Отговори
# 210
Марч, по същия начин сме след 3ч. през нощта. Директно го слагам в спалнята, вадя цицка и така... Не знам кое е правилно вече, но иначе няма сън. Алекс не си отваря очите, но шава и хленчи, докато не му подам цица.
Според мен това са признаци на регресията.
Вчера последната дрямка приключи в 19 ч. /40 мин./ в 20,30 беше на гърда и в 21ч. беше заспал. Тъкмо си викам супер, но в 22ч. чух рев. Отидох да го видя плаче, та се къса милото. Защо плаче в съня някой знае ли? Дадох му да поцока - успокои се и заспа.

Алекс също има голяма промяна. Следи всичко и не иска да остава без компания. Постоянно се опитва да се надига /все едно прави коремни преси/.

Колко часа се събират дневен сън при вас?
Преди обяд гледам да удължа дрямката, че следобед е по-трудно като че ли.

Някой има ли отзив за тези якета за бебеносене? Другата седмица в Лидъл

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 09:14 от Pischi

# 211
Здравейте,момичета!
Може ли ви попитам какъв термометър ползвате за бебето?

# 212
Ние сме с безконтактен за 15 лв от Алиекспрес. На мен ми е много удобен. Сверен със спиртния ни отчита 0.3 по-ниско, но е работа за 1 секунда и просто добавям тези 0.3 върху стойността. Последно като боледуваше и брат й, като спи много лесно сверявам температурата  как върви, без да го будя. Виждала съм и тук да ги продават по брошури, но са по-скъпи и вероятно брандирани.

Има го и в емаг https://www.emag.bg/medicinski-bezkontakten-termometyr-ntech-dik … earch-Action=view

# 213
Имам якето. Тъничко е със сигурност не е за зима. Но е хубаво.

# 214
Ох и Вики започна да плаче на сън, аз си мислех, че се буди, но вчера в 7 сутринта реве и не яде,изака се и пак реве,светнах лампата и го гледам - той спи. Като го събудих и започна да си гука и да ми се усмихва... Не помня с баткото да е било така. Аз все още го държа при мен на спалнята,но съм по принцип много против това споделено спане. Стигнахме до тук,просто защото като тръгнех да го местя и веднага се будеше,но май сега е по-ок и ще се пробвам евентуално да го оставям в кошара. Еспумизана вече го давам само преди лягане,като свърши няма да взимам нов,май са му спрели коликите,но този рев докато спи не знам какъв е,ако е регресията,поне да знам.

# 215
казвам ви ще се гръмна скоро , тва дете не слиза от циците ми.
Биберон не ще. Не разбирам просто кво и има , вече даже се притеснявам да не би да е болна без температура и аз да не разбирам че е болна.
Значи бяхме на вън , сука ( тва с хранене навън е ебати цирка особено с силиконовите зърна) аа да почна от начало , стана в 10 яде от шише 120 мл кърма в 12 сука , после спа 20 минути па сука до 13:20 докато вече не я облякох да излизаме иначе още щеше да суча ( ама и спи докат суче ) излезнахме след 40 минути стана , кукумясва 1 час и почна да нервничи , в 15 часа сука на вън , спа 40 минути па стана и крещи. В 16;45 пак почна да яде до 17:45 суче и спи, сложих я в леглото и се събуди и нервничи , стоплих 60 мл кърма , нервно изядени, па мрънка , слагам в раницата скачам като кенгуру , абсорбатор на макс пея , нищо , пак пищи , няма да спи. Стоплям още 60 мл не ще. Цица . Разбирасе давай я тая цица тука. Суче в момента и спи.
Чесно казано вече изнемогвам всячески и не разбирам къв е тоя идиотизм. И дали нещо не и наред и дали да не я водя на лекар изобщо вече не знам

