Отговори
# 315
Ех като снощи до 1 час не е бивало. Започнахме да се приспиваме от 21.30 . То колко пъти ядохме ревахме смяхме се, ужас. Но и вчера не спа както трябва през деня, че даже и в количката само половин час.
Започвам да си мисля да не е урочасан, тази сутрин се събуди с рев и няма успокояване. Вие връзвате ли червени кончета на ръчичките
Аз ще споделя,когато навърши 40 дни и правихме погача…В църквата попа ни даде червена гривничка с кръстче.Не съм голям привърженик,но му я сложих в кошарата под матрачето🙂.

Момичета,вчера ми приключи карантината и разкарахме малкият извън Пловдив.
Ходихме до една конна база,такъв смях беше.
Щяха да му изскочат очите да не пропусне нещо всичко да види😂.Вечерта беше толкова изморен,че спа 10ч с едно хранене в 3:00…през нощта….

# 316
По-ранното заспиване е много готино. Имам време за чаша вино с мъжа ми. Пък и на бебенцето му трябва повече нощен сън. Само искам да не се събужда по-рано от 7ч.

+1
Аз се чудя дали да не сложим едни тъмни пердета, че спалнята няма щори. Може би ще се наложи.

Момичета зачетох се в октомврийската тема и там някой е публикувал това https://newme.bg/articles/s-glavata-nadolu-5-zloveshi-perioda-pr … -godina-na-deteto
много се смях препоръвам, ето малка извадка:

Скрит текст:
През този, неизвестно колко дълъг период, най-вървежният въпрос, който ще си задавате помежду си с членовете на семейството си, както и във всевъзможните групи и форуми, в които ще търсите утеха е: „ТОВА ДАЛИ Е ОТ ЗЪБИТЕ?“. Кратка извадка от душевните ви терзания може например да бъде:

„Детето отново отказва да се храни. ТОВА ДАЛИ Е ОТ ЗЪБИТЕ?“, „Детето не спира да си бута всичко в устата. ТОВА ДАЛИ Е ОТ ЗЪБИТЕ?“ „Детето има разстроен стомах. ТОВА ДАЛИ Е ОТ ЗЪБИТЕ?“ „Детето има безцветен сопол. ТОВА ДАЛИ Е ОТ ЗЪБИТЕ?“ „Детето има цветен сопол. ТОВА ДАЛИ Е ОТ ЗЪБИТЕ?“ „Детето има температура 37.1. ТОВА ДАЛИ Е ОТ ЗЪБИТЕ?“ „Детето гледа някак странно с лявото око. ТОВА ДАЛИ Е ОТ ЗЪБИТЕ?“ И т.н. и т.н.

# 317
Аз съм вързала обикновено червено конче на ръчичката. Бяха ми казали, че бил урочасан, когато беше на 2 месеца и нещо. Наистина беше много неспокоен по едно време, тогава съвпадаше и със скок, но му баеха и се поуспокои.

Това за зъбите е много вярно! Все зъбите са виновни 😁

# 318
Нали се чудех дали не е почнала регресията при Марио, е да ама вчера спа 3 часа по време на разходката без да се буди, а вечерта заспа в 23;30 и се събуди чак в 5. Днес пак спа непробудно по време на цялата разходка близо 3ч, да видим довечера как ще е.

# 319
Аз вероятно съм единствената българска майка, която не връзва червени кончета 😄 имам доза суеверие в себе си, но специално това някак си не ми е ОК. За урочасването си има обяснение- когато на бебето му говорят много или му се появяват непознати хора може да се превъзбуди и да му е нервно. От друга стана ако му се бае то се успокоява от ритмичното мърморене - и ето ти разваляне на уроки Simple Smile
Някой да знае колко се очаква да продължи тази регресия и кога ще спя аз? Вече загубих способността да спя, днес успяха да ми осигурят час и половина дневен сън и през цялото време бях в полусън, не можах да заспя дълбоко, а имам крещяща нужда. Ох, с трето дете нямам вече безкраен толеранс към бебешките неволи Simple Smile

# 320
И аз това питам... Четох, че е между 2-6 седмици.
Алекс след нощен сън напоследък будува макс час, което уж е малко за неговата възраст. Дремва 20-30 мин. Не знам това първа дрямка ли да я считам или продължение на нощния сън? Ако е първа, така се връща към 5 дремки...
Вчера от 19,30ч. го кърмих и го оставих полубуден в кошарата, песничка, галене и заспа в 20,30ч. - малко повече време ми отне, но пък беше спокоен. Сука в 24ч., 3ч. и от 4,30ч. започна влошаването на съня.

