Отговори
# 330
Добре пробвай да и махнеш едното спане ? колко пъти спи през деня и колко часа нощем ?

# 331
4. Като повечето пъти спи по 45мин. Рядко е над час и то само едно от спанетат. Вечер заспива в 19:30-20 и се събужда окончателно в 7-8. Винаги вечер спи по Мин 10 часа, като се буди 3 пъти за ядене и понякога като тръгна да я слагам в креватчето мрънка и я доприспивам на ръце, но не се буди просто мрънка.

# 332
по това което описваш точно слушах днес лекцията и трябва да махнеш едното спане и да станат 3 дремки през деня  тя има много дълъг нощен сън съответно няма как да очакваш през деня да спи. Махай единия сън ако искаш да запазиш дългия нощен. Така ще има 3 дремки с повече време. Или намаляй нощия сън на 10 часа но по добрата оферта е да махнеш една дрямка

# 333
Коя е лекцията, Бочи?
Добре, вие имате ли час за баня и нощен сън или се водите по последната дрямка?
Ако вчера е заспал в 20,30ч., а днес в 19,15ч. не се ли получава голяма разлика?

# 334
Аз се водя изцяло от детето.. не гледам графици и таблици,нито следя по колко време будува и кога.. може би не и правилно,но мисля че ако тръгна да следя всичко ще се побъркам. Всеки ден при него е различно,веднъж последното му ядене е в 20:30, друг път в 21;30... ако спи не го будя.... Може би правя много грешки, но важното за мен е,че с Крис сме в хармония (в повечето случаи)😀 един ден спи повече, друг ден не спи изобщо..и не се притеснявам😀

# 335
Ако детето няма проблем си се водиш по детето обаче ако детето почне да ти става в 5 сутринта или е така по цял ден да не спи Simple Smile Има проблем.И ще се налага корекция. Аз следя бодуване но то и тя си показва де , не съм такава «Така бодува точно 1:44 време е за спане Simple Smile обичайно почват да си мрънкат децата горе долу тогава.
Аз гледам Мамо спи ми се но и руснаци Simple Smile Ако детето има тегаво заспиване денем , бодува прекалено дълго и има кратки 30-40 минутни Дремки трябва да се махне едната и да се премине на 3 дрямки Simple Smile
Иначе ние не я къпем всеки ден защото е с Атопия но общо взето гледам графика защото особенно с тая регресия може да се насере положението яко Simple Smile И другото е че ако има 4 спанета абсолютно задължително е да не спи повече от 2:2:15 минути сън през деня на веднъж Simple Smile

# 336
Добре де от колко до колко броите нощен и съответно дневен сън? Примерно ние ставаме най-често към 9-9:30ч. Това спане от 7-7:30 до към 9-9:30 към нощен или към дневен сън да го броя , предвид че лягаме към 23ч обичайно? Освен дългото спане по време на разходка, другите дрямки трудно стигат 1час или малко повече. Обикновено са между 20 и 40 минути.

# 337
За нощен сън се смята сън без бодуване , тоест мойта днес легне в 23:30 стана в 6:50 яде и след 20 минути заспа до 10 Simple Smile Това е нощен сър

# 338
Бочи, къде гледаш на руски? Да помоля мъжа ми да ми преведе малко, че аз колкото повече чета и гледам и следя, толкова повече не спим (нито тя, нито аз). Моята става в 7 макс, даже 6:30 понякога, суче, и след час и половина най-много и се е доспало здраво и заспива много бързо, но спи 30 Мин (не мога да я доприспя). Обаче после много бързо пак й се доспива след час примерно и тогава към 10:30-11 ч излизаме с количката да разходя малкия батко и се отрязва здраво, спи по 3-3,5 ч, независимо дали се движим или не, даже аз го прибирам да яде и да спи и тя спи в коридора в количката. Става към 14 ч, яде, заспива след 1 ч 30-45 Мин, спи около час до към 16:40-17 с доприспиване и после има една последна кратка дрямка към 18:30 до 19, в 20 я къпя, заспива на гърда- неизбежно- до 21 е заспала, нощем едно сукане към 1:30-2 ч и сто будения преди и след. Кое не й е наред сега? Този режим до скоро я устройваше напълно заедно с дългата втора дрямка. Нея изобщо не мога да я съкратя, просто не виждам как ще стане- тя ще е много кисела, а аз няма да мога да оправя батко й за сън. А и общо няма повече от 5 ч дневен сън дори с това дългото спане. Отделно тя се буди той като заспи и заспива той като се буди- красота.
Иначе за стриктен режим по часове им е рано, май някъде след 6 месец се получава.
1 наум имат в сряда лекция за съня, а в четвъртък за режима.

