Отговори
# 345
5
И Тонката има една дрямка 30-40 минутна в общия случай към или след 18. Защо не се препоръчва?

За да имат по-дълъг нощен сън. Така бях чела за периода 3-4 месеца. И пак си е индивидуално. Примерно вчера се чудих дали Алекс ще направи още 1 кратка дрямка, но той заспа дълбоко за нощен сън в 19,15ч.- събуди се в 7ч., като изключим това, че е в регресия и хленчи през нощта за гърда.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 14:53 от Pischi

# 346
  • Варна
Аз махнах дрямката преди вечерен сън, защото започна да става много крив от нея, хем спал, ама недоспал, хленчи, мрънка и затова. При нас напоследък се оформи нещо като режим: събужда се към 6-7ч, после дрямка към 8:30-8:45 за около 45мин максимум час, после обикновено навън към 11:30 и спи 1,5ч-2ч. После следобед от 14:30-15:00 до към 17:00 и край със съня, игра и занимавка до 19:30-40, когато се къпем, в 20ч суче за последно и заспива до към 21ч, 21 и нещо понякога. Събужда се за хапване към 2-2:30 и после си спи до 6-7, когато става окончателно (напоследък има неспокойни моменти от 00, докато стане време за хапване, главно защото се върти по гръб и размахва ръце, но с биба и галене на ръчички задържам положението. След 6 дни ставаме на 4 месеца. Абе супер индивидуално си е, този наш "режим" не съм го налагала строго, лека полека се оформи, като аз общо взето съблюдавам да хапва на 3-4ч, много рядко се случва на 2,5ч, но не по-често.

# 347
Момичета,прилагам интересна тема за захранването.
https://www.facebook.com/agselena/videos/218020947146045/

# 348
При нас заспиването за нощен е към 20.00, сутрин става 6.30-7.00. През деня има 3 дремки, 1- към 8.30 - 9.00, втората е по различно време според това колко дълга е била първата и е навън в количката и 3 - пак зависи, кога се е събудил от втората дрямка. При нас дремките вкъщи са по 30 мин и вече много трудно успявам да ги удължавам особено сутрешната. Сумарно дневен сън има около 3.5-4 часа. Почти никога не ги правим 5. Иначе нощем като заспи в 8 се събужда към 00.00 и към 4 да яде.
Единствено 30мин.дремките ми бъркат работата, защото след тях не може пълноценно да изкара будното време,става кисел и уморен. Ако последната дрямка е кратка пък вечер е ужас, едвам изкарва банята милия.
Някакви идеи какво да променя?
Освен това заспива само на ръце или гърда, пробвам ли в кошарата е рев на заклано.

# 349
Утре в страницата на 1 наум има лекция с Елена Чапалова- жива умряла съм там, ще я обстрелвам с въпроси. То не се търпи вече- днес се опитах да обясня на едни родители пред басейна, че треньорът е дошъл и са влязли, аз не можах да вържа нормално изречение от умора!
Възможно ли е дрямката й, която е в количката и е плътно 3 часа да разваля нощния сън? Срещали ли сте някъде като информация? Казвате не бива да са повече от 2 ч, ама аз ако я събудя от тази дрямка ще е свръх кисела и няма да има нито хубав дневен, нито нощен сън...пък и как да я събудя в количката, тя само ще изхленчи и пак ще заспи?

# 350
Аз поне не съм забелязала да пречи дългото спане в количката. На моя младеж минимумът му е час и половина, като по-често е 2-3 часа. Не съм установила и някаква връзка с честотата на нощното кърмене.

# 351
При нас, когато спи от 13 до 16 часа в количката, после до 21 часа успявам да включа само 1 дрямка, а не 2. И става малко по-изморена, но ако спи към 18:00-18:30 горе долу разполовяваме времето със сън.

