Отговори
# 165
Мами в ужас съм. Моля ви помагайте. Бебчо вдигна 38.6 температура, бях и аз болна, баткото беше. Но ние сме големи, а сега. Личната си изключила телефона, давах Панадол, какво мога друго да направя, направо съм в ужас и шок

На Ния за ковида и изписаха пробиотик заради разстройството, панадол/нурофен за температурата, биозин с лактоферин и осцилококцинум

# 166
Me4ta, свещичките са по-ефективни - Ефералган с парацетамол или Панактив с ибупрофен (за вторите не знам дали имате възраст и килограми). Не се колебай да ги ползваш, не са нито неприятни, нито трудни за поставяне. Без паника, ако е ковид може да идете в спешното да ви прегледат ако сметнеш за нужно.
Аз се отказах да се опитвам да я доприспивам, оставям я 30 минути и после излизаме и си спи втора дълга дрямка в количката. Дано свикне така, че май нощният й сън се наруши, започна да се буди в 6 ч, преди това се пробужда, спи неспокойно.
Хайде следващата седмица ще организираме среща във Варна, аз ако съм без малкия мога да ида във всяка част на морската.

# 167
Как сте мамчета? Как са бебоците?
Мечта, по-добре ли е бебчо?

Някой да има отзиви за наръчниците на Нани, нани бебе относно прехода към 2 и прехода към 1 дрямка?

В периода 3-6 месеца дават, че ни предстои премахването на четвъртата дрямка, тоест по-ранно лягане за нощен сън.
Алекс понякога прави последна четвърта дрямка, но понякога не успява да заспи и го отнасям към банята, после следва масаж, хранене и приспване. В такъв случай се събират около 2,5-3 ч. будуване, което го превъзбужда. Не мога да разбера кога да я премахна тази четвърта дрямка. Сега например задряма, но вчера и онази вечер не успя.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 19:49 от Pischi

# 168
Момичета аз съм с положителен Ковид тест😭
+температура🤒
Изолирала съм се в едното крило на апартамента,бебето за сега е добре🙏🏼
Стискайте палци поне на него да му се размине,че така се притеснявам.А колко зле се чувствам,че не мога да си го гушкам😭

# 169
Стискам палци всичко да е наред с бебчето, а на теб желая кураж и бързо оздравяване ♥

Моето бебе днес има 5 дремки .. Нищо не помага да го оправя този сън. Станаха 5, защото бяхме навън с количката и тя не стига че заспа след 20минути возене, а и след 20мин се събуди и бодува 30 и после заспа на ново за още 2 часа .. имаше и голям пауза от кърменето. Абе пълен хаос!

# 170
Стискам палци всичко да е наред с бебчето, а на теб желая кураж и бързо оздравяване ♥

Моето бебе днес има 5 дремки .. Нищо не помага да го оправя този сън. Станаха 5, защото бяхме навън с количката и тя не стига че заспа след 20минути возене, а и след 20мин се събуди и бодува 30 и после заспа на ново за още 2 часа .. имаше и голям пауза от кърменето. Абе пълен хаос!
Благодаря!🙏🏼

# 171
Kristiqnita, стискам палци, ако кърмиш- не спирай в никакъв случай- с две маски и измити ръце, но да не се прекъсва заради антителата.
Както пишете за бебетата си все едно описвате моето. Pischi, аз съм в същото положение и дилема, на няколко пъти ми се случва да не успея да я приспя за последната дрямка (тя винаги е 30 минути) и точно така се получава- преумора. Спомням си с малкия батко какъв беше преходът- една вечер просто вместо кратка дрямка заспа дълбок сън, пробвах да го събудя за баня и не можах. Следващите две вечери по същия начин и оттогава започнах към 18:30 да го къпя и в 19:30 беше готов накърнен и заспал нощен сън. Но дали така се получава винаги не знам. След 4 мес е редно до 20 ч да са заспали.
Marchelsi, моята го прави същото и аз не го броя за 2 дремки, а за една удължена, нищо, че между тях е имало кратка пауза.
Аз вече съвсем се ядосах с този неин сън. През деня вече не мога да я доприспя ако не сме навън с количката. Изморена, недоспала, но винаги се буди на 30 минута и край, неуспешно удължаване на дрямката. Така има 3 дрямки по 30 Мин и една по-дълга в количката, а това не е достатъчно и ме влудява. Откакто не я повивам се разсънва много лесно при пробуждането, после се вижда, че е недоспала, кисела и не иска нищо да прави. Нямам идея как да го оправя това нещо, било рано за махане на залъгалката четох от консултанти. Мислех да я махам, че да не я асоциира със сън

# 172
Kristiqnita, стискам палци, ако кърмиш- не спирай в никакъв случай- с две маски и измити ръце, но да не се прекъсва заради антителата.
Както пишете за бебетата си все едно описвате моето. Pischi, аз съм в същото положение и дилема, на няколко пъти ми се случва да не успея да я приспя за последната дрямка (тя винаги е 30 минути) и точно така се получава- преумора. Спомням си с малкия батко какъв беше преходът- една вечер просто вместо кратка дрямка заспа дълбок сън, пробвах да го събудя за баня и не можах. Следващите две вечери по същия начин и оттогава започнах към 18:30 да го къпя и в 19:30 беше готов накърнен и заспал нощен сън. Но дали така се получава винаги не знам. След 4 мес е редно до 20 ч да са заспали.
Marchelsi, моята го прави същото и аз не го броя за 2 дремки, а за една удължена, нищо, че между тях е имало кратка
Нашите момичета направиха същото, но ние сме бавносхващащи и трябваше две вечери да не можем да ги събудим. Даже часовете съвпадат.