# 339
Аз гледам в инстаграм всякакви такива като мамо спи ми се но рускини Simple Smile
Бъркаш с мбого дългия съм от 3.5 часа. Дългата дрямка е не повече от 2 часа
И моята когато спеше по 3.5 часа другите и бяха по 30 минути.
Иначе те не са машини по график. Вчера Амая например след дългата разпокъсана дрямка 2  ( все пак е в регресия) след час искаше много да спи и си я приспах и си спа 1 час.
После спокойно бодува 2 часа Simple Smile
Сутрин 2 не може да искара, за това и бодуването им нее по график а всяко бодуване варира с по 10-15 мин разлика.
Ако детето спи по 3-3.5 часа денем му взимаш от други неща Simple Smile с толкова много дрямки трябва да е не повече от 2-2:15 часа дългата

Иначе 7:30 нее ранно ставане
За ранно се води преди 6

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 05:38 от Анонимен

# 340
На Вики последната дрямка му е 30 минутна към 7, после става и в зависимост кога е ял ги кърмя, но обикновено гледам да го задържа до 8:15-20,тогава го къпя и слагам за кърмене,за да е заспал преди 9 и да мога да си оправя и баткото за лека нощ.

Иначе Милк, на 4 месеца е 4-5 часа дневният сън сумарно, така че твоята си ги прави,че и повече Wink
Ние днес имаме супер различни интервали на будуване: 50мин., 1,35 мин., 1,50 мин., 50 мин. 🤷‍♀️ Направи 30 мин. дрямка, която приключи в 17,20ч. Така че май ще го къпя към 18,30 и ще го оправям за нощен сън.
Нали вече след 18ч. дневните дремки не се препоръчват?

# 341
И Тонката има една дрямка 30-40 минутна в общия случай към или след 18. Защо не се препоръчва?

# 342
По наблюдения,сънят ще се регулира,когато имат режим.Затова при кърмените бебчета става по късно към 6’ти месец съответно,като започне захранването.Всичко се случва последователно.
Първо режим на хранене след това на сън,по нататък на игра….
Изгледах и аз доста лекции,с много от тях не съм съгласна.Повечето ни объркват с тези интервали и таблици.Гледах и една,която твърдеше,че детето само си правило режим🤨
Ми то само да си се гледа тогава😀
И моето бебе започна на сън да мрънка и плаче,като го погаля се буди и усмихва…
Много мили моменти,сърцето ми се разтапя❤

# 343
Коя е лекцията, Бочи?
Добре, вие имате ли час за баня и нощен сън или се водите по последната дрямка?
Ако вчера е заспал в 20,30ч., а днес в 19,15ч. не се ли получава голяма разлика?
Слагаме ги за нощен сън според будуването. За точен час става време когато минат на минимум 2 дрямки

# 344
на този етап няма такова нещо като не се препоръчва след 18 часа дрямка Simple Smile много са малки . Няма как да изкарат от 18 до нощен сън. мойта например става в 16:30-17 часа , как да не я сложа в 19 да си по дремне ? А ако отиде ( което няма как да стане ) за нощен тогава че тя ще стане в 4 през ноща за сутрин Simple Smile В момента се орентираме само време на бодуване и горе долу спане 10 часа нощем 5 през деня тва е Simple Smile И единственно да не прекрачваи повече от 2 часа на обяд защото тогава дрямката им става кратка много и си разбират заспиването .
Като цяло то и бебето само си показва, а ако не то някъде се бърка и за това трудно заспива или се буди прекалено често нощем. В момента с тая реграсия мамата си трака но аз се опитвам да си пазя нещата . Ако и се доспи по рано я приспивам но гледам да не прекрачвам бодуването. Всички знаем че бебетата и децата се превъзбуждат без сън и стават нервни после. В случая ако вземе да ми меша дългия обеден сън като ония ден , легна си в 7 и реши че ще спи 3 часа, аз не и дадох и я събудих . Ако я бях оставила можеше да стане Нощ=Ден което знаем че се случва по време на регресията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт