Отговори
# 180
Ти от термин ли броиш ? Ние започваме 14 седмица ама от раж6дането , утре прави 3 месеца.
Истеричен рев имаше затова, че дремна само 20 мин., а си играех на приспиване час и нещо... Излязохме навън поне да спи в количката.
Имам чувството, че психясвам, вместо да се наслаждавам на бебенцето, но как като го виждам, че му се спинка.

# 181
За наринето , никакъв шанс да го давам през ноща Simple Smile само това ми липсва.Аз сега давам за последно и приключвам вече с тия пробиотици и да взех сега и инулина който забравям да давам и общо взето трябва да почна да го сипвам в нощното и мляко защото за момента тогава пие от шише.

Иначе ние сме пълен цирк. Купих машинката на томи типи за мляко тя па се сетила да суче.Много хубаво ама без силиконовите зърна не ще , струята явно и е силна независимо от гравитацията.
Обаче момичета тя суче над час разбирате ли. През ноща като цедя изпива 120-150 мл , какво суче там цял час бе. И тва на всяко хранене. Вече си мисля да си купя медела соло за да мога да цедя на всякъде защото ни се очертава пътуване и какво ще сучем по цял ден ли. Тва мойто бебе има 7 петъка в една седмица.( така викат на руски че си сменя мнението често) .
Отделно тва чудо ритане като обезумяла докато яде от цица не спира.
Щях да спирам кърмата е ме на отново с ново 20 и не знам вече кво да правя чесно

# 182
И моята рита, Дърпа зърното, ами боли ме. В началото като яко пуска кърма си суче бързо и съсредоточено. После почва с тея маимунджълъци

# 183
Бебчо от вчера следобед е със запушено носле иначе температурата е 37.3,4,5. Днес взехме стеримар но нещо не успявам, пробвах и д изсмуквам секрет но нищо не излиза. Иначе паниката ме тресе много яко. Като направихме два месеца док се разболя и не можахме да сложим ваксината на втория месец, сега ние сме болни и незнам доколко може да се отлага във времето
Кристиянита аз го минах но при мен нямаше кой да ми го вземе и аз само да го кърмя. Даже спях с маска но се зарази и той. Не спирай да кърмиш, това бях посъветвана и аз. И бързо оздравяване

# 184
Момичета, коя от вас беше писала за ярко зленото ако на бебето? Малката от днес е с такова. Нека ми пише на ЛС. Аз съм с температура от вчера, която ту се вдига, ту смъква и с възпалено гърло.. Sad

# 185
Благодаря за подкрепата🙏🏼
Аз не го кърмя на АМ е,затова реших да се изолирам до колкото мога да не се зарази милото.Но ми е много тежко без да го гушна😭
_Dee_Dee,до колкото знам ярко зелено не е индикация за проблем,тъмно зелено към кафяво черно е индикация за протичаща инфекция.
Особено ако кърмиш може да има ярко зелено от време на време.

# 186
Аз броя от термин, тъкмо излезе от 13 седмица и започна 14 седмица. Скокът в растежа го дават 12 седмица, но винаги може да има леко разминаване, примерно ако започне на 12 навършени и продължи седмица до 13 навършени... според мен Мила точно така го мина.
Тя също суче и буйства, ама не й обръщам внимание. Бочи, аз като съм кърмила с протектори също се е получавало дълго и проточено кърмене. Защо не пробваш да я върнеш на гърда? Гаранция, че няма да суче по толкова. Ася може да те консултира в тази насока, иначе аз знам, че се започва в просъница когато бебето е зашеметено, после денем с люшкане и отвличане на вниманието, когато не е още озверяло от глад и така поетапно

# 187
  • Варна
Здравейте, мами! И аз да се оплача Cry напоследък кърменето е кошмар почти всеки път, суче интензивно три до пет минути на едната гърда и почва да се гърчи, лапа-пуска ,често без да смукне, давам другата, същата работа. Реве с отворена уста на гърдата.
 После почва да се оглежда и прохленчва, изправя го, след малко се оригва мощно и се оповръщва задължително и много. След това се успокоява. Съня му също е накъсан през деня, често се буди, а му се спи....Нощем  е долу-горе добре и храненето и спането. Не знам какво да го правя, стига ли му, не му е достатъчно силна струята ли, после пък защо повръща и след като се оповръща се успокоява и не реве за гърда...Днес пробвах да изцедя веднага след сукане, пусна 20 -30мл, не е много, но пък и не е да е напълно празно, затова да се дразни...От вашите обяснения имам чувството, че е в скок на растежа, регресия на съня, бебешки пубертет Grinning и т.н. всичко наведнъж Cry

# 188
Момичета, пак аз от декемврийките, ако мога да ви питам като по-напреднали с 'режим' . Моят е почти на 2м и се чудя как да процедираме най-добре за баня.

