Косопад - 22

• 64 695
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
Феритин изследвала ли си? Хемоглобин, желязо, ЖСК, ретикулоцити (тук е хубаво стойностите им да са завишени или в горната половина на референтните- показва, че се образуват много нови еритроцити; мисля, че ретикулоцитите бяха незрели еритроцити)...Може и феритин, но не е задължително, защото той по-бавно се натрупва (аз спирам желязото 2 дни преди изследване, толкова е полуживотът на феритина). Ако ще се оценява ефект от терапията и ще се преценява дали да се спира желязото, тогава е желателно да има по-дълга пауза между спиране на желязото и изследването.

# 511
Феритин изследвала ли си? Хемоглобин, желязо, ЖСК, ретикулоцити (тук е хубаво стойностите им да са завишени или в горната половина на референтните- показва, че се образуват много нови еритроцити; мисля, че ретикулоцитите бяха незрели еритроцити)...Може и феритин, но не е задължително, защото той по-бавно се натрупва (аз спирам желязото 2 дни преди изследване, толкова е полуживотът на феритина). Ако ще се оценява ефект от терапията и ще се преценява дали да се спира желязото, тогава е желателно да има по-дълга пауза между спиране на желязото и изследването.

Да, в началото на терапията, всичко изброено без ретикулоцити. След месец ми беше чудно какво се изследва.

# 512
Информацията за приема на желязо по време на цикъл е противоречива...Аз си го приемам и по време на цикъл. Това, което забелязвам аз през последните 3 месеца (откакто приемам новото желязо и ми се покачи феритинът) е, че цикълът ми стана на около 30 дни- така ми беше в годините откакто ми дойде и преди да забременея (когато желязото ми все още е било в някакви нормални граници, предполагам и феритинът, т.е. преди анемията). До края на 2021 г цикълът ми беше през около 28 дни...В никакъв случай не мога да кажа, че сега цикълът ми протича с някакви кръвоизливи или кой знае какви промени. Напротив, когато бях с анемията и поднормен феритин, помня, че имах страшен ПМС преди да ми дойде...
П. С. Аз приемам и фолиева киселина, и Б 12, и магнезиев цитрат от около 2-3 месеца, та може промяната в цикъла да не се дължи конкретно на желязото.😉

Какво Желязо приемате

# 513
Сорбифер дурулес.

# 514
Здравейте. Пуснах някои изследвания преди да отида на дерматолог за косопада- щитовидните хормони, тестостерон, ДХеа С, желязо... нещо друго, което да добавя?
Имам скоро изследвани половите хормони ( ако така се казват), иначе не мога да изследвам селен, Б12, Д, защото ги пия на хапчета в момента...

# 515
Здравейте и от мен, нова в групата 😊!
Косопад имах и аз ужасен до преди няколко месеца то пада-пада,депресирах се и плачех дори. Пуснах ТСХ-в норма си е всичко. Започнах на своя глава да си мия косата само с бебешки шампон и спрях временно балсам, аз съм с доста суха коса, но за да спра страшния косопад махнах и балсама.
В седмицата 2 пъти смесвах лъжица захар с шампоана и търках скалпа си, уж като скраб да се почисти добре и така вече 3 месеца косата ми е супер, порасна ми и косми падат но съвсем малко по четката ми само.
Дано съм полезна на някой и аз ❤️!

# 516
Балсамът не виждам защо да пречи?

# 517
Балсама си е за дължините. Няма работа в скалпа, освен ако излишно не е упоменато да се втрива в скалпа. И аз не разбрах какво пречи балсама. За скалп има сума и козметика, така че и за там има какво да почисти ако пробелма е бил там. Но щом захарта е помогнала, от това по-хубаво няма.

# 518
Балсам само в краищата ползвах,но косопада продължаваше, спрях го и него и видях повече ефект, аз говоря лично за себе си!
Просто дадох съвет нали за това е темата.

# 519
Балсамът няма никакво отношение към коспада, според мен е някакво съвпадение.

# 520
Според мен връзката на балсама и кодопада е ако след като нанесем балсама и срешем косата. Така косъмът натежава от нанесения продукт и при сресване той пада.. Аз ползвам маска вместо шампоан и съм забелязала също, че след нанасяне дори и да не реша косата, докато я измивам ми пада повече..

# 521
Аз не реша мокра коса.Като сложа маска и балсам я щипвам нагоре с щипка.При миене пада малко.Но така процедирах и когато косата падаше активно.Сега се е застопорила с падането и при къпане пада много малко, въпреки балсам и маска.Тоест косопадът не зависи от тези продукти.Косъмът е щял да падне днес или утре.

# 522
Преди около година, това количество (приблизително) ми падаше от главата😬- още  при разресването преди да си измия косата. Аз винаги я реша преди миене, както и  полувлажна (след подсушаване за известно време с тюрбан). Имам четки, които не ми скубят косата и такива, които се справят лесно и с влажна коса. Имам суха коса, ако не използвам балсам, разресването е по-трудно и има скубене. Не реша косата, докато е с балсама.
Скрит текст:

# 523
Леле, Долче,  как е сега?

# 524
Сега (след като започва да се вдига феритинът) пада по много по-малко, а това от снимката всъщност дори и не е цялото количество, което падаше около едно миене на коса (а си капеше "прилично" и ежедневно🤐). Бих казала, че вече косата ми е почти напълно в нормалното и' състояние. Ще трябва да мине време обаче, за да се забележи и разликата в гъстотата (в рода сме с гъсти коси).

Общи условия

Активация на акаунт