Отговори
# 105
да чувала съм за това нещо.При мен всичко е тегаво аз не обичам ограничение. Но преди време диетолози редовно ми правиха без въглехидратни диети от които се чувствах като парцал и не слабеех много. В един ден си направих днк тест в геника и се оказа че за да слаюея диетата ми е 50% въглехидрат 25% мазнини 25 белтъци.

# 106
Летния кош (коша за след 6м) започва да се ползва след като бебето навърши 6м или когато ние преценим или е готово? Може ли да ми обясните?

# 107
Аз след седмица започвам 90 дневна диета на принципа на разделно хранене. Правила съм я и след първото ми раждане и имаше ефект, а кърменето си продължи без да е имало проблеми. Спортът не ми е силна страна, никога не съм слабеела със спорт, а само с режим на хранене. Но аз имам поне 10 кг за сваляне, за 1-2 кг не мисля, че храната е ключова, а по-скоро физическото натоварване и спорт.

Летния кош (коша за след 6м) започва да се ползва след като бебето навърши 6м или когато ние преценим или е готово? Може ли да ми обясните?

Със сина ми го сложих на 5ия месец с наклон 45 градуса за да си гледа навън на разходките.

# 108
Аз с първия гледам,че съм го извадила в 4-ти месец,защото той много ревеше в количката, хич не му харесваше и пробвах с летния, за да вижда повече(но той има напълно легнало и 30 градуса,ако реша леко да го изправя). Сега обаче този си седи в зимния,а и ми се струва студено да го слагам в седалката,така че ще седи докато може Grinning

# 109
Здравейте, мами! Знам, че е раничко, но в мен възникват въпроси спрямо захранването. При кърмени бебета на поискване как се определя кое ядене и кога да заместваш? Моята девойка си цока по десетина пъти на ден все още. И как учите бебетата да пият вода? Аз три шишета смених без успех, от нито едно не иска да пие - Nuk с каучукови анатомични биберони, Medela calma и някакво антиколик на Avent, че уж с такова беше в болницата. Отказва и всякакви биберони и чесалки за зъбчета, само си гризе ръцете. С лъжичка се мъчим да даваме вода, но почти винаги я плюе. С две думи, освен кърма и цица, друго не иска 😁
Бочи, какъв е този тест за храните в Геника? Аз също съм забелязала, че разграждам по-бързо въглехидрати.

# 110
А ти защо искаш да даваш вода? Може да не е от шишето, а бебето просто да не иска. Но и аз съм в същата ситуация - само кърма, само гърда. И пие кърма от шише когато ме няма. Може да пробваш да видиш- ако приеме шишето с кърма значи просто вода не иска.
И нямам идея за захранването. Моето бебе е на 3++м и пак имам по 8-12 кърмения 😂

# 111
Марч, колко време трае едно кърмене и само от едната гърда ли?
Милк, с удоволствие може да спретнем една съвместна разходка. Ние днес пак излизахме от 11 докъм 13ч.
Една мама (забравих коя) беше споделила за ако-то след ротавирусната, че е по-обилно и течно - оправи ли се положението? При нас още си продължава тази по-течна консистенция. От ваксината мина почти месец.

# 112
Pischi и при нас си е рядко акото. Попива в памперса ако не го отворя веднага. И все още са си 3-4 пъти на ден.

Sweety2019 в началото е по-скоро дегустиране по обедно време. Постепенно увеличаваш количеството пюре и като стане колкото цяла порция, вероятно само ще пропусне няколко часа мляко. А може и да не пропусне ако си е лакомо човече. После след обедното пюре, май се вкарва по същия начин каша след обед, после закуска и накрая вечерно хранене. И млякото остава там където е необходимо между тях. При сина ми при 4 дневни хранения не е имал нужда от мляко, остана само за заспиване и 1 нощно до годинката.
А вода започнах да му давам в шише 6+ месеца които са. Постепенно се научи да я пие с много предлагане.

# 113
  • бургас/софия
И нашия не иска вода. Но изцедена кърма е пил от шише. АМ също отказа, по едно време се стреснахме че ми е намаляла кърмата и го пробвахме...но не, не иска. аз вчера имах малко кръв по бельото, явно ми идва цикъла въпреки че сме само на кърма..нормално ли е да идва така необичайно..след вчерашното зацапване - нищо🤔

# 114
Nuance аз имах менструални болки, без зацапвания и без да дойде цикъл. Тогава обаче питах моята гинеколожка и тя каза, че може да има зацапеания и било нормално, май каза около датата на раждане ако помня правилно.
Алекс също не пие вода.
Относно захранването мислех да почна 6ти месец ама сега с този рефлукс незнам дали няма да почнем и по рано. Другата седмица сме при друг гастро, та да видим какво ще каже.
За разходка в морската и аз бих се включила 🙂 Днес излязохме точно в дъжда добре че са измислили дъждобран ите 😄 Вчера Алекс се обърна от корем по гръб цели 3 пъти, обратно обаче на дали ще е скоро.

