Отговори
# 360
Добре момичета.. още нетърпими колики?????? Сериозно..... Вече съм безсилна.. Днес за първи път пищеше и се дереше през нощта...преди това имаше силни коликии през деня, може да не спи.. може да е кисел, но винаги спеше спокойно вечер и никога не беше ревал по това време... сега няма ден,нощ.. от седмица е ад. До кога??? Само при нас ли коликите саааа толкова силни иииии ги имаа... вече си мисля,че няма да има край..

# 361
Любослава оригва ли се хубаво ? Моята понякога почва да мрънка за оригване бая сле като е яла (1-2 часа)

# 362
Добре момичета.. още нетърпими колики?????? Сериозно..... Вече съм безсилна.. Днес за първи път пищеше и се дереше през нощта...преди това имаше силни коликии през деня, може да не спи.. може да е кисел, но винаги спеше спокойно вечер и никога не беше ревал по това време... сега няма ден,нощ.. от седмица е ад. До кога??? Само при нас ли коликите саааа толкова силни иииии ги имаа... вече си мисля,че няма да има край..

Говорихте ли с педиатъра?
Дали не са от някаква алергия,нещо такова…незнам…
Към тези месеци би трябвало да са отшумяли…
Потърсете мнение от друг педиатър🙂

# 363
Любослава оригва ли се хубаво ? Моята понякога почва да мрънка за оригване бая сле като е яла (1-2 часа)

Даа, оригва се.... взех го при нас и преди се успокояваше, а днес беше пълен ад. Някой ми беше казал,че когато станат нетърпими скоро минават.... но аз мисля,че при нас това е мираж 😀...

# 364
Здравейте,

родих ва 18.11 но днес се сентих за форума.  Тук четох с предишна бременност, но не съм писала.

Iren11, много дълга почивка. Не се ли разтичаш като мине толкова време и не намаля ли кърмата като няма изпразване нощно време ?

Здрави бебета ви пожелавам!

# 365
А на кърма ли е изцяло ?
че не помня
И какво даваш в момента

Даа, оригва се.... взех го при нас и преди се успокояваше, а днес беше пълен ад. Някой ми беше казал,че когато станат нетърпими скоро минават.... но аз мисля,че при нас това е мираж 😀...

# 366
Добре де, тя Мила я има тази дългата 3 ч дрямка още от новородена по това време на деня, дали наистина тя й разваля нощния сън... другите са й кратки и има не повече от 5 ч за деня. Как пък не го разваляше до преди 10 дена, ами сега започна. Много се оплетох вече ...

# 367
моята спеше по 3 часа дневен , мислех си че е супер .Докато не почнах да се чудя защо трудно заспива нощем защо будува на нощното и ядене.поинформирах се от лекцията и разни руски .навсякъде казват 2-2:15 .Почнах да я будя и сега през ноща става .яде и до 10 мин след ядене е заспала

# 368
моята спеше по 3 часа дневен , мислех си че е супер .Докато не почнах да се чудя защо трудно заспива нощем защо будува на нощното и ядене.поинформирах се от лекцията и разни руски .навсякъде казват 2-2:15 .Почнах да я будя и сега през ноща става .яде и до 10 мин след ядене е заспала
Аз знам същото. Даже моите двете един ден първата им дрямка беше 2 часа, втората 30мин, третата 2 часа и малко, четвъртата я пропуснаха и вечерта и нощта беше ад. Страх ме е да излизам с количката вече, много сън им се събира и после ми го връщат.

# 369
Хич не ги разбирам тези неща. Как не се превишават тези интервали будуване , пък да има 5-6ч сън, пък нощния да е колко беше там, 10ч. Сметките не ги схващам.

Събуждат се в 8 примерно. Будуват макс час и нещо.
Дремват 30 мин. Пак макс час и нещо будуване ли въпреки краткия сън?
Спят 2ч в количката, пак макс час и нещо будни.
После спят час и нещо и т.н. И с такъв дълъг сън си изгърмял вече почти всичките 5-6ч за деня.

А кога през деня да измием и изчистим хаха. Моето заспива на шишето и не изкарва пълноценно и тия интервали. И накрая с такива сметки излиза , че трябва ако е имало кратки будувания и само "позвоено" дълги дремки , да не заспива от 16ч до нощния сън Grinning Че да не надвишава тия 5-6ч .

Нощен сън брои ли се като се събуди веднъж за храна между 24ч и 07ч?