# 173
Кристиянита, желая ти и аз бързо оздравяване 🍀

Милк, а защо махаш повиването? До кога се препоръчва да се повива и после какво се ползва - само завивка или чувалче за сън с крачета?
Малката от няколко дни заспива в 21ч и става към 7. Тази нощ пробвах да я оставя да видя кога сама ще се събуди.. Ами почна да шава към 5 и я събудих да я кърмя. Заспа към 5:30 и се ококори в 7.
Хич не ми се иска толкова рано да става.. ама чета, че се препоръчва толкова да лягат 21,21:30. Някой ако има друга информация да сподели.

Бочинка, как сте с беба? Подобрява ли се положението?

# 174
Махам повиването, защото започна да успява да се измъкне и понякога се захлюпва с пелената, а и препоръчват след 3 мес да се приучи без повиване. Заместих с чувалче с ръкави колкото да усеща нещо на ръцете, ще махна скоро ръкавите. Моята също спи от 21 и нещо до 7 без нещо с едно кърмене нощем и понякога пробуждания, те сега толкова могат. След 4 мес дават, че си увеличават нощния сън от 9-10 ч на 10-12 ч и може би тогава ще започнат да заспиват по-рано, нямам търпение!

# 175
При нас заспиването преди 22:30-23ч е само мечта. Поне през нощта почна да спи по-спокойно и обикновено с едно хранене между 3 и 5ч. Ама снощи заспа в 23ч после се хранихме в 2, в 4 и в 7:30 го взех при нас на спалнята , за да давам така цица, че не можах да си отворя очите и към 9:15 станахме окончателно Simple Smile
Марио прави дълъг сън през деня единствено в количката . Имам чувството , че и 5-6 часа да се разхождаме, толкова и ще спи. Май рекордът му е към 4 часа, което пък изненадващо не му се отразява на нощния сън после.
Рядко се случва на кърменето между 3и 5 да се ококори наспан и да ми се смее, но след час будуване си заспива отново.
Не знам това ранно заспиване в 20ч как и дали изобщо ще ни се получи.

# 176
И аз така съм чела. Алекс заспива към 21-21,30 и се събужда към 7-7,30, понякога 8. Вчера обаче заспа в 22 и се събуди в 7.
Изобщо не успях да го приспя за първа дрямка днес - дремна 20 мин. След малко го оправям и го изкарвам навън.

Милк, моля те кажи, че си по-запозната... това регресия на съня ли е: през нощта започна да се буди доста често. Примерно снощи - в 12,2,4,5,30 нещо такова, като понякога е с плач. Иска да суче - засуква за 3 мин. и заспива и така до след час, час и нещо.

# 177
Bochinka, да питам за Наринето, знам че ти го даваше. Даваш ли и инулина или само пробиотиците? По колко пъти ги редуваш на ден? Пише и през ноща да се дават, но няма шанс Simple Smile

# 178
При нас заспиването преди 22:30-23ч е само мечта.

Иренка, нашите бебчовци са по-малки, повечето в темата са 3+ месеца.

Тонката започна да си играе много на активната гимнастика, тази сутрин го оставих дълго явно и се преумори, сложих го да спи, опита момчето и като не стана за 1 минута се разплака Sad

Понеже се коментираха пътуванията, ние миналата година никъде не ходихме и имам такава абстиненция, че ще пътуваме да, навсякъде.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 12:46 от Одри ♡

# 179
Pischi, точно и аз това питах в темата за съня, защото Мила започна да се буди нощем, но ми се струва, че е по-скоро от скока около 12 седмица, има ново умение- да посяга и да хваща играчки и според мен това я смущава. При вас може и регресия да е -ако поне 10 вечери го прави и заспива само с познатата асоциация, ако дневният сън също се наруши. Освен това може да забележиш ако фазите му на сън се разместят. Сякаш я дават към 4 мес тази регресия. Имам позната консултант (но има две деца и много трудно ми отговаря)- нейното бебе последно беше на близо 5 мес и според нея още не я беше минало регресията. Разчитам, че като е консултант ще я разпознае 😄 и седя и аз на тръни и чакам Simple Smile за съжаление оттук нататък следват много такива епизоди, които не са свързани с регресията- превъзбудата и новите умения ги стресират, те вече са по-големи и е трудно

Общи условия

Активация на акаунт