# 352
Моето момче вчера стана на 3месеца и по случая явно му се приспа вечерта по-рано . Накърмих го в 21:30 и в 22ч вече беше заспал. Съответно покрай него и аз в 23ч се пренесох в страната на сънищата и тази сутрин се събудих в 7ч, готова за сутрешното си кафе. Благодарение на ФБ групата се сдобих с видео бебефон и мислех тази сутрин да си изпия на спокойствие кафето, ама младежът  се събуди   в 7:30 , което е обичайно за него . Побудува малко, сменихме памперса, хапна и сега пак спи , а мама си допива кафето на спокойствие и има време за форума Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 09:24 от iren11

# 353
Милк, защо не пробваш да я сложиш по-рано за нощен?
Всъщност бебето ако не е готово за по-ранен нощен сън, би се събудило след 30-40 мин., нали така?
Понеже и аз се чудя дали не бъркам с това ранно приспиване за нощен. Обаче пък гледам преди 2 седмици, когато заспиваше в 21-21,30ч. пак се събуждаше в 7. Сега, като заспива в 19,15-19,30-20ч., отново се събужда в 7ч. Нощният му сън вече е около 11 часа.
Първата му дрямка за днес започна в 8,30ч. /1,30ч. интервал след нощен, като видимо му се доприспа още на 1,10ч./ Преди 30-тата мин. бях при него и чаках да се размърда. Държах му ръчичките, беше си изплюл биберона, даде сигнал,че го търси, дадох му го и дрямката вече продължава 1ч. Чувствам се нещо като Цербер... Grinning Искам поне първата дрямка да я удължавам. Сега се надявам да не завали, че за втората му дрямка да сме навън.
Моли, вие пък дори и четвърта дрямка нямате... как наистина издържа толкова дълги интервали на будуване?

# 354
Момичета точно това ви написах няколко пъти 3 часа дневен сън е много. Той прецаква нощния. Има си бебета изклбчения ( по поспаливи ) и тях не ги бъркат но повече преспиват така да се каже . Дневния сън е 2 часа на куп максимум

# 355
Навън ли сме няма начин да не спи. Пробвах да я будя, в събота бях на кафе, количката на шум, спряла (не я побутвам), моята мома спи дълбоко. Моя приятелка реши да я вдигнем да я види и поиграе с нея. Вдигнахме я, усмихна се и след малко заспа в ръцете й. Върнахме я в количката, пак заспа и така до прибирането ни. Така, че в хубавото време гледам да се разходим дълго преди всичко. А после отпада една кратка дрямка. Като порасне ще си съкрати съня в количката.

Аз не се водя по нищо написано, лекции, консултанти. Това е опита ми с конкретно моето дете. Единствено следя горе долу бодуването да не минава 2 часа, за да не е много преяъзбудена. Но някой път я изпускам.

# 356
То реално не се получават много дълги интервали аз също гледам да са макс 2 часа. Като е кратка сутрешната дрямка, гледам след това по рано да хапне и да го изкарам навън. Ако следобедната е кратка, по рано започвам да го приспивам вечер. Понякога и докато яде на гърдата спи. Знам че сигурно правя много грешки, ама гледам поне да е весел. Иначе понякога като се мъча да доприспивам той реве та се къса.. Е няма смисъл, оставям го буден и просто гледам да не го измарям много. Режима остава на заден план така ама все някога ще си дойде на мястото.
Притеснявам се обаче, че много свикна да заспива на гърда и незнам как ще го отуча от това.

# 357
Моли, моето диване основно така заспива . Суче-суче и заспи. Някак си не виждам как да го променя. Да го събудя, че после да го приспя пак ли? Или да го оставя полу-гладен , че да заспива в леглото си?

# 358
Само моя ли не спи дълго навън, заспива лесно, ма след 30 мин е готов да зяпа наоколо.
Иначе аз гледам да няма повече от 3 часа и 1/2 между яденетата през деня и това е. Т.е. може да спи 3 часа, ако е заспал скоро след ядене. Ма отдавна не се е слчвало.

# 359
Одри и моята е така. 😀
Ако заспи де .. спи 30мин ококорва се и иска да я вадя от количката.
В раницата е същото с тази разлика че там кротува и се оглежда на ляво и на дясно.

Общи условия

Активация на акаунт