АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 196
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
Въпрос към майките,които са раждали вече.Страх ли ви е от раждането?Мен-да,даже повече..2 секцио ще ми е и умирам от страх..Най-гадно ми беше раздвижването..Казала съм си ,че повече няма да раждам.,хахха
Мен също ме е страх. Моята разлика ще бъде 14 години. При мен секциото се наложи по медецинкси причини. Раздвижването беше едно от най-ужасните неща в живота ми. Кърменето беше следващия най-ужасен преди. Зърната ми бяха целите в рани,беше яд. Родих в чужбина и въпреки малкото количество кърма което имах не ми назначиха нищо да я спра и получих фибро кистозна мастопатия която си я носих до скоро. Сега от както съм бремена от месец някъде забелязах,че двете по-големи кистички в дядната гърда ги няма. Страх имам ама ще трябва да го превъзмогна.

# 346
Раждах нормално и първия път като не знаеш какво те чака си мислиш, че отиваш безстрашен и подготвен 😂да, ама не... Затова сега като знам какво ме чака ме е страх и колкото повече наближава паниката ще се увеличава, но...и това ще мине Wink
За кърменето- имах огромното желание и най-отчаяното кърмене 😂Но не се отказввах и 6м беше адски мъки и ненормално цедене...Сега не бих си го причинила.
13+г.с.четох, че се води четвърти месец.
Мен ме викат за Бхс и ФМ, когато ще бъда  13+1 дали не е късно? Доколкото четох е добре да е до 13та г.с.

# 347
Момичета, купих си това олио. Не е специално за стрии, но според вас достатъчно ли ще бъде или да си купя друго, което е за стрии?

# 348
Мен не ме е страх, сигурно защото не съм раждала незнам, нямам търпение да се видим и всичко да свърши и да започне веселата част Blush ...
Аз поразпитах малко тези дни за моето положение, майки които са раждали в Англия и по двата начина. Проблема е, че аз имам операция за премахване на тръбите преди три години и мястото и разреза и всичко е едно към едно с секцио ( като изключим как ме е зашил "големия професионалист" )... Потърсих мнение, въпреки че не е секцио и не е раждане, операцията може ли да ме прати за секцио? Нямам търпение до следващия час, да си попитам акушерката, да ме насочи за да подготвям психически.
Имам и въпрос към мамите които са раждали секцио, усещате ли сега с втората или трета бременност дискомфорт около белега. Като опъване, напрежение, дори лека болка. Започнах да ходя на работя и след 7-8мия час, започвам да се чувствам много неприятно...

# 349
Medelin, БХС и ранна ФМ се правят от 11 г.с до 13+6 г.с. Ще влезеш в срока.

# 350
Нямам дискомфорт около белега и предния път нямах. Може и да ти позволят нормално раждане. При секцио ги притеснява не външния разрез, а този на матката. Но зависи от лекаря и други неща предполагам.

# 351
И аз като другите по-горе с първото бях безстрашна. Даже щях да закъснея сутринта, моя не можеше да ме събуди, така сладко си спях. Вече като си разписах документите и като влезнах навътре, а мм остана отвън започнах леко да осъзнавам накъде отиват нещата 🤣
Странно ми е как са ви раздвижвали на другия ден. Аз родих в 10:08, в 14 вече дойдоха да ме вдигнат, при което обаче ми падна кръвното много и само успях да се изправя до леглото. След 30-40 мин вече направих обиколко около леглото, преместиха ме в стаята и в 17:00 ми донесоха малкия. Вечерта вече си ставах сама и си обслужвах бебето. Тъй като раждах в Селена (за момичетата от Пловдив знаят),  там имахме възможност когато искаме да си искаме детето, а когато искаме да го пращаме в "детска стая".
Болката е гадна, опъваща, но те винаги слагат болкоуспокояващи, така че според мен е до психика. Боли си, но се търпи. Аз не мога да се оплача.
Иначе да, сега малко повече ме е страх и го мисля - мисля упойката, мисля операцията, мисля раздвижването.
Като цяло на мен най-гадно ми беше натиска, който ми приложиха, за да слезе малкия по-надолу, за да го извадят. Имах чуството, че ми скачат отгоре гърдите - ужасно беше, въздух не можех да си поема чак. 🙄

# 352
Ох, аз пак имам тези боцкания ниско в дясно. Ще пиша май на доки, макар, че ще се върне в България чак след две седмици..

# 353
Аз раждах нормално, без упойка, с окситоцин... Не искам да си спомням какво беше, защото си ме е страх. Страх ме е също да не се наложи секцио по медицински причини, щото от операция пò ме е страх Grin

Обаче се възстанових мноооого бавно. Сигурно над месец не можех да си седна на дупето. Според мен ме пришпориха да раждам. Бях с 4 см разкритие като ме приеха в дежурния кабинет и след час, час и малко ми пуснаха окситоцина. От качването в родилното до проплакването на дъщеря ми минаха точно 2 часа... Та, нищо чудно, че се възстанових бавно

# 354
Момичета, записвам се и в тази тема с термин 31.08 Simple Smile
Пол все още не знаем със сигурност, въпреки че доктора има силни подозрения, че е момче Simple Smile
Много скоро ще разберем дали е прав, т.к в сряда ще давам кръв за пренатест и очакваме резултатите до 11 февруари. Първа ФМ+БХС ми предстоят на 16фев, когато ще вляза в 12г.с.
Леко бременеене но всички 🤍

# 355
  • Пловдив
Успокоих се,че не съм единствена,а си мислих,че вече с 2 раждане не те е страх..Но мен ме е страх повече..Мен ме беше страх повече от нормалното..Чувала бях какви ли не истории,как някои майки после се молят да ги режат..Има доста майки ,които пък при нормално се възстановяват по-бавно..На мен ми е мъчно как ще оставя синът ми и ще съм без него 5 дни...Никога не сме се разделяли,той иска само с мен да спи..И ми е толкова мъчно,че сигурно ще рева много...

