АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Аз първата бременност бях започнала да се мажа и започна да ме сърби навсякъде , непрекъснато. Смених 3 крема, последния купен от аптеката. И накрая се отказах и спря да ме сърби. Единия крем си го ползвах след като родих, другите два ги изхвърлих, защото и тогава пак ме сърбеше от тях.

# 331
Нямам подобни сърбежи. Не се мажа с нищо още...дано не ми излезе през носа, така де, през кожата Grinning

# 332
  • Пловдив
Нямам корем още.Мен и гърба,ръцете ..При предишната бременност нямах такова нещо..

# 333
Има ли "англичанки" в темата? Интерува ме форум подобен на нашия, в който да потърся за мнения за пренаталните тестове

# 334
Може да погледнете mumsnet.com,  но не знам дали има конкретно за пренатален тестове. Знам, че Panorama  тест тук излиза 450 паунда + безплатен ехографски преглед., който отделно е около 70 паунда.
По-скъпо не значи по-добро, а факт, че в България масово дерат кожи за много неща.
Но знаете, че това не са диагностични тестове, пълна сигурност дава амниоцентезата.
Нисък риск не означава никакъв риск.

# 335
  • София
Тялото не ме сърби, но съм със зверски пърхот или може по-скоро белене на скалпа. Смених няколко шампоана и вече не издържам. Сякаш съм с въшки, така се чешам. А обикновено косата ми е адски суха, мия я на 4-5 дни, сега на 3 ден е мазна. Отдавам го на бременността, но не знам какво да си купя, за да спася положението.

# 336
Неизвестна , аз по принцип съм с много чувствителен скалп, който на периоди се лющи до рани. Преди няколко месеца открих Себорал Форте спрей, на билкова основа е. При мен действа буквално за няколко дни (мазала съм след баня и вечер, докато не изчезне проблема). После спирам и няма помен от пърхот. Последно го направих преди 2 седмици. Иначе при мен това излющване се появява веднъж на няколко месеца, за втори път Себорал ме спасява. преди го овладявах с Низорал лекарствен шампоан, но е доста силен, съдържа кетоконазол, който не ми се струва ок за бременни. а от това спрейче сякаш виждам по-бърз и по-добър ефект.

# 337
Точно това ми обясниха онзи ден на БХС. Всички неинвазивни пренатална тестове са скринингови и колкото и да са 99% точни има и лъжливи. За това при нормална бременност, години под 35 и без семейна обремененост БХС е абсолютно достатъчен. На мен абсолютно ми каза, че е само даване на 2000лв и заради друго, защото проблемите в хромозомите на ембрионите ми не биха се открили с тези тестове. Дори и хориална биопсия не ми препоръча, а направо амниоцентеза. Така че по-добре първо се съгласувайте със специалист, преди да направите теста. Не за всеки върши работа.

Може да погледнете mumsnet.com,  но не знам дали има конкретно за пренатален тестове. Знам, че Panorama  тест тук излиза 450 паунда + безплатен ехографски преглед., който отделно е около 70 паунда.
По-скъпо не значи по-добро, а факт, че в България масово дерат кожи за много неща.
Но знаете, че това не са диагностични тестове, пълна сигурност дава амниоцентезата.
Нисък риск не означава никакъв риск.

# 338
Аз съм със себуреен дерматит на главата и кожата и косата са ми твърде сухи. Вече си я мия 1 път в седмицата, а преди я миех по 3. Кожата на главата ми се лющи направо,(може да си разтривате в кожата на главата зехтин или някакво масло, кокосово да ви подхрани скалпа), но това всичко е от хормоните, както и всички други обриви, сърбеж и каквото получавате по тялото. Сега се мажа с еудермол 0 за цяло тяло, може и в главата да се прилага, хидратира и успокоява кожата още с 1то мазане, а против стрии се мажех с мустела, дадох 50 лв за този крем и съм супер разочарована, никак не е моя крем и наскоро ми попадна олио на хип, какво мислите за тях? Хем и цената е приемлива към 10 лв.  

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 17:07 от Bool

# 339
От бебешката серия на хип съм много доволна. Бебешкото им олио е чисто бадемово масло, предполагам, че и това за мама е някакво такова. Но душгела и млякото им за тяло са супер. Млякото за тяло съм го ползвала и аз и досега толкова хубаво мляко върху себе си сякаш не бях ползвала.

# 340
За слизането на кърмата да споделя моят опит. Аз имам 2 планувани секцио и при двете кърмата ми дойде още на следващия ден, даже коластрата щях да я пропусна 😀 за второто секцио беше в 21 седмица и съответно нямах бебе и кърмата пак слезе и много трудно я спряхме. Наложи се да изпия двойна доза от хапчетата за спиране и то може би 2 седмици мъка. Но пък моето дете (първото раждане) не искаше да суче и се налагаше да се цедя в продължение на месеци.

# 341
Има ли "англичанки" в темата? Интерува ме форум подобен на нашия, в който да потърся за мнения за пренаталните тестове

https://www.mumsnet.com/
Това може да ви свърши работа, евентуално.

# 342
  • Пловдив
Въпрос към майките,които са раждали вече.Страх ли ви е от раждането?Мен-да,даже повече..2 секцио ще ми е и умирам от страх..Най-гадно ми беше раздвижването..Казала съм си ,че повече няма да раждам.,хахха

# 343
  • София
Много ме е шубе, ама много. Напоследък още повече ме хваща страха, ама.. Все трябва да излезе бебето.
Аз съм раждала нормално с епидурална упойка, но за първо раждане никога не си напълно подготвен какво те очаква. Аз например си мислех, че от разкази на близки и книги знам всичко на теория, както и че имам висок праг на болка. Ъъъ, не, голяма грешка, душицо Joy .
Аз съм забравила как вървяха гестационните седмици, а в нета видях различни варианти. 13+0 г.с е четвърти месец вече или не?

# 344
Да, страх ме е и втория път ме беше страх. Аз с раздвижването нямах проблем. Всичко ме болеше от това да лежа 24ч, че исках да ставам вече. Не, че не ме е боляло ама и повече легнала не издържах. Особенно първия път 2-3 месеца не бях лягала по гръб, защото бебето притискаше нещо и ми ставаше лошо. След секциото заради лежането по гръб имах чак рана на гърба. Втория път го понесох малко по леко лежането, но вечерта след секциото проведох спор не може ли да стана още тогава, не ми позволиха. Между двете секцио имам операция за жлъчка където ме вдигнаха още след 2-3 часа. Сутринта след второто секцио и визитацията дойде да ми помага да стана една стажант акушерка. Не ми стана ясно как точно ще успее да ме вдигне при положение, че беше една глава по ниска от мен, аз съм 160см, и доста слабичка, сигурно на половината на мойте килограми. Вече имах опит със ставането и се изправих без помощ. Казах и че отивам до тоалетна, която е доста далече, за да си сложа бельо и превръзка. Погледна ме странно и ме попита ако се чувствам достатъчно добре и стабилна да ми помогнела да отидем в стаята където ще съм, защото е по близко от тоалетната. Беше шашната, че си извървях сама разстоянието, донесе ми после багажа и ме изчака да изляза от тоалетната да не би да съм паднела да е там да ми помогне, въпреки, че след ремонта на отделението бяха сложили сигнализация и в тоалетните.
Да, страх ме е от раждането, но от раздвижването не. Тогава вече страшното е минало, а болката се преживява особенно с болкоуспокояващи. А аз имам доста нисък праг на болка.
Неизвестна 16 не знам кой месец е 13г.с, обаче съм запомнила, че месеца се сменя на датата на термина.

Общи условия

Активация на акаунт