Отговори
# 240
Бяхме при личната в сряда заради хъркане и тя ми каза, че скоро зъбчета няма да има . Явно ми го спомена, заради плюнченето, но й казах, че знам, че сега се развиват слюнчените жлези . Аз на 3 и половина месеца съм била с 4 зъба Simple Smile
За никненето на зъбките сестра ми даваше хомеопатия и явно имаше ефект. Сега племеника е на 1,5г и сам си търси перличките Simple Smile

# 241
Ротавирусната втората доза я сложихме на 17.01, надали е от това стачката. Но пък снощи го пробвах да суче легнал и най-добре си цока 20на минути, че после ми се и усмихваше полузаспал и замаян от екстаз Grinning
Нощес също го кърмих 3 пъти в просъница от гърда... дано да преминава Simple Smile

# 242
Четох статията за стачките тук в темата за кърменето, ми то излиза, че най-често има някакъв проблем - защо му казват стачка изобщо ?

Ъпдейт и от мен -  от към 10 дена Тонката спи добре през нощта и не се е будил преди 6:30 освен да хапне и пак заспива (да чукна на дърво) - затова пък криза на растежа ли е, по-малко спи през деня ли, не знам какво е, но много се преуморява по някой път през деня и трудно заспива с много мрънкане.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 12:40 от Одри ♡

# 243
налите факсове не спират ,и нахранена ит шише пак си търси циците да суче , отказва биберони. а и предполагам сме в регресия ( която мъжа. и нарича агресия )
Какво ще правим ако обърнем ноща с ден не знам

# 244
Ние в четвъртък сме на шествалентната ваксина и ще питам педиатърката по темата за зъбките. Иначе да, сега се развиват слюнчестите жлези и затова се плюнчат.

Одри, понякога е само защото искат да оглеждат и разучават наоколо, без да има някакъв проблем. Тогава сученето им се струва най безинтересното нещо.

Бочи, и аз си мисля, че е възможно да сте в регресия.

# 245
100% сме в регресия . И отделно има Ъпгрейдване на умения .
Друго да ви питам . кога се маха тая линея негра или как и беше името. И пъпа ми е оцветен още , и долу интимните части и те

# 246
  • Am Dorf (BB)
Прави си пилинг/изтрий се с кесе след вана или под душа и ще се махнат тъмните епителни клетки.

# 247
тва не знаех че помага в случая , мислех че е хормонално. Ще си взема да пробвам

# 248
  • Am Dorf (BB)
Аз всеки 2 седмици използвам кесе, вече  нямам никъде по тялото тъмни места. Пъпът и белегът от секциото ми от първото раждане бяха много тъмни.

# 249
Какво е кесе?
Аз чета ли чета за това будене на 30-тата минута, всичко изчетох и пак не ми е ясно какво да направя (почти не успявам да я доприспя). Някой, нещо?
Аз за зъби батковците ги мажех с Пансорал или Бочко- все натурални. Най-много помагаха хомеопатичните прахчета Teetha от Англия. Но това е било 8-9 месец, аз не я очаквам да изкара рано зъби... видях ги и аз мамите във фейсбук, че вече гелчета купуват. Майките имаме склонността да даваме обяснение за всичко с бебетата и да опитваме да повлияем - нервничи- колики- хоп капки. Лигави се - зъби - хоп лидокаиновия гел. Не можем да помогнем с всичко за всичко пък дори да захраним местната аптека с бюджета ни за чай за кърмачки, капки за колики, кремове за подсичане и гелове за зъбки. Понякога просто няма нужда Simple Smile

# 250
Кесе е ексфолираща ръкавица Simple Smile Или такава специална за кесе ( турска процедура )

# 251
И при нас е трудно доприспиването. Добре, че имаме кошче на колелца. Абсурд през деня да заспи в кошарата.
Снощи много често мрънкаше и приплакваше. Давам залъгалка- не се получава- иска цицка. Единствената му по-голяма пауза е от 20,30 до 24ч. Оттам нататък даже вече спрях да броя. Не знам така ли ще остане? Притеснявам се, че ще трябва само с цицка да го успокоявам, за да си довършва нощния сън.
Бях писала на Нани, нани бебе дали е регресия на съня, но ми отговориха, че може да се дължи и на ритъма през деня според това дали будува достатъчно. Също така понякога пречи дрямка по-дълга от 2 ч. За тримесечните бебета интервалът на будуване го дават 1,20-1,35 ч. Казаха, че четвъртата дрямка отпада най-често между 4-5 месец.
Обикновено Алекс след час и 10-15-20 мин. му се доспива и гледам да го слагам за сън.
От доста време насам вече се събужда в 7-7,30ч. и заспива в 21-21,30 ч., което според мен е добре.

Марч, при вас подобри ли се положението?

# 252
Не според мен това 100% е регресия + онзи дългия скок..
Единствено от 2 дена насам се опитваме да махнем приспиването на гърда след 12. Тя заспива към 8-9 и се буди са яде към 12-1 точно както ти казваш. Това е най дългата пауза. После през час иска на гърда.
От миналия ден с таткото решихме да го будя и той да я взима ако не са минали 2.5-3 часа и така и правим. Обаче тази нощ заспа в 20:3 после в 12 се събуди яде после в 1 се събуди таткото я приспа на ръце след 10мин мрънкане и после в 2 като се събуди нямаше приспиване до 4. Само мрънкаше и като се разеева вече от глад и дадох и заспа до 6:30.
После се ококори и той я е завел в хола до 9 сутринта. Пак я кърмих в 9:30 заспа до 10:15 и сега пак е будна ..
не знам какво да правим

# 253
Единственото, което донякъде помага за доприспиването при нас, е в секундата, в която се размърда да му дам пак гърда. Ако захапе, броя още едни 30 мин. Сутрин обаче рядко се получава. Примирила съм се, че кърменето му е асоциация за сън, нямам сили да се боря с това на този етап.
Дългата нощна пауза изчезна, буди се на всеки 3 часа жестоко изгладнял. Нощем изпива безумни количества, чудя се дали е нормално чак. По-неспокоен е и между храненията, но му държа ръката, слагам бибата, ако се размаха повече и крепим някак съня. Но когато огладнее, нищо не може да го спре, буди се и веднага започва пищене. С две думи, вдигнала съм ръце. Осъзнавам, че съм в куп грешки според литературата, но продължавам да карам по най-малкото съпротивление и се надявам някак някога магически да се подредят нещата. 🪄

# 254
Bleizi, гърдата е силна асоциация за сън според консултантите по детски сън- но ако примерно се допиташ до консултант по кърмене- това е най-оптималният вариант за приспиване: топлото мляко, ритмичното сучене, хормоните и прегръдката на мама отпускат като нищо друго! Така че зависи в какъв аспект се гледа, но като цяло майката се води по това кое е най-приятно и/или лесно за нея, бебето и динамиката на цялото семейство. Някои ще кажат, че съвместното спане е грешка, други- че е най-доброто за всички. Не го мисли толкова, много са мънички още да ги строим като войници. После ще порастне и ще си мислиш- ех, защо ги четох всичките тези неща и не го гушках повече. С две думи- прави каквото ти харесва или е най-лесно Simple Smile кърменето щом върви другото ще се подреди

Общи условия

Активация на акаунт