# 321
Аз си давам сметка сега с този скок в разтежа как точно се случват нещата. Ето вчера се пробва 20 пъти да се обърне от гръб по корем (не успя, но днес сигурно пак ще пробва), отделно си пробва гласа и виковете. Всички тези нови неща явно изморяват физическо и психически и после нощта е насечена, а дневните сънища вкъщи станаха кратки.
Както и Милк каза, навън не се буди. Плътно от 1 до 4 спи, дори и количката да не се движи.

# 322
Привет,

Мишето беше 6,400 на 10.02 и е 63см. - има само едно хранене с АМ
Не съм и връзвала червено конче...
Тя също обича да си гушка една възглавничка и така си заспива сама, но през деня по 30 мин Sad дори навън в количката пак се буди и после пак заспива.  С това спане даже понякога прави 15-20 минутни дрямки Flushed За нощен сън към 19:30-20ч обаче ако е преуморена заради малкото спане през деня си е доста сърдита.
И тя се напъва да става от коша за новородено най вероятно началото на април ще сменяме коша. Още не може да се обръща сама като я сложа по корем да се обърне по гръб, но е близо до го усвои това умение. Михаела също започна да пищи много е сладка, на няколко пъти се смееше с онзи бебешки звучен смях..стопли ми душата Two Hearts

# 323
Пробвайте да играете с тях пред голямо огледало докато ги държите. На самолетче все едно бебето играе със себе си или им издавайте смешно звуци и ги приближавайте и отблъсквайте от огледалото. Голям смях пада с моята госпожица! Винаги действа!

# 324
Значи мойто дете толкова е недояло от тия силиконови зърна че вчера изяде 950 мл за цял ден. Легна си в 23:30 разбуди се в 3 ( когато аз станах да цедя и едва гледах чесно казано) като се върнах тя спеше ( не го прави зв първи път ) и кога пак се размрънка се оказа 7. Млякото в 6 трябваше да стана да го сложа в хладилника иначе щяхме да го фирясаме. После яде и почти автоматично заспа , и в 10 вече аз я събудих че не знам какви са тия работи.

ПС някой давал ли е козе мляко Ам м

# 325
Бочи, аз давам козе АМ, ако случайно се наложи да дохранвам. Тоест реално не го пие много, защото давам 50мл макс и то рядко. Няма някакъв проблем засега, харесва му на вкус и не съм забелязала да му се отразява зле.
И аз никога не съм връзвали никакви червени кончета, хич не вярвам в тия неща, предпочитам здравата логика.
Моя младеж ако сутрин се разбуди рано (преди 7.30-8), много често заспива пак след 30-40 мин. Според мен просто не си е доспал нощния сън и затова се уморява бързо. Аз даже не го вдигам да играем нещо. Сменям памперс и пак в леглото. Надявам се това будене да отпадне, че много ми пречи, тогава оправяме момичетата за училище и само будно бебе ми липсва.
При нас няма засега индикации за регресия. Но неспането вкъщи през деня си е все така. Добре, че времето е ок и в количката прави по 3 часа, само това ме спасява.

# 326
Аз официално вече сложих летния кош. На напълно легнало положение. Славя Богу че когато взимах количката не взех такава с чупка. Коша от вътре си е напълно право легнал. Пак има наклон когато погледна отстрани но е по малък от този на люлката ѝ.
И вече излязохме навън без рев.. Но пак не спа. 3 часа се кокори и разбира се сега заспа у нас със зверски рев 5мин. Не знам какво да го правя това дете.

# 327
Ние днес имаме супер различни интервали на будуване: 50мин., 1,35 мин., 1,50 мин., 50 мин. 🤷‍♀️ Направи 30 мин. дрямка, която приключи в 17,20ч. Така че май ще го къпя към 18,30 и ще го оправям за нощен сън.
Нали вече след 18ч. дневните дремки не се препоръчват?

# 328
Марч 3 часа е много време бодуване. Изпускаш рамките на нормата и за това реве после . Ако не заспива лесно пробвай да минеш от 4 на 3 спанета през дена. Бодуване 2 часа между спанетата

# 329
Бочи знам .. Ти разбираш ли че това дете не иска да спи.. Няма как да я накарам. Първата дрямка става лесно и от там нататък няма заспиване.. Просто отказва, а и тя няма и признаци за сън. Смее се, иска да играе. Нито се прозява, нито нищо. И кажи ми какво да правя като сме навън тикам я с количката и тя не заспива .. Всички деца спят с излизането само моето ококорено гледа .. И грам не дремва дори.

Общи условия

Активация на акаунт