във връзка с косопад си пуснах изследвания.Моля да коментирате резултата. Утре съм при ендокринолог, но дотогава ми е много притеснено. Възможно ли е високата стойност на ДХЕА да е поради висок стрес?

# 197
  • Бургас
Здравейте! Hug
От Приорин косата расте ли по-бързо? Или само се сгъстява?
А от Дарсонвал ? Бих искала да си купя, но ме притеснява, че е стъклен, че и с ток.
Аз отвратителна коса имам - тънка, смотана, със сухи краища, а корените бързо се омазняват. Че и всеки ден я мия, все имам чувството, че мириша на цигари и готвено. Моите много обичат манджи Grinning

# 198
Ябълкова,
Няма един продукт който да помогне за всичко,т.е. различните проблеми се третират с различни продукти. За мазният скалп е добре да използваш шампоан съдържащ мента, Медисютикъл, Ланза, Напура. Честото миене може допълнително да изсуши и без това сухата коса, така,че е добре да ползваш и маска за коса а след нея да запечаташ със хидратиращ балсам. Има маски, който уплътняват тънката коса и подхранват / Денсифик, Гроу Горджъс/. Серум Нуминокс и Целаген от Медисютикъл са добри за ежедневна употреба срещу косопад. Минерали и витамини за подсилване на имунитета.
Сешоар ако ползваш да е на ниска температура и за кратко със термозащита.
Масажи, дермапен или ролер много помагат за циркулация на кръвта, може да са ти алтернатива на дарсонвала.

# 199
Идвам да се похваля, че съм вдигнала малко феритина (не е много по принцип, но е с много в сравнение с предишната ми стойност- с 10 единици нагоре е)! 🙂 От 14 на 24,22. Целя минимум стойност 70...но стойност над 17-18 не бях виждала изобщо от години. Вече започвам да забелязвам повече нови косъмчета, а и косата капе по много по-малко!
Също, искам да похваля хавлиените кърпи тип тюрбан, които пускат периодично в Кауфланд- според мен са много подходящи за щадящо сушене на косата. Моят тюрбан е 100% биопамук, но понякога пускат и 70-80% биопамук- ако има значение...🙂
По-назад някой спомена, че използва масло против косопад от Лили- как точно се използва? На влажна, на мокра или на суха коса? Чела съм, че маслата се нанасят на влажна коса, не на суха, защото иначе се уврежда структурата на косъма...не помня какво беше обяснението обаче.🤔

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 08:38 от dolce miele

# 200
Идвам да се похваля, че съм вдигнала малко феритина (не е много по принцип, но е с много в сравнение с предишната ми стойност- с 10 единици нагоре е)! 🙂 От 14 на 24,22. Целя минимум стойност 70...но стойност над 17-18 не бях виждала изобщо от години. Вече започвам да забелязвам повече нови косъмчета, а и косата капе по много по-малко!
Моля те кажи как го вдигна с добавки, храна или нещо друго.

# 201
Храната е ясна. Но при мен само с това не се вдигаше. С 3 таблетки Малтофер дневно по-скоро поддържах някакво ниво, но желязо и феритин не се покачваха особено, хемоглобинът все беше в долната част на референтните.
Новото е, че започнах по 3 таблетки Сорбифер дурулес (железен сулфат с удължено освобождаване е)+ вит. Ц малко преди лягане. Минимум 2 часа преди Сорбифер пия магнезиев цитрат, а гледам да са 4 часа, когато е възможно (при по-малко от 2 часа магнезият пречи на усвояването на желязото, а магнезий пия по други причини). Също така, от 5 седмици включих и подезичен Б 12 1000 мкг на Хая лабс (Б 12 със сигурност не ми е оптимален, а и е важен за образуване на хемоглобин)+ фолиева киселина 800 мкг пак на същата марка (предположих, че нямам мутации). Отделно /но това беше така и преди да започна Сорбифер, Б 12 и фолиева киселина/ консумирам кафе, чай, яйца, млечни, храни с много фибри (зърнени и бобови ям няколко пъти годишно) поне 2 часа преди/след желязото, а най-добре да са 4 часа. 🙂 Хемоглобинът ми също помръдна от 120-123 (а септември беше и 116) до 127.

# 202
Записвам се в темата, много е полезна.
От лятото имам обилен косопад, имам дефицити на желязо и феритин. Пия много добавки, скоро ще си правя изследвания да видя до къде съм я докарала.

# 203
Скоро някой спомена за бързо омазняващ се скалп. Прочетох нещо много интересно и разбира се веднага го изпробвах, въпреки,че нямам омазняване, дори по скоро проблем ми е суха кожа и коса. Та за тези с бързо омазняващ се скалп по често,за другите като почистваща грижа веднъж в месеца.

Супена лъжица смляно кафе се смесва със шампоана и се нанася на добре наморена коса, разтърква се по скалпа и се оставя за няколко минути. Перфектен натурален скраб за скалпа, който почиства и енергизира.
Имах притеснения дали и как ще се отмие, изми се прекрасно, косата е лъскава и съживена. Дори къдриците се оформиха без допълнителни продукти.
За протокола използвах протеинов шампоан Афрожи и две минутен реконструктор след това.

Кафето действа по уникален начин на скалпа, тъй като подобрява кръвообращението и кара косата да расте с по-бързи темпове.

То е богато на антиоксиданти, които служат за укрепване на косъма и карат цялата коса да изглежда в пъти по-силна и здрава.

Важно: Маската,е най-добре да се прави предимно от жени с тъмни коси, тъй като тя би могла да оцвети косата на русите дами.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 15:57 от Lorinda

# 204
Lorinda, точно с такъв проблем съм. Много полезна информация. Благодаря, че я сподели.

# 205
Lorinda, тъкмо се зарадвах...😆 Нямам омазняване на скалпа, косата ми е суха като тип (колкото повече не я мия, толкова по-хубаво изглежда), обаче казваш...ще ми се компрометира естествения тъмнорус и пепеляв цвят? 🤔 Дали може да се прави и с утайка от кафе, за да не оцветява косата? Във функцията на скраб; ясно, че в кафето ще са останали по-малко полезности...

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 16:43 от dolce miele

# 206
Долче,
Аз използвах капсула Неспресо след като си направих кафенцето ☕🙃. Топло топло....после се зачетох,че колко по дълго стои кафето на главата толкова по -добре. Т.е. може да се смеси с маска и да се завие с шапка.
Смятам,че за бърз скраб на скалпа,смесено със шампоана едва ли ще промени цвета ти.

# 207
Значи ще пробвам. 🙂
А, понеже никой не отговори, как правите маски с масла- на влажна коса или на суха? Притеснявам се да не ми се омазни после бързо косата, затова може би по-лесно се отмиват, ако се нанасят на влажна коса?

# 208
Аз на суха, лесно отмивам после, не ми се
омазнява повече.

# 209
А правите ли маски с лук (сок, смлян)? Преди години помня, че правех, резултатът беше супер (изчезваше пърхот, косата по-лъскава ставаше). Обаче след първите няколко пъти започнах да усещам остатъчна  миризма от лука (само аз си я усещах), а уж много добре изплаквах...Предполагам, че от чесън бих имала същите усещания...🤔

Общи условия

Активация на акаунт