Отговори
# 225
не знам , аз след тая нощ минах пак на схемата с цеденето. въпреки че сега не можа да ме изчака да изцедя и суче от по малката. и после ще я дохраня от колектора. Значи не стига че час и половина сука в 22 часа , стана 1.30 после в 3:30 после заспа в 4:30 и от 7 до 10:30 посуче и спи посуче и спи . аз с тия отвратителни зърна направо цяло чудо бахти.

# 226
Bochi, с цеденето не е ли по-затормозяващо?

Момичета, изтекъл ми е болничният от педиатъра днес, а съвсем съм забравила, че следва да се подаде Приложение 2. Дали ще има някакъв проблем?

# 227
Няма, аз също бях забравила - болничният ми беше до 4-ти, аз се сетих на 8-ми. Пратиха ми декларацията, попълних я с дата 3-ти и я пуснаха от работа. Те си имат срокове да ги пуснат(примерно до края на месеца), така че си се усетила по-навреме от мен Grinning

# 228
изобщо , цедя 10 минути ( колектор + помпа между 120-180 мл зависи от дупката помежду яденето ) пие 10 минути .
с Циците е , ритане , нервиране , сучене по 1.5 часа заспиване някав потрес Simple Smile Ама е сега пак суче просто щот има нужда от сукане ебати а тия биберони пусти падат постоянно. Общо взето ще е някаква борба като втората световна. По друг начин не знам просто.

# 229
Тази нощ и при нас беше нервна бебка. Бибероната пада 100 пъти. Но аз си я храних в 3:30, в 5 и в 8. Другите пъти й давах биберона, след малко го изпусне и започне да маха с ръце и крака. Пак й го давам и така доста пъти.

# 230
Тази нощ и при нас беше нервна бебка. Бибероната пада 100 пъти. Но аз си я храних в 3:30, в 5 и в 8. Другите пъти й давах биберона, след малко го изпусне и започне да маха с ръце и крака. Пак й го давам и така доста пъти.

Няколко дни сме така - храня в 20,30ч., 24, 3,30, 5 и 8. След 5ч. сънят му е доста рехав. Постоянно шава, мята ръце и биберонът пада постоянно. Понякога плаче в съня си.

# 231
Pischi, не си закъсняла с декларацията . Същото е като с болничните.
Моето момче 2 вечери сучи постоянно,т.е през 1,5-2 отдавам го на скок в растежа, който при него съвпада по-скоро с датата на раждане. Все още не сме открили биберон, който да му харесва и кара на юмручета основно Simple Smile
За кърменето навън - не ми се е налагало все още, че малчо проспива цялата разходка. Вчера имаше една мама , която кърмеше бебка в градската градина без да се е покрила . За мен също не би било проблем. Гледам да излизам с блузи с по-големи деколтета , ако се наложи да вадя цица Simple Smile

# 232
Момичета, минавам да ви се "похваля" с 3в1 периода на Явката и здравото каляване на нервите ми. Освен, че от около 2 седмици е в скок на растежа или регресия и спи неспокойно и мрънка по-често, от няколко дни кашля и освен това е в кърмаческа стачка. Не иска да суче от мен, та се върнах към цедене и даване от шише. Вечер се приспиваме по 1 час, не може да си намери място и само мрънкя, а на мен ми иде да се скрия под леглото Grinning
Но от всичките неща най-много ми е гадно за стачката му. Освен, че ми липсва близостта му, на мен ми е много по-трудно и времеемко да организирам храненията, след всяко негово заспиване се цедя. И не знам от какво се получи, просто в някакъв момент реши, че ще се дърпа и ще реве.
Успокоявам се само, че и това е период и това ще мине Simple Smile

# 233
Kalestia, пробвай да го кърмиш, докато е сънен. Между другото , може и да си получава необходимото от 4-5-6 мин. сучене и затова да се дърпа. Един път пробвах да измеря колко е сукал Алекс за 5 мин. - 100 мл.

# 234
мойта кво суче тогава по 1.5 часа 🙄Ама аз пак си цедя , но иидавам цицата като е празна ( тя нее никога празна де но след изцеждане ) тя си я търси да си се успокои .
Кога ще стават на 5 месеца 😂

# 235
Има ли още някое останало бебе със силни колики освен МОЕТО... имам чувството,че това няма да има край..... вместо да отшумяват..те са по-силни от всякога. На мен не ми иде да се скрия под леглото,а направо да се метна през терасата 😵💫 Дано скоро минат тези кофти периоди за всички ни.. Както казват "Не е лесно да си МАМА" 😀

# 236
Kalestia, да сте слагали Ротарикс или да е с рефлукс? Понеже аз мислех, че малката стачкува, но се замислих, че се засили след втори прием на Ротарикс. Поднових й сиропа за рефлукс в пълна доза и се кротна. Ама единия ден кърменето навън беше пълен цирк- аз с престилката за кърмене права шъткам и люлея, тя реве и рита и хората ни гледат. Скоропостижно я прибрах да я донахраня вкъщи, но пак не се получи. И като цяло от известно време суче и реве, опъва се, дърпа се и само нощно време яде нормално, но видимо е рефлукса.

# 237
Аз най-накрая се наспах. Моето диване заспа към 12ч и се събуди в 5:40. За първи път спи толкова дълго, но за мен е все едно съм спала поне 8ч. За сметка на това пък суче вече час. Simple Smile
Предстои ни втората доза на ротавирусната и като знам какви фонтани бяха след първата...

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 17:52 от iren11

# 238
И при нас нощното безпокойство съвпада с втората ротавирусна, но и със скока в 15та седмица. Пропускаме и вечерния сън преди баня и малко й идва нанагорно 3 часа бодуване с баня. Но само мрънка и не успява да заспи както преди.

# 239
Стачката наистина може да е обвързана с ротавирусната. Алекс започна да стачкува точно след като прие дозата.
Elanlli, да не би да започва да си измества нощтния сън за по-рано?

Започнахте ли да мажете венците на бебенцата с някакви гелчета? Гледам в групата във фсб някои мами са започнали.

Общи условия

Активация на акаунт