Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 448
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • тук, на мястото си
Тя до последно се надяваше Билалов пак да подскаже. Може би и се видя, че "крава" е лесен отговор за тази сума.

# 436
  • Пловдив
Тя до последно се надяваше Билалов пак да подскаже. Може би и се видя, че "крава" е лесен отговор за тази сума.
Да, така беше. Какви питащи и пълни с очакване погледи му хвърляше, милата! Може да нямаше дълбоки познания, но имаше страхотно логическо мислене, ясна реч и тактика.

# 437
Твърде вероятно е и младите американци да не знаят кой е Хъмфри Богард,например.

# 438
Проблемът е в Нана Гладиуш 🙂, не в смесения брак! А и както всички видяхме и чухме, девойката много добре си го говореше българския!
Така е, дадох я като пример за българска майка, която възпитава детето си в България. Знам, че беше болна, но през последните години е здрава. Всеки може да си намери добро извинение.

# 439
Синът на Нана Гладуиш не говори български.
Щях да се изненадам, ако говореше! Пък и какво може да донесе българския език като полза за един човек? Нищо! Дано и мартеници да не му закачат, че да се излага с тези диви балкански традиции!

# 440
Може ли да запазиш простащината за себе си и да не се включваш в чужди разговори?

# 441
Синът на Нана Гладуиш не говори български.
Щях да се изненадам, ако говореше! Пък и какво може да донесе българския език като полза за един човек? Нищо! Дано и мартеници да не му закачат, че да се излага с тези диви балкански традиции!
Да бе, не ми се коментира последното, че ще ме баннат.
За твое сведение мартениците се харесват и на хора, живеещи на другия край на света, които може и да не знаят къде е България.
Но не мога да проумея как детето на една уж интелигентна жена не знае майчиния се език, в добавка на това, че живее в страната, в която той се говори.
Обратният случай - Мариана Хил и семейството й. Не само порасналите двуезични деца знаят перфектно и двата езика, но и съпруга англичанин го владее по-добре от нашите сънародници.

# 442
  • Пловдив
Жива да не бях, нямаше да знам, че децата от смесени бракове, израснали и живеещи в България, били "малцинства" и не им била позната нашата култура.
За сина на Нана Гладуиш нямам информация, но тази вчера си говореше български като българка, ако не сте забелязали, също така не видях да и липсват впечатления от българската култура и реалност, предвид че цял живот е живяла сред българи, щото в Плевен дори арабска махала не знам да има, а че не знае как се произнася "Коканова" - вие не знам за пръв път ли чувате някой да произнася по навик грешно нечие име, което го е виждал само написано, но аз - не.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 15:28 от Магдена

# 443
  • тук, на мястото си

Ти добре ли си?

# 444
Да, добре съм. А вие имате ли достатъчно интелект, че да съзрете сарказма в нечии думи?

# 445
Възприемам горния коментар като ирония и подигравка към "неразумните юроди", дето не си учат децата на родния език, ама, знам ли, може и да не съм права 🤔

Аха 👍
При онлайн общуването не винаги е лесно да усетиш тона и подтекста! Тургай по едно емотиконче 😉

# 446
.... но тази вчера си говореше български като българка, ако не сте забелязали, също така не видях да и липсват впечатления от българската култура и реалност, предвид че цял живот е живяла сред българи, щото в Плевен дори арабска махала не знам да има, а че не знае как се произнася "Коканова" - вие не знам за пръв път ли чувате някой да произнася по навик грешно нечие име, което го е виждал само написано, но аз - не.

Така е, няма такава махала. А относно фамилията - точно в Плевен и района има такава фамилия и те си я произнасят КокАнови, точно както момичето.

# 447
Да, де, но точно преди да се изКокАни 🙂, Билалов озвучи правилно името!

# 448
  • Велико Търново
Момичето се справи доста добре за възрастта си. Повечето ѝ връстници не минават над 2000 лв. Не ми е странно, че не е чувала Грета Гарбо или Пол Маккартни, не ми е странно и, че произнася фамилията КокАнова. Това е друго поколение, то не смята за важни нещата, които са важни за мен, иска други неща, по друг начин се осъзнава и по друг начин трупа опит.
Ето това имах предвид и аз. Да, трудно е да се приеме, но това не е повод да се критикува и заклеймява.

Участникът май се обърка от севлиевската фирма Видима. Тя го подведе. Но и не помисли достатъчно.
Да, това му беше аналогията. А накрая, когато водещият му обясняваше за Априлското въстание, даже май и не успя да открие вярната. Защото ми се стори, че като му каза кой е верният отговор, доста учудено гледаше.

Да, де, но точно преди да се изКокАни 🙂, Билалов озвучи правилно името!
Да де, ама ако цял живот (па макар и той само 21-годишен) само така го е чувала, дали е можело да преосмисли, че фактически точно за Невена ударението не е там? В интерес на истината и аз се възмутих, докато гледах и реагирах също като теб, но сега като прочетох разяснението на Bubbless, оправдавам грешното (от наша гледна точка) изговаряне.

# 449
На мен също ми направи впечатление, нищо че цял живот използвам КокАнова. Но когато става въпрос за известната актриса си го казвам правилно.

Общи условия

Активация на акаунт