Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 278
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Аз пък ако съм жокер предпочитам да ми четат бавно иначе има голям шанс да му изпусна края и въобще да не вдяна какъв е въпросът, все пак и жокерът е малко под напрежение.

Ако е в твоята област е редно да е по-бавно, но ако е нещо чуждо и така ти го четат, времето едва ли би стигнало на човек който търси пред компютъра.

# 196
Аз по бих разбрала да не следиш модерните певици, коя е дебела, коя отслабва..., но да не знаеш, че Бетовен има недовършена симфония...

# 197
Е то много зависи от въпроса, но за повечето ми прави впечатление, ще бих могла да почна да търся ключови думи още докато се чете въпроса..

# 198
И все пак кому беше нужно да казва "Отговор А", "Отговор Б", за това време можеше да повтори вариантите за отговор още веднъж. Добре, че жокерът й знаеше отговора, защото нямаше време за Гугъл.

# 199
Аз по бих разбрала да не следиш модерните певици, коя е дебела, коя отслабва..., но да не знаеш, че Бетовен има недовършена симфония...

Скаран съм с класическата музика, каквото ми е останало от училище по музика и то не е много. Не е нужно да ги следиш певиците, някой от тях играят в съвременни филми или ги виждаш на някакви награди. Просто ти се набиват, за сметка на класическата музика за която или трябва да проявяваш интерес или да си попивал всичко от часовете по музика.  За изчитането с буквите няма смисъл, човека не вижда опциите за избор.

# 200

Понеже следя ББС, БТВ и други чуждестранни медии, а това за Бетовен е по-скоро новина, т.к. е отскоро, таза справка Адел беше навсякъде... ама навсякъде. За Бетовен бях чула(но забравила) от Преди обед. Идеята ми е... общата култура не е съвсем обща за всеки. Някои неща ни ги набиват искаме или не искаме, другите.. ами въпрос на лични интереси е. Има една дама от коментиращите тук, която се възмущава от абсолютно всеки неверен отговор, направо е дразнещо. Чакам да видя представянето на някоя от пишещите тук. Ще ми е интересно, явно тук има доста ерудирани съфорумци Simple Smile Simple Smile

# 201
Аз всъщност не бях чула тази новина. Но следва да е ясно, че няма да довършват заъвршените произведения на Моцарт или Верди, а това са неща, които всеки знае от дете.
Певиците... всеки ден има нещо ново около тях, за Адел знаех, но не бих се учудила на някой, който не я е чувал дори. А пък класиците са си ясни, всичко се знае вече за тях, кога са живели, починали, творчество и т.н.

# 202
  • София
Не всеки знае от дете, в тази тема адски много се обобщава. Един знае едно, друг знае друго и това не означава, че някой е по-глупав.

Аз лично само Верди изключих, но за останалите трима не знаех дали нямат и тримата недовършени симфонии. Това, че за един е известно, че има такава, не означава, че и другите не са започнали нещо.

# 203
Аз всъщност не бях чула тази новина. Но следва да е ясно, че няма да довършват заъвршените произведения на Моцарт или Верди, а това са неща, които всеки знае от дете.
Певиците... всеки ден има нещо ново около тях, за Адел знаех, но не бих се учудила на някой, който не я е чувал дори. А пък класиците са си ясни, всичко се знае вече за тях, кога са живели, починали, творчество и т.н.

То за всичко се знае, стига човек да има интерес. Информацията в днешно време е безгранична, всеки си избира, какво да чете. Скоро имаше въпрос за кой американски бизнесмен, детето му имало непроизносимо име, това го знаех, защото ми е интересен Илън Мъск и се интересувам за неговите дейости. Адел и др. певици са съвременни и за тях се шуми постоянно, това е новина от хайлайфа. Това е все едно да те питат всяко хоро, какво е. Няма, как да знаеш, ако нямаш интереси във фолклора.

# 204
Съгласна съм, че няма как човек да знае всичко. И не бива да се обобщава, че това или онова било общоизвестно. То всеки трябва да знае българската азбука например, но в едно предаване преди време се видя, че не е така.
По въпроса със симфониите, на първо четене със сигурност можеше да се изключи само Верди, защото не е писал музикални произведения от този стил. За останалите трима вероятността беше равна. Освен за човек, който знае отговора. Но не всеки е длъжен да го знае. Ако беше толкова просто, щяха да печелят 100 000 лв. през седмица.
И още веднъж казвам - у дома на дивана е много по-лесно, защото нищо не губим. Така че нека да бъдем по-толерантни към грешките на играчите! Simple Smile

# 205
  • софия
Засрамете се! Срам и позор да не знаете за Адел и Бетовен. Ако ще пишете в темата е необходимо да имате познания във всички възможни области и в 90% от случаите да знаете верният отговор.
Така няма да се дразнят някои от редовните тук потребители. Simple Smile

# 206
Има новинарски въпроси, може да не ги знае всеки, но примерно  за Бетовен не е въпрос, който хората знаят само ако се интересуват от класическа музика, защото това беше новина през последните години. Тоест човек ако малко се интересува от света около него може да го знае, това не го прави задължително, но е общоизвестен факт, също и от обща култура, както и Лунната му соната.
Ако участваш се очаква не да знаеш всичко, но да имаш широка обща култура. Виждаме, че за повечето участници това не е валидно.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 14:51 от T.Valcheva

# 207
Засрамете се! Срам и позор да не знаете за Адел и Бетовен. Ако ще пишете в темата е необходимо да имате познания във всички възможни области и в 90% от случаите да знаете верният отговор.
Така няма да се дразнят някои от редовните тук потребители. Simple Smile
Аз знаех и двата отговора, така, че оставам в темата...

# 208
Аз пък не знаех, че е дописвана незавършена симфония на Бетовен. Въпреки че в далечното ми детство съм свирила на пиано 7 години , в общи линии познавам творчеството на Бетовен-сонати, симфонии, но това не знаех. И като си помисля-това  само ако знам за Бетовен, случайно чуто от новините или някакво предаване, прави ли ме по-умна?

# 209
Ами ето още една полза от предаването Simple Smile освен развлекателната част човек може да допълни знанията си. А това дали те прави по-умен или не ако случайно го чуеш някъде, всичко зависи дали ще остане в главата ти и дали ще се поинтересуваш още по дадена тема. Съвсем не е нужно знанията да се набавят само в академична среда или да се прочетат в книга.

Общи условия

Активация на акаунт