Също така се изнервя много бързо като минат повече от 2ч от храненето. Да го държа будно, пък то се радва до кратко време, после започва да плаче за ядене отново.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 18:55 от momnov

# 370
привезлам пример
4 спанете
1 от които е 2 часа другите 3 са по 1 час тоест общо 5 часа
и така представи си че бебето ти ляга в 22 часа за нощен сън спи до 3 и става да яде , после вежнага заспива и става окончателно в 8 това са ти 10 часа нощен сън.
от 8 до 9:45-10:00 бодува ( за тяхната възраст е това)
от 10:00 до 11 дрямка
от 11-13 бодуване
от 13 до 15 дълъг сън
от 15-17 бодуване
от 17-18 дрямка
18-20бодуване
и после нощен сън
Нещата варират малко защото някои дейа спят 15 часа на денонощие други 17 и разликата в 1 час идва в нощното хранене и расправии Simple Smile Така че горе долу това е примерно. Ако обаче дрямките са по 30-40 минути , може да се увеличи нощния сън така става
21:00-03-00 нощен ядене и расправии и заспиване до 10-00-10:30 окончателно ставане
10:30-12:30 бодуване
12:30-13:00 дрямка
13:00-15:00 бодуване
15:00–17:00 дълъг сън
17:00-19:00 бодуване
19:00-19:30 дрямка
19:30–21:30 бодуване  и оправяне за спане
Горе долу Simple Smile като те бодуват различно някои бодувания са 2 часа други 1:45 друго 1:30 общо взето моето бодува така
1:45
2:00
1:30 нещо такова Simple Smile не са им супер точни всеки път Simple Smile то почва да ми показва горе долу кога му се спи Simple Smile в диапазона на бодуване Simple Smile И така графика ти е горе долу едно и също +-30 минути разлика в различните заспивания . Ако вчера ми е заспала в 13:30 дълъг , днес може да е в 14:30 или в 14:00
не си мисли че тука водя ебати математиката , приблизително следвам графика , орентирам се по нея но ако спи повече от 2-2:15 на обяд я будя Simple Smile тва е

# 371

Iren11, много дълга почивка. Не се ли разтичаш като мине толкова време и не намаля ли кърмата като няма изпразване нощно време ?

Добре дошла!
Ама то не е имало дълга почивка. Писах, че съм станала в 7 , готова за кафе.
Като заспа в 22ч, се кърмихме в 1:30 , 3:30 ,към 6 и после в 8:30.
Милк, благодаря, че ме подсети за лекцията днес за съня с Елена Чапалова! Беше ми много полезна.
Утре ще има за режима.

# 372

Добре дошла!
Ама то не е имало дълга почивка. Писах, че съм станала в 7 , готова за кафе.
Като заспа в 22ч, се кърмихме в 1:30 , 3:30 ,към 6 и после в 8:30.
Милк, благодаря, че ме подсети за лекцията днес за съня с Елена Чапалова! Беше ми много полезна.
Утре ще има за режима.

Благодаря!Зачудих се дали успявате цяла нощ без кърмене като каза само за храненето около 22ч. и колко хубаво ми звучи такъв сън Grinning

Благодаря, bochinka. При нас са все дълги дремките,  но нощите са различни. Още всичко  е според рефлукса ми се струва.

# 373
Нашия график е коренно различен, но със същата идея:
7 - ставане, тоалет, храна, игра
8:20 - заспиване
10 - ставане, тоалет, храна, игра
11:30 - заспиване
13 - ставане...
14:40 - заспиване
16 - ставане
17:50 - заспиване
18:30 - ставане, баня, тоалет, ядене
20 - заспиване
От тук до 7 ядат на поискване. Сънят след 17:50 не съм видяла да им пречи, а си го искат. Не спазвам всяка секунда, като се размрънкат приспивам. Сутрин им се спи повече, затова бодърстването е по-кратко. Понякога заспиват докато ядат.

# 374
Добре, обаче при Мила проблемът е, че първата й дрямка е 30 минути и не мога да я доприспя (първо, че не успявам и второ- малкият батко не ме оставя толкова време да прекарам при бебето). След това се изморява с една идея по-бързо и спи 3, че понякога 3,5 ч в количката. Следващата дрямка е 45 Мин до час и последната 30 Мин. Изглежда примерно така, Бочи, дай моля те мнение, че ти ги гледаш и руските:
7 става
8:45 заспива до 9:15
10:45-11 заспива в количката и отива до 14-14:30
16 ч заспива до към 16:40-17, много рядко е цял час
18:30-19 дрямка
21 окончателно е заспала на гърда. Другите пъти заспива сама с биберон в кошарата или в количката без биберон.
Нощем яде между 1:30 и 2:30. Преди това се е пробудила минимум веднъж. След това на всеки час, а след 5 ч може и на всеки 15 Мин (гледах една графика на Мамо, спи ми се, че след 5 ч сутрин са само в повърхностен сън). Обаче не става да будува и играе, буди се и реве за сън.
То ясно за тази голямата дрямка, но на мен ми е буквално непосилно да я събудя в количката, а пък до преди регресията изобщо не й се бъркаше в режима. Да не говорим, че ако я накърмя в 14 ч навън пак ще заспи веднага и ще спи до 17 Simple Smile не ми се е случвало последните дни, ама направо се изумявам. А ако количката се и движи- отиде до 15, че и отгоре хахах

Общи условия

Активация на акаунт