АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 153
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • Бурса
Аз пък да ви кажа днес бях на фм и се бях настроила да е по-дълъг прегледа, а то за 15 мин и айде. Доктора беше много лаконичен, за кръвооток нищо не каза, замери нужните мерки и ме прати да ми вземат кръв. Еми само дано всичко е наред, попитах го дали е и той вика за сега да...
Иначе аз малко сглупих вчера, може да ми се чудите ама водих щерките на картинг и нали малката е на 4, не може да се вози сама я возих аз на един двоен картинг. Много бавно се движехме, защото тя не е по екстремностите но все пак си имаше вибрации от картинга. И днес питах доктора да не съм направила някоя беля, той каза че увреда не, но може да има опасност от спонтанен аборт по принцип. Но при мен нещата са спокойни и не съм имала кървене нито една от бременностите а и вчера и днес всичко е наред, но ще бъда по-предпазлива за напред.
Също забравих да му кажа че съм изкарала ковид, дали има някакво значение ама той хич не ме предразположи да говоря. За пол предположения изобщо не даде. Та така, при мен не беше най-хубавия преглед както някои от вас казват, но аз съм добре, надявам се и бебчето а пък другото Божа работа...

# 466
  • София
Има ги и такива начумерени доктори и нищо не казват. Попадала съм предния път. Потърси за втората ФМ друг, за да си и по-спокойна. Бебчето е защитено, нищо няма да му има.

Аз имам проблем, май. Няколко дни вдигам кръвно налягане, което не е обичайно за мен - 130/80. Аз съм с ниско - обикновено го поддържам 100/60. Главата в тила ме боли също. Почнах да чета за прееклампсия и вярно, че е рано, но в повечето случаи се формира още в първи триместър. Вие на БХС имахте ли резултати за риск от прееклампсия? Другата седмица съм на ЖК и ще питам, прочетох за някакъв панел за диагностика. Ошашках се.

# 467
Неизвестна, не искам да те плаша първо, но 130/80 кръвно изобщо не е за подценяване, за бременна е високо. Попринцип физиологично бременните трябва да сме с ниско кръвно.(за пример на последната консултация бях с 90/60 и се чувствам добре, акушерката също каза, че това е нормално кръвно за бременна и такова трябва да бъде) Според мен сподели с АГ и ако е необходимо да се направят допълнителни изследвания и ако може де, не знам как се действа и кога.
telly, вибрациите от колата са може би горе-долу същите, според мен не е нещо кой знае какво, особено пък като не си имала проблеми с отлепяне и т.н. Аз също бях направила една тъпотия.😁 Но моето си беше наистина тъпащина. Като отивах към спирката да си хващам тролея за преглед при АГ и виждам тролея срещу мен на светофара и решавам да тичам до спирката. Попринцип не беше много голямо разстоянието, може би средно между 50-100м, но в сняг. Стигнах навреме на спирката, но като се качих в автобуса щях да пукна, толкова лошо ми стана, започнах да се събличам и имах чувството, че ще припадна, много зле ми стана. После си викам и ако бях изпуснала автобуса какво щеше да ми стане да почакам още 10мин? 🤔
Dinewa Polina, добре дошла! 🤗

# 468
Неизвестна, и аз съм понякога с 130/80, т.е. като ме измерва акушерката. Вкъщи меря с апарат за кръвно сутрин и вечер и засега винаги съм около 100/80.
Ако можеш си го следи, апарата има често функция за запазване на последните измервания ( 90 на моя)
За прееклампсия е рано да се говори. Трябва да следим главоболия, оттичане на краката и белтък в урината.
Боли ме често глава на работа, ушите ми пищят, но там не мога да меря кръвно.
Ще видим как ще я караме. След 2 дни съм пак на преглед. Ядосвам се на работа, че имам крайни срокове, а сме малко хора. Може би стресът влияе.

# 469
Manoela_ това е твърде ниско кръвно, а и границите са твърде близки. С кръвно под 100 приятелката ми като беше бременна пиеше лекарства за вдигането. Високо кръвно също не е добре.

# 470
Момичета колко време горе долу ви беше прегледа на ФМ, чудя се дали малката ще издържи да седи там пак. Досега са идвали с баща си и са ми много сладки гледат екрана и се радват, но прегледите бяха по около 5, 10 минути. Иначе аз съм й казала че в корема на мама има бебе, тя е още малка, но ми гали корема и целува и вика айй бебе ❤❤❤😇 Да си майка е най най хубавото нещо на света, децата са толкова невинни ангели. Да са ни живи и здрави.
Гале мен изрично ме предупредиха ,че повреме на ФМ не могат да присъстват деца,затова нашият тати чакаше в колата с каката Sad

# 471
Telly, вибрациите от автомобил са същите, и с неграмотни шофьори на пътя, пак си има и адреналин. Аз постоянно шофирам по доста км и колата ми е доста друсаща. Едно време даже и на каруци са се возили жениците 😁
Момичета, имам някакви пробождания в ляво, случвало ли ви се е? Няколко часа стана, не е еднократно. Като лежа е ок, но като стана и имам боцкания 🤔

