Отговори
# 90
  • Am Dorf (BB)
Marchelsi, като гледам по датите на раждане и термин, бибтрябвало да сте в скока на растеж (12та седмица). По тлва време е характерно бебетата да са (още 😂) по-криви, да търсят повече близост, да искат да ги разнасят, както и да ядат повече.

По темата възстановяването след раждане - упражнения тр да правят всички, независимо далу са родили секцио или нормално. Отслабването на тазовото дъно се причинява от тежестта на плода и от хормоните, само някои от слоевете на мускулатурата се засягат от раждането като такова.

Аз в момента посещавам възстановителен курс, добре ми се отраява да се откъсна за 1,5ч от лудницата. За повтаряне на упражненията вкъщи не ми остава време, а и нерви нямам, за съжаление. Акушерката, която ни воду курса съветва в първата година след раждането да не се прави спорт, само бързо ходене. Всичко друго, свързано с подскоци и тн е мн вредно за тазовото дъно.

# 91
Дори йога?

# 92
Аз се опитвам и си казах че от нова година искам поне 2 пъти в седмицата да правя за диастаза и дъно ама много трудно 😂 И си ме и мързи. Ей го тя сега заспа. Ще спи 45мин. Вместо да тренирам аз ви пиша тука и после ще си сочеха книжката за Монтесори, която доста ми харесва. Купих 3 и тази е най добрата. “Монтесори за бебето”. И да не сте фенове на метода има и активности разделени по месеци и е горина идея да се забавляват бебечетата.

# 93
много вредно 😳Аз почнах да скачам точно. Коя е акушерката че ми стана интересно

# 94
Днес Йоана от мамо спи ми се ще има лайв за режима на близнаците:

https://m.youtube.com/watch?v=QdSVCH0ad_w&feature=youtu.be

# 95
Значи вчера като дремна за 45 мин. преди нощния сън, после го приспах много лесно. Както Милк и аз доприспивах за тази дрямка, когато виждах, че се разбужда. Заспа за нощния сън в 22,30 ч. Сука в 2ч., в 4ч., в 6 (буквално лапна гърдата за 2-3 мин. и толкова беше), в 7,30 ч. После будува около час и започна да му се доспива. Веднага го насочих към баща му в спалнята и поспа 45 мин. Сега сме на разходка и спи от 40 мин. Пу пу
Ще се водя по него засега, няма как режими при тези скокове.
Марч, явно бебка си заявява повече количество мляко.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 12:02 от Pischi

# 96
  • Am Dorf (BB)
Одри, йога може, упражненията за възстановяване са точно такива. Под спорт да се разбират динамични, с мн подскачания упражнения.

Боинка, в Германия живея, но това е общото мнение тук и така се препоръчва.

# 97
Аз също знам, че подскачане и бягане не е препоръчително. Йога и пилатес са супер, както и движение в бърз ход, упражнения със собствено тегло нискоинтензивни.

# 98
Ебаси , една година няма да слабея ли 😅Добре че казахте да си имам оправдание за всеки случай 😂

# 99
  • Am Dorf (BB)
Аз с кърмене и недоспиване първия път си върнах за 7мес килограмите от преди бременността. Сега не съм се мерила скоро, преди 2седмици бях на 2кг от стартовото тегло.
Количката бутай, достатъчно е, за кг. За стягане детето ще се погрижи като качи още кг и държи да го разнасяш 😂

# 100
Аз днес се качих на кантара и видях, че съм с 4 кг. по-малко, отколкото забременях, но бях с мускулна маса, понеже тренирах интензивно , а сега останаха оформени само ръцете и раменете. Като кърмя и права понякога с тази стачка ще ги оформя още повече 😅
Разходки със слинг също помагат на тялото на влезе във форма. Балансирано хранене и вода.

Алексчето успя да спи 2,30 ч. навън. без да гъкне.

# 101
Здравейте,мами и бебоци Stuck Out Tongue Winking Eye

Ние всички изкарахме Ковид (още сме под карантина) дори и бебето.Слава богу леко мина при всички, какaта беше най добре, Михаела я разбрахме, че е болна чак накрая Confused Първо баща и започна с леки болки в тялото и дращене в гълото  (понеже вече бяхме от около 10дни вс вкъщи заради Ковид в класа на каката) не се усъмнихме, че е Ковид. Пък баща и ходи два пъти в седмицата на плуване и решихме, че е настинал...обаче на 4тия ден и аз със същите симптоми. Мишето рязко спря да яде, пиеше по 30, 40, 50мл и то след 3-4 часова пауза  Flushed  спането беше мираж, яко мрънкане, къпането се превърна в истински кошмар рев всеедно я колим и  всъщност акото ни наведе на мисълта, че е болна беше яко зелено. Всичко това не е привично за нея, но реших в началото, че е скок или нещо подобно. Говорих с педиатъра, той ми вика сменяме мкякото...викам ма тя е на кърма на 80% какво ще сменяме?!..Освен това описано нямаше нищо друго, нито хрема нито кашлица, температура... И изведнъж след 5-6 дни започна да яде спря да мрънка, ееее спането пак не е ок по 30-40 мин както при вас както чета. Аз загубих и обоняние и все още нямам. Направихме си антигенни тестове с мъжа ми на моя излезе 2рата черта по бързо от теста ми за бременност Grinning

# 102
Pischi, и аз минах днес от там по това време Simple Smile да вземем да се засечем някой път Simple Smile добавям плуване като много подходящ възстановителен спорт, аз имам намерение точно към плуването да се насоча ако успявам да се измъкна, най-големият ми син започва тренировки и ако мога да го водя и докато чакам да правя дължини ще е страхотни. Мислех си и за канго, ама щом казвате няма. Бебеносенето, между другото, не е много полезно при диастаза, наскоро го коментираха в групата за бебеносене. Аз докато кърмя килограми не мога да свалям, имам 2-3 излишни, откога съм се напънала на режими, нищо не пада. Имам си изпитан метод на здравословно отслабване, но явно докато не ми се възстанови цикълът чисто хормонално организмът ми не сваля и толкоз. С предното дете като ми дойде цикъл и рязко свалих за 3 - 4 месеца 10 килограма и достигнах тегло, на което никога не съм била. Много искам пак така, ама явно ще чакам.

# 103
кой е този метод я кажи Simple Smile

# 104
Intermittent fasting- не ядеш 16 часа от денонощието (пропускаш закуската или вечерята), а в останалото време се хапва в нормално количество 2 или 3 пъти за деня. На моето тяло лично много му пасна този метод - не ям закуска, хапвам обяд към 12 ч, може лека следобедна закуска, аз ям плод, после вечеря до 20 ч. С него 1 г след предишното раждане при възстановяване на цикъла свалих 10 кг без да усетя глад и лишения, ядях си и тесто, и сладко, аз без тях не мога да съществувам. Гледах да правя и по 10 Хил крачки дневно. Има различни варианти на fasting - а, за моя тип тяло това го даваха като най-ефикасно. Също така през останалото време не ям междинно- нито да бръкна в ядките, нито да се почерпя с нещичко. Придържах се към основните обяд и вечеря, при които ядях каквото ми се яде. Аз във времето съм пробвала всичко- и протеинови диети, и намаляне на калории, също да ям по малко на често, абсолютно не ми действат, а постоянно се чувствам ограничена. С този фастинг ми е най-добре. И сега го правя, но както и след предишните раждания първата година ми е греда. Явно недоспиването и кърменето ми забавят метаболизма.

Общи условия

Активация на акаунт