# 356
Успокоих се,че не съм единствена,а си мислих,че вече с 2 раждане не те е страх..Но мен ме е страх повече..Мен ме беше страх повече от нормалното..Чувала бях какви ли не истории,как някои майки после се молят да ги режат..Има доста майки ,които пък при нормално се възстановяват по-бавно..На мен ми е мъчно как ще оставя синът ми и ще съм без него 5 дни...Никога не сме се разделяли,той иска само с мен да спи..И ми е толкова мъчно,че сигурно ще рева много...

Дотогава имаш време да го отучиш да спи само с теб. Създай му малко по-различна рутина и докато дойде момента ще сте подготвени и двамата

# 357
Здравейте момичета, добре дошли на новите мами.
Да си кажа и аз за страха относно раждането. Ами изпитвам страх, защото знам какво е. Двете ми дъщери родих нормално, второто беше дори по- трудно. Но пък след него много бързо се възтанових, на 14 ти ден вече правихме секс с мм.
Определено предпочитам нормално да си родя и третото, защото възтановяването е по- бързо и леко и се надявам да нямам проблеми и да стане така. Първото родих след 9 дни преносване, придизвикано раждане защото на ехограф плацентата не беше ОК, но нямаше и за кога повече да се чака. Второто родих на термин, като отидох на преглед и казах на докторката, че не издържам повече и искам да раждам, прие ме и след час като ме провери за разкритие имах 5 см и си бях почти готова, с малко помощ и така. Но момичета не искат да излизат 🤷🏽♀.
Имам голямо доверие на АГ и определно по време на раждане ми дава смелост и спокойствие. Да сме здрави ми се иска пак тя да ме изроди.
Та дето има една приказка и 5то да родиш, пак може да те е страх.
Признавам след второто си казах край, аз повече деца няма да раждам, но нещата и мисленето се менят. Каките са големи и много се вълнуват, с особено нетърпение чакат да разберат пола на бебето. Ще е весело, отделно сме и с три кучета , едното е бебе 🤣.

# 358
Аз още след първото казах, че приключвам с ражданията, едно дете ми стига. ММ искаше да имаме 2 и си бяхме говорили, че ще имаме 2, но след секциото ме болеше, но ме болеше повече стомах отколкото самата операция. Казаха ми, че трябва да пия повече вода за да се изчистя от упойката, обаче аз пропуснах частта с по-малко на често. И тъй като от вечерта не бях пила буквално наведнъж изпих половин литър, голяма грешка, осъзнах я, но твърде късно. Та се заричах, че аз втори път на това доброволно няма да се подложа. Някъде може би 1м след раждането вече отново исках 2 деца. Обаче тъй като беше с операция открих, че ММ май се е шашнал повече от мен и като чуеше за второ почваше да вика нали имаме 1 ще видим има време. После като малкия беше на 6м на него му правиха операция за апендицит и като видя как боли категорично се обяви против второ дете. Малкия беше на 3г и нещо като го убедих да пробваме за второ, обаче тъкмо го убедих и започнахме опитите и се наложи да ме оперират от жлъчка и той пак взе да се дърпа. 3м трябваше да се пазим и накрая не беше много убеден. Добре, че малката стана от първия месец, че можеше и да се разубеди. Тогава вече си казах, че със сигурност приключих с децата, бях на почти 40г и две ми стигаха. Да обаче нали сте чували, кажете на боговете плановете си, че да ви се посмеят. Трето дете никога не е обсъждано. Пазих ме се, а и се предполага, че на 41г ще забременея трудно. И така малко преди Коледа открих, че пак съм бременна и то непонятно как. И сега живот и здраве ако всичко е наред се подготвям за 3 секцио. И според всички съм луда.

# 359
  • Варна
Определено като правиш нещо за първи път хем те е страх, хем не знаеш какво е ... аз така като се гмурках в бариерния риф - сега не знам дали бих повторила. Та и с раждането - не съм раждала и не че не ми звучи страшно, но някак ми звучи "ще се справиш, всеки се справя". Иначе имам 2 операции, но не коремни. Последната беше на щитовидната и възстановяването беше доста лесно, като изключим трудното преглъщане.

Аз днес започвам 14-та седмица, тоест 4-ти месец иии звучи толкова вълнуващо като го кажа. Надявам се повечето неразположения да отшумят. Мен също много ме сърбят гърдите последната седмица, а вече доста са пораснали, което ме изненада, защото никак не очаквах толкова рано да се случва.

Хубава седмица!

Общи условия

Активация на акаунт