Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Повечето българи знаят за Акропола,но не и за Партенона. И ги бъркат двете...
Не бърка тя Акропола с Партенона, защото нямат нищо общо визуално и като понятия. И няма как акропол (укрепен град) да се оприличи на арка (архитектурен обект). Чиста проба паника си беше.

# 631
Аз си мисля, че изобщо не знаеше за Партенона, чак пък толкова да не ти закачи... И за Трумфалната арка изобщо да се сети, как се разклоняват улиците около нея... Цели 2 жокера на този въпрос, ужас.

# 632
  • Пловдив
Поради малките размери на България и предимно селския произход на населението, тук все още е насаден комплексът "да не се изложа". А както хубаво ни е описал Радой Ралин, тук сме предимно злобнички, дребнотемни, префърцунени и завистливички. 🙃🤣🙃
Да сме живи и здрави!
Да сте живи и здрави! Ти нали преди малко твърдеше, че не си българка - кои сте злобничките, дребнотемни, префърцунени и завистливички? Да знам, че да се пазя от всички вас, не само от теб.
Не съм чула в другите държави, в частност в Армения, населението да има като цяло градски произход, та ми е интересно коя е тая държава на злобните, завистливи и "дребнотемни" граждани, в която смятате малките размери и "предимно селския произход на населението", каквото и да значи това(?!), за нещо водещо до срамни дефицити.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 12:30 от Магдена

# 633
  • Русе
Като трикратен шампион от онлайн версията на играта, викам да погледна и в темата, да си обогатя общата култура 😁Ники Кънчев беше по-гледаем водещ 🤨

С Ники Кънчев съм гледала само някои епизоди, но наскоро гледах един клип, в който той открито издевателстваше над участничката и направо я разколеба, когато тя се насочи към правилния отговор. Беше много грозно, макар че може би е "по-гледаемо". Билалов иронизира понякога участниците, но го прави интелигентно, така, че те дори не разбират (защото такова им е нивото!). Не съм забелязала някога да е отклонявал някого от верния отговор, обратното - направлява ги, както неведнъж сме забелязвали. И изобщо проявява изключително търпение и самообладание.

# 634
Билалов в началото ми беше доста скучен и дървен, ама май му свикнах сега и ми харесва. Вчера специално ми се струваше даже, че беше на черешата Grinning
Но и Ники харесвах, още от радиото го харесвах..

# 635
Ники Кънчев беше коварен, но определено много по-разчупен от Билалов. Билалов е добронамерен, но при него липсва елемента на шоу.
И на мен не ми харесват участниците, които по същество отговарят само на лесните въпроси, след това ползват жокери или налучкват и си тръгват с две-три хиляди лева. Помня, преди няколко години игра един балетист, който така разсъждаваше, че успя да отговори на много сложни въпроси, много ми хареса играта му, за да я помня толкова време. За брутализма и аз чух за пръв път снощи, при положение, че съм учила и взимала изпити по история на изкуството и история на дизайна.

# 636
Poni69, изненадваш ме с този коментар. Брутализмът е бил популярен стил  и в България по време на социализма.
И в момента има знакови сгради изпълнени в него. 
Но не зная наистина  какъв е обхвата на предмета по който си държала изпити.
Все пак, ако човек има и минимална представа от останалите стилове (характерни с повече декоративни елементи, усложнени органични форми и повече  ръчен труд) лесно би ги изключил.

# 637
Доста голям е обхвата. Четири години съм учила история на изкуството, всяка година имахме изпит. История на дизайна учехме по-малко. Едва ли щях да забравя точно това име на стил, ако го бях чула. Колкото и да си учил, може да имаш някой пропуск. Много ясно, че ги знам останалите стилове.

# 638
Аз дори не бях чувала думата брутализъм. А не е да не се интересувам от изкуство и архитектура. Освен това съм завършила ИСИ /понастоящем УАСГ/, макар и доста отдавна и не специалност архитектура. И аз едва ли бих забравила стила, особено пък с това "брутално" име.
Дописвам-популярно беше у нас название "сталински" стил, на бездушните, еднотипни бетонови сгради, строени след 1944 год.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 14:52 от W

# 639
  • София
Току-що попаднах на това във фейсбук Grinning

# 640
  • Пловдив
Поради малките размери на България и предимно селския произход на населението, тук все още е насаден комплексът "да не се изложа". А както хубаво ни е описал Радой Ралин, тук сме предимно злобнички, дребнотемни, префърцунени и завистливички. 🙃🤣🙃
Да сме живи и здрави!
Да сте живи и здрави! Ти нали преди малко твърдеше, че не си българка - кои сте злобничките, дребнотемни, префърцунени и завистливички? Да знам, че да се пазя от всички вас, не само от теб.
Не съм чула в другите държави, в частност в Армения, населението да има като цяло градски произход, та ми е интересно коя е тая държава на злобните, завистливи и "дребнотемни" граждани, в която смятате малките размери и "предимно селския произход на населението", каквото и да значи това(?!), за нещо водещо до срамни дефицити.
Не ми скачай така, моля! Както писах, Радой Ралин така е описал популацията:
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
Народили чукундури.
Хем ебливи, хем крадливи,
но най-вече завистливи.”
Макар да става ясно за коя нация иде реч в стихчето, и себе си съм сложила в кюпа ("да СМЕ живи и здрави") , защото в България живея, любя, тача и милея!

# 641
Ох ,W недей така. Точно от ВИАС се организираха посещения специално до Руският културно - информационен център на ул. "Шипка" (преди да го облепят с EPS разбира се), за да се запознаят студентите  (не само архитектите) с брутализма на живо.
Сталинистките сгради не се характеризират с видим бетон. Повечето са със стоманобетонна конструкция и  тухлени стени, почти винаги с щукатурна мазилка.

# 642
Добре де, без човек да е учил изкуство или архитектура и без да е чувал за брутализъм, по пътя на изключването може да стигне до него. Просто другите стилове са характерни за по-ранни периоди.

# 643
Не мисля, че е нужно човек да е учил архитектура, за да е чувал за брутализма. Като гледате списък на най-странните комунистически паметници, няма начин да не срещнете думата. Ако сте гледали филми, заснети в Лондон, примерно Clockwork orange, също няма как да не сте забелязали сградите. Изобщо достатъчно популярен стил е това, сградите си стоят и правят впечатление.

# 644
  • Пловдив
Добре де, без човек да е учил изкуство или архитектура и без да е чувал за брутализъм, по пътя на изключването може да стигне до него. Просто другите стилове са характерни за по-ранни периоди.
Макар да съм чувала за брутализма и за мен беше странно, че затрудни участничката. На нейната възраст и професия, поне трябва да е наясно с останалите стилове и по метода на изключването да стигне до верния отговор. Затова допускам, че беше тотално изключила връзката мозъчни клетки, език.

Общи условия

Активация на акаунт