АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 148
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
По- добре си вземи масло от лавандула и си намажи главата ( слепоочията най- вече ) . 3 дни непрекъснато ме болеше главата и с маслото ми мина след 20 мин . Маслото мисля , че се продава в билковите аптеки .

[quote author=M.Angelovaaa link=topic=1405706.msg44234689#msg44234689 date=1643784036]
И аз имам боцкания, повече в ляво, особено след нощните пишкания. От снощи съм и с главоболие, търпя го, мислех, че е заради недоспиване, но тази сутрин си продължава. Ако след кафето продължава, след ФМ и БХС ще изпия половин парацетамол.
[/quote]

# 481
Моето кръвно също е много ниско. Стандортно ми е 90/60, в момента рядко е над 80/50. С предната ми бременност е падало до 70/45. Повече течности, айрян със сол и мм с мен в банята, иначе припадам.
Аз не се притеснявам за гледането. Сега сме с две, гледаме си ги абсолютно сами, работим. Малката е на 1.6, никой не я е гледал и за половин час откакто се е родила. Ще се оправим и с три Simple Smile

За раждането - изпитвам панически страх от секцио. Имах две изключително бързи и леки нормални, надявам се и третото да е така.

# 482
И аз съм със силно главоболие от снощи.
Аз се притеснявам как ще се справим, но защото ни е първо Simple Smile Всичко е ново и непознато...
Момичета, обяснете ми повече за ЖК, моля. Какво получавам по нея, защото АГ, която ще ми прави ФМ, каза да й нося направление 9, а аз не съм сигурна, че искам при нея да се записвам - просто ми е много скъпо там, а и много се чака, иначе е повече от страхотна. Уж работи по ЗК, но все намира причина да ми откаже направленията, а и не изражда.

# 483
По- добре си вземи масло от лавандула и си намажи главата ( слепоочията най- вече ) . 3 дни непрекъснато ме болеше главата и с маслото ми мина след 20 мин . Маслото мисля , че се продава в билковите аптеки .

[quote author=M.Angelovaaa link=topic=1405706.msg44234689#msg44234689 date=1643784036]
И аз имам боцкания, повече в ляво, особено след нощните пишкания. От снощи съм и с главоболие, търпя го, мислех, че е заради недоспиване, но тази сутрин си продължава. Ако след кафето продължава, след ФМ и БХС ще изпия половин парацетамол.
[/quote]
Етеричните масла се използват разредени, а при бременност слабо разредени. Лавандулата наистина може в редки случаи да се използва и неразрешена, но не е препоръчително, особено върху деца и бременни. Аз съм си направила един рол-он от 10мл с по 1к лавандула, мента и тамян, допълнен е с бадемово масло и го ползвам за главоболие. Пак идва малко повече разреждането, но го ползвам рядко и предполагам не е проблем. Първия триместър като цяло не е добре да се използват етерични масла.

# 484
  • Асеновград
Как така отказва направленията? Ако работи по ЗК трябва да ги приеме, тя ще си вземе парите от касата. Много странно. Но и ако не изражда, наистина не е зле да се ориентираш другаде.

# 485
# 486
Здравейте, вчера мина и моята ФМ. Всичко е наред, ще си имаме момиче и момченце. Беше много вълнуващ преглед, толкова много са пораснали и много шаваха. Доктора каза, че няма нужда от БХС защото с близнаци резултата няма да е верен. За кръвното и аз по принцип съм с ниско, но напоследък ми се случва три четири пъти да го вдигам до 130/80, та доктора каза да го следя и ако продължа да го вдигам да пия допегит. Казахме на каката и тя е във възторг как така има две бебета в коремчето на мама каза, че няма търпение да ги види и че много ще помага 🤞

# 487
Еха, още едни близначета. Благородно завиждам, че са момче и момиче. Моите казаха на 80% две момичета, но дано взема от твоя късмет и на следващия преглед да са повече процентно момче и момиче Wink

Здравейте, вчера мина и моята ФМ. Всичко е наред, ще си имаме момиче и момченце. Беше много вълнуващ преглед, толкова много са пораснали и много шаваха. Доктора каза, че няма нужда от БХС защото с близнаци резултата няма да е верен. За кръвното и аз по принцип съм с ниско, но напоследък ми се случва три четири пъти да го вдигам до 130/80, та доктора каза да го следя и ако продължа да го вдигам да пия допегит. Казахме на каката и тя е във възторг как така има две бебета в коремчето на мама каза, че няма търпение да ги види и че много ще помага 🤞

# 488
Здравейте! И моят БхС мина ,сега ще чакам резултати.От ехографските измервания всичко е в норма ,за което съм много щастлива , само не ми допадна , че в листа за кръвните изследвания написаха , че баща ми има проблеми с кръвното, имам астма,тромбофилия и алергии и това може да ми влоши резултата Sad
Предположението за пол от 11та седмица се потвърди - чакаме момче 💙 ,но пък термин пак не ми казаха.Отново ми взеха цитонамазка , но и аз си замълчах , че имам от друг доктор ,че му нямам мн вяра дали я е пуснал изобщо.Дадох и урина. Този път запазих самообладание и пулса ми беше добре 70 с горна граница на кръвно 110.
Въпреки добрите новини , не бих казала , че беше най - вълнуващия ми преглед 😀 и корема ме боля като ме натискаше доктора и цитонамазката боля и вземането на кръв .Явно акушерката не е мн опитна.Дълго стана , но имам един въпрос.За да си видя резултатитв в нгл ще ми изпратят ли код с парола по имеил или да пробвам с имена и дата на пробовзимането?
Пулса на бебето е 154 и си щракаше с пръсти 😀🥰