# 216
След като само това я успокоява явно има силен сукателен рефлекс, който да задоволява като при не всички той може да бъде задоволен с биберон. Търси те за успокоение, за хранене, за гушкане и близост и това е. Ако минава и през някоя фаза на растеж или някое ново умение- съвсем има нужда. Пробвай с много тактилен контакт през останалото време. Може и да иска да си прави сукането за асоциация за сън, виж и в тази насока

# 217
ми тая е работата че тя спи докато суче , спре ли да суче ( ако я махна в един момент в който според мен вече си спи хубаво ) веднага се събужда. Какво толкова я тормози направо цяло чудо е това Sad тя не може да се наспи като хората така Sad  някакъв ебати омагьосания кръг. През ноща си изпива млякото от шишето без проблем кво и става денем неееее знам.За зъби им е рано още

# 218
Здравейте, момичета. Пиша ви от октомврийската група, а и често ви следя, тъй като малкия е роден края на октомври. Сега съм малко притеснена и ще се радвам ако някоя е минала през това да сподели опит.

Малкия по принцип повръща след ядене, но не винаги, а рядко и на фонтан. Тези дни обаче много стои по корем, самия той иска, аз го обръщам, той пак си се завърта и забелязах, че след това много го боли корема и се извива назад като дъга. Явно е бил до сега с тих рефлукс, защото не е имо признаци до скоро.

Да, ама сега тъкмо беше заспал и много се размрънка, вдигнах го и повърна само прозрачна течност като вода. Не съм му давала вода. Само на кърма е. Най-вероятно е стомашен сок. Трябва ли да го водя на лекар или по-скоро да следя дали е просто изключение сега или утре да отиваме някъде да го прегледат?

Сега е спокоен и пак си заспа. Малко се притесних...

# 219
И моята е повръщала безцветна течност. Не се впечатлявам, рядкост е. Имала е и пресечено връщано. Май повечето имат някакъв рефлукс, просто в различна степен. Да се надяваме със захранването нещата да оттихват.

# 220
Bochinka и ние искаме постоянно да сучем, особено вечер и през ноща, а то май и денем като сме вкъщи. Докато спи търси, намира си я и заспива. Няма ли ме и се събужда. Имам чувството че се успокоява като суче или като ме ползва за биберон. И то аз май друго не мога да свърша защото ми е постоянно на циците 🤣 Навън съм го кърмила само веднъж, то голямо завиване беше, да не ме видят. Трябва да потренирам у дома, че сега с това хубаво време да не бързаме да се прибираме. Иначе нося и ам за всеки случай

# 221
Абе не искам да ви плаша, но моят първи син беше така и това продължи до годинка(нямаше сън, спеше между 15мин и 1 час и търсеше пак да яде) и накрая насилствено му отнех гърдата. Може при вас да е скок в растежа, но мен сега много ме е страх с малкия да не се повтори,че още го преживявам Grinning

# 222
Фокси, не се притеснявай. Щом не е на всяко хранене и на фонтан, не е нещо страшно. Ако все пак не можеш да се успокоиш, заведи бебето на гастро, но те като цяло лекарите сякаш не се впечатляват особено..
и като стана дума за рефлукс - групата във фейса за рефлукса я няма, както и страницата на Mama112. Някой ги е докладвал сигурно.

# 223
Момичета!
Аз се оправих от гадният Ковид,успяхме да опазим и бебето….Беше много трудно,защото на нас никой не ни помага,а отделно гледаме и 3’ма   възрастни(пенсионери).Пълен филм сме😂
Най-накрая си го гушкам,безценно!
Сега съм под карантина и разходките са мираж.😅Но и това ще мине🙏🏼
Отделно баща му така го е научил да гледа ТВ,че сега незнам как ще се оправям..

# 224
Kristiqnita, радвам се за вас! Сега наваксайте с гушкането Simple Smile
Телевизорът хипнотизира... Алекс също изключително много се заглежда и ограничавам пускането му, особено докато кърмя.
Мечта, трябва да се абстрахираш от хората, за да се отпуснеш. Мисли си само как бебенцето ти жадува, за да суче в дадения момент Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 21:49 от Pischi

Общи условия

Активация на акаунт