Избор на вино # 2

• 56 867
  • 661
  •   1
Отговори
# 180
  • München, Deutschland
MarianaP, коя е избата? Годината може би е 2018, нищо не и се чете на етикета на тези хора...

---------------------------------------------------------

И нещо, свързано с българско вино да споделя.

Останах с прекрасни впечатления от тазгодишното ДиВино в ИЕЦ. Случайно се оказах в България и не съм посещавала предишни издания, така че не мога да сравня, но организационно беше чудесно направено.

Двата дни определено не ни стигнаха, открих много нови за мен изби, някои от тях нови, други - направо прохождащи, различни стилове и стилистики.

Организаторите дори бяха направили апп, в който да си отбелязваш кое вино ти харесва, като може да си пишеш бележки, да оценяваш отделни компоненти и т.н.
Попълнихме обаче само първоте 3-4, защото нямаше да успеем с дегустациите иначе. Да минеш през всички винарни пък беше абсолютно невъзможно.

С огромно удоволствие ще посетя отново.

# 181
https://seewines.com/wine-traveller-2018-wine-hippies
Направо малко повече инфо 🙂

# 182
Здравейте.
Моля да ми препоръчате хубаво червено вино.
Горе долу на прилични пари.
Много благодаря

# 183
Около 16 лв. е бутилката, страхотни са.

# 184
Eee, те не са малко Simple Smile Поне някакви насоки
 В събота пих това и хич не беше лошо.
https://apollowine.com/shop/product/porta-6-red

# 185
  • Пловдив
Около 16 лв. е бутилката, страхотни са.

Довечера ще пробвам Мерлото и ще споделя и моето мнение.

# 186
  • софия
Здравейте, един малко страничен въпрос : абониран ли е някой за  mistery box в see wine? Доволни ли сте от избора на вина?
Благодаря!

# 187
  • München, Deutschland
Queen V, не, че нещо, но за втори път в рамките на 10-те последни мнения ни пускате вина на една и съща изба, с по едно изречение, без някакъв коментар по тях, освен "Опитайте непременно" и "Страхотни са!".

Ще има ли и трети път, да знам да се подготвя?

За жалост нямам време да пиша за всяко вино, което опитвам поотделно, а би ми било приятно, само споделям, че вчера опитах поредното вино Cycle като нещо не-специално и за ежедневна консумация и за пореден път не останах разочарована. Не се отличават с нещо кой знае какво и не са виното, което ще си взема за специален повод, но за цената на бутилка от няма 10лв, са доста ок.

СветльоТаня, какъв тип червено вино търсите?

# 188
Аз проблем не виждам. Изразявам мнение. Това са вината, които открих последната година и смятам, че напълно си заслужават цената и се препокриват с очакванията ми. Вкусът и ароматът са наситени, на другия ден не ме боли главата, бутилката е стилна.

# 189
Аз напоследък опитах две от близката изба , която много харесвам по принцип, но тези двете не ги харесай изобщо. Червеното ми киселее , а бялото ми е прекалено сладко. Ще пусна снимки.

# 190
здравейте, в един травъл блог гледах представяне на винарна Ялово, намира се близо до Велико Търново. Интригуващо беше представено, сайтът на винарната също е хубаво направен. Пробвали ли сте техни вина, имате ли мнение. Или е само реклама

# 191
  • София
Опитвала съм само бели техни вина и ми харесаха.
Но когато дадох положително мнение за тях тук, последваха много тежки коментари от един друг потребител.
Така че - опитайте и преценете. Simple Smile

# 192
Значи публикувам снимка която обещах от киселеещото на мен вино

и още снимка на 3 интересни продукта от грозде , които купих в магазина на винарната тяхно собствено производсво .
ако не ви пасват по темата може да изтриете
оцет с ябълка и портокал. много мек е от портокала и двата са идеални за салати

и винено желе. не знам рецептата и как се прави, името дусловно превеждам. мириса е на алкохол, вкуса е супер.

# 193
  • Мюнхен
Юху, виждам, че пак сме на немски вина, та минавам и аз да се разпиша Simple Smile На първата снимка от ляво надясно:
1. Ein PS Ризлинг 2021: млад и свеж ризлинг, висока, но добре балансирана киселинност, лимонова кора и зелени ябълки, цветя. Любимецът на избата бил, разбирам защо.
2. Бяло мерло 2020: единственото неотворено засега, но по спомени от изложението, където го купих, много ми хареса. Не бях пила бяло мерло досега и ми е много интересно. Като му дойде реда, ще пиша и за него.
3. Совиньон блан 2021: чудесен!! Маракуя, личи, манго...основно тропически плодове. Много слабо изразена зелена чушка и слава Богу, защото хич не обичам совиньоните, на които това им е основният аромат. Бях опитвала един на Вила Мария от Нова Зеландия, едва го изтърпях.
4. Kreidkeller Ризлинг 2015: фаворитът ми. Жалко, че на снимката не си личи толкова колко искрящ златист цвят има наистина. Жълта ябълка, зряла праскова, нещо тропическо, което не мога да определя + типичните за зрелите ризлинги аромати на восък и петрол. Запазена киселинност и според мен дълъг финал.

Чудесни вина и според мен напълно опровергаващи несправедливия стереотип, че от Pfalz излизат само бюджетни и некачествени вина.

# 194
... Много слабо изразена зелена чушка и слава Богу, защото хич не обичам совиньоните, на които това им е основният аромат. Бях опитвала един на Вила Мария от Нова Зеландия, едва го изтърпях....
вино, което не ми харесва за пиене не го търпя, ами готвя с него. Веднага си измислям я дробчета с лук и червеното, я миди или раци с бялото ... има доста рецепти.
И аз съм си харесвала от Пфалц, но не ми се обикаля докато издиря и затова си взимам от познати винарни в БВ.

Общи условия

Активация на акаунт