Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 34 958
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
  • софия
Вчерашните въпроси не бяха особено сложни. За лалето изобщо не съм разсъждавала, бях убедена, че е то, особено ако си чувал, че през пролетта има празник на лалето в Турция.
За самбото как не се сети, не мога да си обясня.
Единствено футболния въпрос беше по-интересен.
Вече ясно си личи, че повечето отиват да вземат едни 2-3 хил. лв. Много неуверени участници виждаме, които не са склонни да рискуват и заключват рано-рано 2ра сс.

# 721
Холандците го култивират, създават нови видове, изкарват го на стоковата борса, преживяват огромна истерия и фалити при продажбата на луковици заради модата да имат определени сортове,  но не са родината на лалето. То идва от изток , включително Турция и наистина има,,вторичен внос,, както правилно отбеляза една дама по-горе. Едва ли допринася за мир и просперитет,  категорично неправилно зададен въпрос, срам за продукцията.

# 722
Въпросът за самбото е лесен за по-дъртите от нас. По-младите нито са учили руски език,нито хал хабер си имат от Русия...

# 723
Всъщност и на български цялото име на абревиатурата САМБО е "самоотбрана без оръжие".

# 724
Да ама,САМБО може да се тълкува и само като съкращение на самообороны или нещо подобно. Тоест,самоотбрана.

# 725
При самбото уловката е, че звучи като китайска или японска дума. Ако мой роднина не тренираше самбо навремето, щях да мисля, че е нещо от рода на джудо.

# 726
То Е от рода на джудото и е измислено като негов заместител. Съветски 😉

# 727
За мен вчера два бяха интересните въпроси - за самбото и футболният. Първият е лесен за хора, знаещи руски или интересуващи се от спорта. Трудно ще стигнеш до разшифроване на абревиатурата без тези познания. Уловката е, че повечето знаят, че в самбото не се използва оръжие и първосигнално изключват тази опция.
Футболният въпрос беше невъзможен, ако не го знаеш. С логика не се стига до правилния резултат, каквито и исторически познания за имаш за епохата. Но беше интересен.

# 728
То Е от рода на джудото и е измислено като негов заместител. Съветски 😉

Искам да кажа, че не е създадено като източно бойно изкуство и да  носи съответното име като, джудо, карате, таекуондо и други подобни.

# 729
На футболният въпрос изобщо не му беше мястото във викторина от сорта на "Стани богат". Той е подходящ за "Минута е много".

# 730
  • Пловдив
За мен вчера два бяха интересните въпроси - за самбото и футболният. Първият е лесен за хора, знаещи руски или интересуващи се от спорта. Трудно ще стигнеш до разшифроване на абревиатурата без тези познания. Уловката е, че повечето знаят, че в самбото не се използва оръжие и първосигнално изключват тази опция.
Футболният въпрос беше невъзможен, ако не го знаеш. С логика не се стига до правилния резултат, каквито и исторически познания за имаш за епохата. Но беше интересен.

Аз понеже съм по-големичка, помня този филм по нашата ТВ за създателя на самбото. В тубата е на руски, но може някъде да го има и с бг субс.

https://youtu.be/PxRoeKFZw0c

# 731
Да ама,САМБО може да се тълкува и само като съкращение на самообороны или нещо подобно. Тоест,самоотбрана.
За да се чете само като "самоотбрана", би трябвало да има поне още едно "о", няма логика първата буква да е изпусната ("самобо" или "самообо").

# 732
За футболният въпрос, аз нямах никаква представа, но и не се интересувам от този спорт и обичаите на различните отбори, които пък вероятно са познати на феновете им. Мислех си за матрьошки съвсем лаишки.
Всъщност идеята, че 12 мъже подаряват цветя на други 12 мъже  ми се струваше най - невероятна Simple Smile.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 10:53 от pep_si

# 733
  • Пловдив
За да се чете само като "самоотбрана", би трябвало да има поне още едно "о", няма логика първата буква да е изпусната ("самобо" или "самообо").
Самооборона Без Оружия

# 734
Да, така става, но аз разбрах, че deaf има предвид цялото съкращение да се чете само като "самоотбрана". Може да съм се объркала.

Общи условия

Активация на акаунт