# 472
Telly, вибрациите от автомобил са същите, и с неграмотни шофьори на пътя, пак си има и адреналин. Аз постоянно шофирам по доста км и колата ми е доста друсаща. Едно време даже и на каруци са се возили жениците 😁
Момичета, имам някакви пробождания в ляво, случвало ли ви се е? Няколко часа стана, не е еднократно. Като лежа е ок, но като стана и имам боцкания 🤔

На мен ми се случва често, в ляво и дясно. 😅

# 473
Това което бих те посъветвала за кръвното е да говориш с АГ в най- скоро време . Бях приета в болницата поради дехидратация преди 2 седмици и за малко бях в стаята с една девойка с високо кръвно , а аз бях с много ниско 80/50 .
Момичето пиеше хапчета за сваляне на кръвното , защото до колкото и аз знам не е хубаво да се вдига кръвно . Покачва се към края на бремеността . Това имам като инфо аз .

И мили Мамита , моля ви пазете се , защото аз съм с отлепване в момента и никак не е лесно , а повечето имате и дечица , а трябва много ама много лежане …

Има ги и такива начумерени доктори и нищо не казват. Попадала съм предния път. Потърси за втората ФМ друг, за да си и по-спокойна. Бебчето е защитено, нищо няма да му има.

Аз имам проблем, май. Няколко дни вдигам кръвно налягане, което не е обичайно за мен - 130/80. Аз съм с ниско - обикновено го поддържам 100/60. Главата в тила ме боли също. Почнах да чета за прееклампсия и вярно, че е рано, но в повечето случаи се формира още в първи триместър. Вие на БХС имахте ли резултати за риск от прееклампсия? Другата седмица съм на ЖК и ще питам, прочетох за някакъв панел за диагностика. Ошашках се.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 22:14 от Dinewa Polina 712421

# 474
Привет! Колко хубави новини, че всички бебчета се развиват нормално, а и вече " валят" сини или розови сърчица, панделки.
Момичета, да попитам как се чувствате като цяло - мен ме е хванало някакво едно никакво настроение. Постоянно мисля ще се справим ли, като знам колко трудно ни беше с първото ( нямаме роднини на разположение). Някак си ме хваща леко паника на моменти, а и да си призная, че и като си мисля, че съм вече и на 40г. и тепърва пак майка ще ставам, въпреки че това детенце е чакано и желано три години - то не бяха ревове, гняв, отчаяние - а сега като е факт и само притеснения в главата ми.

# 475
Хмм благодаря ви, ами тогава после ще гледат снимки ако не ги пуснат за ФМ, иначе много искаха но... 🤷‍♀️ А това отлепване от какво се получава ако някой е наясно, от физическо натоварване или?
А за това как ще гледам 2 деца хич не го мисля 😄 И на мен никой не ми помага сама си гледах първото ми бебе изцяло, сега и с второ незнам но няма да сме първи нито последни вярвам че ще се справим някак си. Децата идват с късмета си ❤

# 476
Привет! Колко хубави новини, че всички бебчета се развиват нормално, а и вече " валят" сини или розови сърчица, панделки.
Момичета, да попитам как се чувствате като цяло - мен ме е хванало някакво едно никакво настроение. Постоянно мисля ще се справим ли, като знам колко трудно ни беше с първото ( нямаме роднини на разположение). Някак си ме хваща леко паника на моменти, а и да си призная, че и като си мисля, че съм вече и на 40г. и тепърва пак майка ще ставам, въпреки че това детенце е чакано и желано три години - то не бяха ревове, гняв, отчаяние - а сега като е факт и само притеснения в главата ми.
Аз съм на 41, скоро ще стана на 42. Двете си ги гледах сама. Свекърва ми е наблизо обаче едва наскоро големия започна да остава събота и неделя. Ще се справите с две спокойно и аз това се притеснявах. Сега се притеснявам как ще се справя с 3.

# 477
  • Пловдив
Моето кръвно винаги е било ниско,вчера беше 100/60..Относно детето сама си го гледам,нямам помощ,но и не искам..Нашите са от друг град..Сега пак сама ще си ги гледам,майка ще ми помогне за 1 месец сигурно и ще си ходи..Притеснявам се и аз,защото синът ми е палав за 10 деца,но каквото-такова..

# 478
  • София
И аз се притеснявам и то най-вече за периода на адаптация. Синът ни уж е голям, но ме е страх от ревност и отчуждение. Той от сега казва, че обича малко повече баща си, защото  може да играе с него на физически игри, за разлика от мен.

# 479
И аз имам боцкания, повече в ляво, особено след нощните пишкания. От снощи съм и с главоболие, търпя го, мислех, че е заради недоспиване, но тази сутрин си продължава. Ако след кафето продължава, след ФМ и БХС ще изпия половин парацетамол.

Общи условия

Активация на акаунт