# 115
Благодаря, Elanlli! Ами Беба ака по веднъж на 6 дена и четох, че водата помагала, та затова. От пробиотиците съвсем се запече и много й къркореше стомахчето и пръцкаше само. А иначе с шишето не е само водата проблем. Досега 3-4 пъти ми се е налагало да изляза и друг да я храни с кърма от шише и реве и пищи по 10 минути преди да започне да яде от шише. Та ми се иска да я понауча ако ми се наложи пак някъде да не е такъв стрес за нея. Аз по принцип не се отделям от нея, но на зъболекар нямаше как да я водя с мен.

# 116
Pischi по принцип от едната - да. Винаги предлагам и двете обаче понякога се разярява на втората и не иска повече, друг път посуче два - три пъти и сама си я пуска. Много рядко заспива на гърда 😀 И не реве от глад, просто като замрънка и аз давам цица😄 Гледам винаги да е сита защото иначе ако изгладени яко повръща после. Но е и близо 7кг вече 😀 Аз и таткото сме високи, предполагам не е от това че хапва доста ами си е ген.

Марч, колко време трае едно кърмене и само от едната гърда ли?
Милк, с удоволствие може да спретнем една съвместна разходка. Ние днес пак излизахме от 11 докъм 13ч.
Една мама (забравих коя) беше споделила за ако-то след ротавирусната, че е по-обилно и течно - оправи ли се положението? При нас още си продължава тази по-течна консистенция. От ваксината мина почти месец.

# 117
Molly, Pischi- аз съм навита за среща Simple Smile стига да се уговорим предварително да проверя дали мога да пласирам малкия батко при баба и дядо.
То летен кош- зимен кош е малко неточно наименование. По-скоро кош до 6 мес и седнал. Аз ще я сложа след като навърши 6 мес когато е безопасно да стои седнала с опора. Така процедирах и с батковците, не съм следяла сезони (на малкия се падна точно зимата).
Захранването също го мисля на 6 мес, кърмените бебета изобщо не е задължително да изместват цяло кърмене с твърда храна. Давате пюренце/парченца ако е ЗВБ когато прецените около обедните часове, не е необходимо да е в 12 ч Simple Smile бебенце трябва да е спокойно и наспано, ама да не е твърде огладняло, че си иска гърдата, хубаво е да е “отворено” за новости Simple Smile. Вода също мисля тогава да започна да предлагам. Спомням си, че батковците много малко са пили с биберон, директно шише със сламка и така пийваха повече. На големия не съм предлагала вода до захранването, на малкия- мъничко, защото приемаше едни прахчета за жълтеницата много дълго време и те се разтваряха във вода. И двамата не искаха кой знае колко да пият докато не изместиха 2-3 хранения.

# 118
За захранването и аз на 6м ще започна,няма за къде да се бърза, после ще си ядат цял живот такава храна. Спомням си, че първо въведох картоф, защото не е сладък и е нишестен и ако въведеш първо,морков,тиква и подобни, те сладнят и може после да не иска картоф. Това малко като любопитен факт, моя всичко си ядеше Grinning Другото, което помня е,че след като се замести обядът,новите храни се вкарват сутрин или на обед, за да може да се види през деня,ако направи алергична реакция. Вода и аз започнах да предлагам със захранването, но баткото пропи късно и е използвал много малко биберон, основно беше с преходна чаша. Аз постепенно замествах храненето - при въвеждане на нова храна за няколко дена измествах изцяло кърмата с пюре и накрая беше останало само нощното кърмене(но аз бързах да махна вечерното, понеже се надявах, че ще започне да спи,тъй като моят се будеше до годинка през час:astonished:). Иначе ако има желание за кърмене - много жени дават малка част пюре и дохранват с кърма. Аз имах замразена и слагах в пюретата,понеже нали препоръчват до годинка храненията да са млечни и така реших въпроса.

# 119
Суити , теста е днк тест за фитнес ли някакси така се казваше , купих ваучер от Омед .Иначе аз ще захранвам по ЗВБ микс с додаване и тестване с пюре може би .И вода ще предлагам директно в чашка никакви биберони и сламки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт