Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 13 615
  • 369
  •   1
Отговори
# 285
  • София
за СЗ давам безглутенови закуски- царевичен грис с малко масло и АМ, мъфини с безглутеново брашно- сладки или солени, оризови макарони, фусили от Елда, кашите ги спрях, детето вече си е човече, стига толкова бебешки храни.

# 286
Аз честно казано на 8м преминахме на твърда храна, но продължавах да давам някои бебешки храни. Сега режима ни е такъв:
АМ 6ч 120мл.
8:30-9 закуска, филийка, макарони, палачинки, баница, кус кус, елда, мъфини и подобни.
10-11 плод. Ако поиска
12:30 обяд. Нещо топло което съм направила за него или нещо от вечеря което е останало и съм закътила. Обикновенно е месо със зеленчуци, супа с месо, омлет, ориз и подобни.
После спи от 13 до 16. Като се събуди давам бисквитки, пай с ябълки, баница с ябълки, кроасан, нещо от закуска и плод. От скоро давам и ягоди с шоколад. 😂
За вечеря яде към 19-19:30и нещо около едно бурканче каша лека нощ, но не цяло, малко по-малко и към 20:30-21:00 давам 120мл АМ:)

# 287
  • София
Мами има ли приети дечица в ясли от днешното класиране за София? Ние не сме приети 😂🤣😂🤣, нещо което се очакваше де.

# 288
Пффф и ние не сме. А бяхме с максимума точки. Това е някакво безумие направо. Точно четох, че половината деца в София остават без детска и ясла.

# 289
И ние не сме приети в Бургас за ясла, но ми се обадиха, че ще го приемат на второ класиране.
Аз мисля да ттрся почасова гледачка, за да можем да излизаме с таткото. 😀

# 290
  • София
Пффф и ние не сме. А бяхме с максимума точки. Това е някакво безумие направо. Точно четох, че половината деца в София остават без детска и ясла.

Съседката под нас е с бонус точки- многодетно семейство 3 момчета, плюс второ и трето породени =15 точки. И най малкия влезе в ясла и средния от ясла е приет в градина.

# 291

Съседката под нас е с бонус точки- многодетно семейство 3 момчета, плюс второ и трето породени =15 точки. И най малкия влезе в ясла и средния от ясла е приет в градина.
хаха, значи има по-максимален брой точки:-D и на мен ми беше ясно, че няма да се класираме, но дано догодина.

# 292
уж 2рата година имало повече места... аз не подадох въобще документи. беше ми ясно че шанс нямаме сега, тъй като аз не работя и ще съберем много малко точки. другата година ще пробваме обаче тъй като ми се иска да ходи на ясла и детска градина ( не частни).

# 293
  • София
Не го приеха. Ровя и събирам инфо за частни,че от ноември най-късно ми се иска да тръгне. С 13 точки беше,но не го изтеглиха.

# 294
И щерката не я приеха, но аз и не очаквах, нито пък планирах да я запиша, ако случайно беше приета.

Аз се върнах на работа от януари при единия ми работодател (там заетостта е няколко часа на седмица, около 5, изобщо не го усещам като натоварване), сега от началото на май напуснах предишния ми основен работодател и започнах на ново място, но работя изцяло от къщи с много гъвкаво работно време и на 3 часа на ден, така че за момента ми е много добре. Бях започнала да се чувствам малко зациклила по майчинство, сега компанията на възрастни хора ми е приятна. Мъжът ми също е с гъвкаво работно време от къщи, така че се съчетаваме много лесно.

Не знам дали и кога ще я пускам на някакъв вид детско заведение. Хем тя е много контактна и иска с деца, хем е и залепена за нас и ще плаче. Някакъв вид почасов детски клуб ми трябва, при който родител да присъства отстрани, а детето да си играе с други деца и под контрол на педагог. Ама май такова нещо няма в София? Нещо като Киндиру, ама аз да си чета книга или да си работя на лаптопа отстрани, а не активно да се занимавам с нея.

Благодаря за идеите за пясъчник, дребното много го хареса. Всичко става в пясък, не само терасата, но пък е весело Grinning

Има ли и други още непроходили? Дреб е дебела, тромава и страхлива, може с едно пръстче да се придържа, ама трябва да се държи. Много я е страх да не падне, тя досега е падала всичко на всичко два пъти и то съвсем безобидни падания по памперс докато се учи да се изправя. Внимава как се хваща, къде стъпва, оглежда се, сакън да не я повлече гравитацията. А не е като дупето й да не е солидно подплатено Grinning

# 295
Моята още не е проходила Simple Smile Определено я е страх да се пусне и постоянно търси да се хване за мен или някъде другаде. А постоянно иска да върви и е супер измарящо Grinning

# 296
  • София
И наш Иванчо, не е проходил още, иначе обикаля целия апартамент подпирайки се по дръжките на шкафове, по ръба на канапето, по етажерките с играчките в детската. Като го хвана за ръчички прави крачки, ходи си, но само хванат, пусна ли го тупка по дупе и търчи на 4 крака. Иска ми се вече да прохожда, пускам по детските заградени площадки с едно момиченце на 1 година и 4-5 месеца, тя ходи много добре самичка, той да гледа от нея и да се вдигне. Но вместо тя да му въздейства, той го прави на нея, Надето започна да лази по корем покрай него Grinning . СЪсипа два чифта буйки от лазенето, но няма да му слагам хубавите обувчици докато не е проходил или поне да прави опити сам.

# 297
Аз си я пускам по чорапи, друга работа няма пералнята Simple Smile Иначе имаме купени красиви обувки, ама й е по-удобно без.

Да споделя, че в Амазон.де има много изгодни зимни ботушки Primigi. Дребното в момента носи 19 номер, изчислявам, че за зимния период вероятно ще носи 22 или 23 номер. Взех по един чифт и от двата за под 15 евро, които станат. Има бройки в момента, за момченца вероятно също ще се намерят. Ето линк, ако искате да разгледате. Динамични са цените много, но с дебнене се намират приятни неща.

# 298
ние зимни ще взимаме най-рано есента. въобще не мога да преценя какъв размер ще й трябват.. то и за дрехите ми е сложно

# 299
Моята бебка наскоро проходи. Първите стъпки бяха на 11 месеца и седмица. Но я беше страх да се пусне. От десетина дена си ходи, а тия дни вече от седнало/приклекнало положение се изправя без да се държи за нещо. Предпазливо ходи. Направихме прощъпулник и решително грабна четка за художник и молив за писателка. Цялата вечер отказа да ги пусне Grinning

Общи условия

Активация на акаунт