Понякога вечерта хапва и заспива дълбоко, докато не се събуди с мрънкане/рев за храна. За да го изкъпем, гледаме да е някъде по средата между 2 хранения, да е минал час от предното. Но като заспи така, дали е правилно да го разбуждаме, за да го изкъпем, докато не е озверял за храна?

Знам, че не трябва да са много гладни, за да не свързват банята с нещо неприятно.

Едит - разбудихме го нежно тази вечер, хареса му банята, докато не му писна мазането с лосион после. Хапна и засега е заспал доста добре. 😀🙏🙏

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 23:16 от dее92

# 189
При нас съня преди баня вече е 30 минути. Но иначе бих я събудила да. През деня я будя често, ако преценя, че е добре за режимите на бодуване, хранене, сън.

# 190
Диди и при Вики се появи ярко зелено(тревисто) ако на кърма. Имам спомен, че се е коментирало, че може да е свързано с коликите, но никъде не намирам такава информация и все пише, че зеленото не е ок. Отделно се престраших да давам еднократно еспумизан вече и сякаш няма колики(пу-пу), така че не знам как е от тях. Отделно те започваха след 4-5 сутринта, а акото е от следобед и сега в 4 сутринта...

# 191
И при нас има дрямка около 30-40 мин. преди банята. Dее92, когато беше на 2 месеца, заспиваше за нощен сън по-късно към 22,30 ч. и банята беше към 21,30 ч. Точно най-добре е между две хранения - нито да е много гладно, нито да е току що яло.

Nadeto, дебни да кърмиш, когато е по-сънено бебето. Ако наддава добре и пълни памперсите, значи му стига.
Алекс понякога суче и на час и половина по 5 мин.
Вече не знам кога да пия кафе или да си сипя малко вино Rolling Eyes , че знам ли го кога ще иска да цока.

# 192
Момичета, НАСПАХ СЕЕЕ !! 😀 Още ми е грудно да повярвам 😀 Крис заспа в 21:00, събуди се за хранене към 01:00, след това в 06:00 иии сегааа преди 30минути вече окончателно😊😊😊 Но тази нощ спа при нас, може би това е оказало влияние.. много го мъчат коликите ии в кошарата се напъва 2 часа преди да заспи...

# 193
Милк аз кърм със зърна точно по съвет на Ася зашото мойта се дави от силна струя а зърната я обират и наистина е така. Тя дори не желае да суче без , почва да реве и в момента в който ги сложа се успокояв. Вечра например засука ( то те бях доста празни ) сука сука сука и накрая почна да се дави от силна струя и да реве ( вече на втората цица ) и сложих зърната . И сумарно сука 1 час и нещо 😭Ама ще я чакам още малко кво да прав , ако до април не се оправи , ще взема медела соло и ще помпам на вън за да не киснем по часове на пейките .
Поне пупу нее правила фонтан от 2 седмици

# 194
Бочи, щом Ася го е казала това е то, моето гуру на кърменето. Алтернативно се сещам, че можеш да цедиш малко преди сукане да намалее силната струя. Моята пък точно силната струя иска и като свърши се изнервя Simple Smile и тя пуска, търси, пак засуква, пак пуска, хленчи, реве, то едното кърмене ми беше останало, за да използвам да поседна малко и вече и на кърменето се разхождам права и люшкам да се разсейва и да суче. Я кажете някъде срещали ли сте информация регресията на 4-тия месец кога е точно- на 3 навършени и след това в четвъртия? Или на 4 навършени? Чудя се тя дали е в регресия в момента, много ми се буди нощем

Общи условия

Активация на акаунт