АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 231
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Феталната морфология се заплаща.

# 256
Момичета, да ви се оплача. Случвало ли ви се е да ви заболи остро ниско корема, одеве се засмях легнала по-силно и отдясно ме заболя доста, но се размина за 30 секунди. А като цяло си ме наболява леко кръста леко от време на време и сега доста се притесних…

И на мен се случва, дори понякога като се изпишкам. И то от дясно. Даже в първите седмици там ме болеше най- много. АГ казва, че няма нищо и няма проблем, било нормално. Знам, че от дясно са повечето органи- черен дроб, жлъчка, апендикс и при разширяването на матката е нормално да усещаме болежки.
Ако болката е много силна, не спира и се появи потене и температура, то тогава трябва да се потърси помощ. Болките от ляво винаги са по- малко. Трето чакам и винаги е било така при мен, като този трети път ги усещам повече, сигурно от възрастта 🙈

# 257
В болница Надежда в София, БХС вчера платих 228лв за две бебчета.

# 258
Момичета, да ви се оплача. Случвало ли ви се е да ви заболи остро ниско корема, одеве се засмях легнала по-силно и отдясно ме заболя доста, но се размина за 30 секунди. А като цяло си ме наболява леко кръста леко от време на време и сега доста се притесних…

И на мен се случва, дори понякога като се изпишкам. И то от дясно. Даже в първите седмици там ме болеше най- много. АГ казва, че няма нищо и няма проблем, било нормално. Знам, че от дясно са повечето органи- черен дроб, жлъчка, апендикс и при разширяването на матката е нормално да усещаме болежки.
Ако болката е много силна, не спира и се появи потене и температура, то тогава трябва да се потърси помощ. Болките от ляво винаги са по- малко. Трето чакам и винаги е било така при мен, като този трети път ги усещам повече, сигурно от възрастта 🙈
И аз чакам трето обаче пък при мен този път е обратно, нямам никакви болежки. Значи предните пъти ме боля кръста (като втората бременност кръста ме болеше почти непрекъснато), боля ме ниско долу отпред, от време на време като се разбързам ме болеше встрани обикновенно дясно докъдето е стигнала матката, болеше ме ханша и какво ли още не. Не говоря за силни болки, но се усещаха, нищо че са за кратко време. Пих и но-шпа. А сега нищо не ме боли, не ми се опъва, не ме стяга. Вчера за първи път ме заболя кръста за малко, но беше по скоро неудобство отколкото болка. И аз си мислех, че сигурно от възрастта ще да я карам по-леко.

# 259
Момичета от сутринта съм със страшно главоболие и 1во мислих, че ще издържа, защото и друг път съм издържала, но не мога вече и пих половин беналгин. И след като го изпих, умната ми глава вика да прочета листовка, та пише, че този продукт не се препоръчва за бременни. Вие пили ли сте?Или какво пиете при главоболие?

# 260
Момичета от сутринта съм със страшно главоболие и 1во мислих, че ще издържа, защото и друг път съм издържала, но не мога вече и пих половин беналгин. И след като го изпих, умната ми глава вика да прочета листовка, та пише, че този продукт не се препоръчва за бременни. Вие пили ли сте?Или какво пиете при главоболие?
Аз също имам главоболие понякога и когато е много нетърпимо пия половин парацетамол. Облекчаваме леко. Не е желателно аналгини да се пият по време на бременост,но мисля че от един няма да ви стане нищо. Панадол може да се взема също в него има парацетамол доколкото знам.

# 261
  • София
От еднократно надали нещо ще се случи, но аналгин и производните му не се препоръчват при бременност. Коментирахме наскоро главоболието - може да се пие парацетамол.

# 262
От еднократно надали нещо ще се случи, но аналгин и производните му не се препоръчват при бременност. Коментирахме наскоро главоболието - може да се пие парацетамол.

Благодаря ви, е мина ми през главата за парацетамол, че бях чела тук ама викам то е за темп, а аз нямам и все пак пих половинка беналгин, дано не е проблем Sad
Имам чувството, че при мен неразположенията идват едно след друго.....

# 263
  • София
Не само при теб Simple Smile
Групата на детето ми в градината е под карантина, дано се разминем.

# 264
Дано, пожелавам ви от сърце всичко да е наред и да сте здрави!!!

# 265
И аз имам болки при пишкане или по скоро тежест.
Вчера бях на преглед при Д р Ангелина Симеонова във Варна, да я похваля много разбрана, хубава техника, запозната с тромбофилии, останах изключително доволна.
Огледа бебето, вече е оформено, личи се главичка, тумбаче, крайници.
Но уви пак съм на зад с 5 дни. По последна менструация бях вчера 9.2гс, по ехограф 8.4. Гс.
С трансфер на 13.12.2021г.
Каза,че това не е никакъв проблем и бебето е добре, за което се надявам изключително много.
Има ли други,които вървят назад?
Предвид и че съм инвитро и си знам точно трансфера. Не знам дало трябва да се притеснявам.

# 266
ох таман поотмина и пак се завърна това повръщане,полудявааааааам Sad
Бързо оздравяване на всички!

# 267
  • Пловдив
Йоана, на мен доктора вече 2-3 пъти ми казва, че е 2 дни назад.Но било заради пункцията ми, че не била на 14ти ден както е по книга.Не било проблем.ПРМ ми беше 04.11, пункция 19.11, трансфер на 24.11.Аз не мога да смятам, ама щом казват, че не е проблем, значи наистина не е.Дано.

# 268
Дано, пожелавам ви от сърце всичко да е наред и да сте здрави!!!

Препоръчвам ти кислородна бутилка, продават се в аптеките- чист кислород, като гигантски дезодорант изсхлежда. Безвредно е и на мен много ми помага. ММ е с клъстерно главоболие и пиеше само беналгини по много на ден, от както е с кислорода се роди.

# 269
На вас вашите доктори явно много подробно ви обясняват нещата. На мен само ми казва моят, че всичко е наред и имам снимка всеки път с милиметри на бебето. 😂

Общи условия

Активация на акаунт