стига да се уговорим предварително да проверя дали мога да пласирам малкия батко при баба и дядо.
бебенце трябва да е спокойно и наспано, ама да не е твърде огладняло, че си иска гърдата, хубаво е да е “отворено” за новости
. Вода също мисля тогава да започна да предлагам. Спомням си, че батковците много малко са пили с биберон, директно шише със сламка и така пийваха повече. На големия не съм предлагала вода до захранването, на малкия- мъничко, защото приемаше едни прахчета за жълтеницата много дълго време и те се разтваряха във вода. И двамата не искаха кой знае колко да пият докато не изместиха 2-3 хранения.
Другото, което помня е,че след като се замести обядът,новите храни се вкарват сутрин или на обед, за да може да се види през деня,ако направи алергична реакция. Вода и аз започнах да предлагам със захранването, но баткото пропи късно и е използвал много малко биберон, основно беше с преходна чаша. Аз постепенно замествах храненето - при въвеждане на нова храна за няколко дена измествах изцяло кърмата с пюре и накрая беше останало само нощното кърмене(но аз бързах да махна вечерното, понеже се надявах, че ще започне да спи,тъй като моят се будеше до годинка през час:astonished:). Иначе ако има желание за кърмене - много жени дават малка част пюре и дохранват с кърма. Аз имах замразена и слагах в пюретата,понеже нали препоръчват до годинка храненията да са млечни и така реших въпроса. Препоръчани теми