# 489
  • Пловдив
Днес бях на БХС,другата седмица ще е готов резултата..Малко съжалих,че не отидох направо на ФМ,ама ще ида на втората.Надявам се всичко да  е наред.Не знам от бременността ли,аз съм си чувствителна,но гледах за майката от Враца и така ревнах,че..моят ме успокоява,после малкият идва и той ме гушка...Знам,че бременните са още по-чувствителни..

# 490
  • Пловдив
Орехче, има вариант с три имена, дата на раждане и дата на взимане на кръвта.Аз така влязох.Рефрешвам през 2 минути, че ги няма още 😅
Радвам се, че новините при всички са добри!💜

# 491
  • София
Aз тези дни cъм зaтрупaнa от рaботa и не могa дa cмогнa дa нaвaкcaм c темaтa.
Много cе рaдвaм, че cлед БХC вcичко е нaред c вcички бебчетa ❤️ Моя е чaк cлед cедмицa. Дaно по-бързо дойде този ден, че нямaм търпение.
Добре дошли нa новодошлите и чеcтито нa дaмите, които ca нучили вече полa❤️
Гледaм, че cте обcъждaли кaтетри и дренaжи. Aз изобщо не cе cтрaхувaм от тях, зaщото cлед първaтa ми оперaция, оcвен, че бях и c кaтетър и c дренaж, уретерa ми беше изведен извън тялото нa кожaтa нa коремa и трябвaше и нa него едни торбички дa cе cлaгaт поcтоянно. И цялото товa нещо продължи близо годинa докaто не ми нaпрaвихa вторaтa оперaция. (т.е. и кaтетри и дренaжи и торбички, a тръбичкaтa нa кaтетърa няколко пъти ми я cменяхa зa товa врме) Извинявaм cе зa директното и подебно опиcaние, но нaрочно cи позволих дa го нaпишa, зa дa cе уcпокоите зa cекциото и рaждaнето. Въпреки че ми е първо рaждaне cмятaм, че и нормaлното и cекциото ще ca по-безобидни от горе опиcaните нещa. И вcе cи кaзвaм, че щом cъм преживялa тези нещa и cегa cъм cи добре, рaждaнето вcе ще го преживея. Тa c две думи, имa много по-cтрaшни нещa, тъй че предлaгaм дa cе уcмихвaме, дa cи cвиркaме c уcтa и дa миcлим caмо положително, зa дa може дa ни е по-леcно и дaне cме cтреcирaни кaто дойде моментa.
Инaче моето коремче cе виждa мaлко вече. Cегa cъм нa рaботa и не могa дa нaпрaвя cнимкa, но ще гледaм довечерa дa не зaбрaвя дa нaпрaвя еднa кaто cе приберa.
Нa дaмите, нa които тепървa им предcтои БХC пожелaвaм уcпех и дa cе похвaлите c хубaви резултaти 🤞❤️

# 492
  • Варна
Чак днес пробвах да проверя резултатите от БХС в НГЛ и излизат, въпреки че съм ги правила във Варна. Просто тук в Майчин Дом казват, че ще ти звъннат, ако има нещо в кръвните изследвания, а предполагам БХС ще го видя чак на следващия преглед.

Проверка с име, фамилия и дата на вземане на пробата - https://ngl1.infoart-bg.net/cgi-bin/WebAccess/AssyChk

Май са по-ниски числата от на повечето жени, но все пак ми се струват добре, нали?

Скрит текст:

# 493
Елънче , мерси , значи така ще пробвам.
Мариела , наистина си изтърпяла доста и е редно да сме позитивни и да разчитаме , че лекарите ще се погрижат за нас.
Ексбери - супер ми се вижда и на мен резултата.Ти имаше ли някакви заболявсния или предразположености писани в листите както при мен?

# 494
Минавам да се отчета след ФМ. Всичко изглежда чудесно, терминът ми официално е 12.08.и по ехограф си отговаря точно на 12+5,явно ще бъде точно като майка си каза ММ 😁 док. каза, че предполага, че е момиченце 🌸 не потвърди на 100%,но по костта са такива предположенията ѝ. Ние вече казваме, че си имаме бебка 😁🌸 с манекенски размери е, 59.1мм и 58 гр. Пулс 154. И има прекрасни черти ❤️ много ми е нежно днес. Минах да дам и кръв за БХС, казаха ми резултати до 10 дни. Единствената ми мъка е, че не пуснаха ММ 🙄
И друго, което ми направи впечатление, казаха, че мога да мина и късен БХС след месец. Не разбрах защо, нищо притеснително не се видя, нямам някакви рискови хронични заболявания, даже нямам никакви. Ако всичко е наред при тоз БХС, нужен ли е и втория?

Общи условия

Активация на акаунт