Избор на вино # 2

• 56 284
  • 658
  •   1
Отговори
# 225
Аз  видях това вино в бутилка вчера в един магазин. Мислите ли че има разлика в качеството и свойствата на ено и също вино в бутилка и в кутия ?

# 226
Предполагам, че зависи от избата. Разликата в цената си я обяснявам с цената на стъклото-по-скъпо е от хартията.

# 227
значи мисли че само там е разликата . ок.

# 228
Давам ъпдейт за сайта, в който намерих африканското вино. Вчера поръчах, днес виното е в офиса на Еконт. С две кутии се покрива доставката и пак ми излезе малко по-евтино(напомням, че взимам една за 25,5). Сега… като няма промоция няма да е така ама….

# 229
На предната страница питах за едно розе на изба Ценино – гренаш, сира и каберне фран.
Опитахме го. Ами-и-и... Мъжът ми го хареса, аз не толкова. Сухо, фино, много пивко, но... Очаквах по-изявен вкус, някак безхарактерно ми дойде.

# 230
  • софия
Здравейте, надничам в темата периодично и съм намирала добри вина след препоръки , спомням си бялото на Grivitza.
Mалко извън темата, моля за препоръка  за фирма за търговияс алкохол,  с  тяхна доставка до адрес. Дори и платена.
Години наред се разбирахме чудесно с Meik 98, харесвах ги  заради богатия им асортимент от бг вина, коректните доставки (безплатна над 100лв).За съжаление , те промениха условията на доставка и доставят само поръчки над 250лв.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 21:37 от swetulka

# 231
  • София
Като спомена Гривица, от Ковачева съм запомнила, че:
villagrivitsa имат безплатна доставка за София и Плевен.
https://shop.rupel-wine.com/ Имат безплатна доставка за над 60лв. за София.

# 232
Пенливо вино AMI Pecorino Extra Dry - оказа се особено добро за цената си Yellow Heart Sparkling Heart Purple Heart

# 233
  • München, Deutschland
Вчера отворихме ето тази сира, доволна съм.

Усещат се силни боровинково-касисови аромати, в носа има леко отлежаване в бъчви (после прочетох, че са били 6 месеца), като аз бях готова да се хвана на бас, че това не е френска дъбова бъчва, но според производителя е такава. Определено мирисът беше на по-свежо, т.е. младо дърво, поне според моя нос.

Иначе хубав плътен цвят, нотки на цикламено, добре оформено тяло, усеща се типичната стипчивост на сирата, в този смисъл типичен представител на сорта е виното.

Не очаквах да ми допадне особено, но определено за ценовия си клас е доста сносно вино.

# 234
  • София
Вчера отворихме ето тази сира, доволна съм.

Усещат се силни боровинково-касисови аромати, в носа има леко отлежаване в бъчви (после прочетох, че са били 6 месеца), като аз бях готова да се хвана на бас, че това не е френска дъбова бъчва, но според производителя е такава. Определено мирисът беше на по-свежо, т.е. младо дърво, поне според моя нос.

Иначе хубав плътен цвят, нотки на цикламено, добре оформено тяло, усеща се типичната стипчивост на сирата, в този смисъл типичен представител на сорта е виното.

Не очаквах да ми допадне особено, но определено за ценовия си клас е доста сносно вино.

Страхотна марка, и другите сортове са добри, дори тези в кутия.

# 235
Много ми хареса на Старосел това мерло. Само, че реколтата от бутилката е 2019 г.

И сравнено с Винено съкровище пак на Старосел, очаквах повече, но има някакъв много очарователен аромат.

# 236
Старосел е далеч от добро вино, по-скоро е супер надценено и известно с хотела си.

# 237
  • софия
Старосел е далеч от добро вино, по-скоро е супер надценено и известно с хотела си
От техните вина Milesim ми харесва.
Хотелът вече е мутренски и ужасен!

# 238

Пих го в заведение и страшно много ми хареса.
При вносителя за България откривам само реколта 2017. Дано и тя да е толкова добра

# 239
  • София
На Старосел, в момента имам 2 бутилки: Розе 2021 /от Сира/, както и червено Тероар/Мерло, Каберне Совиньон/
Скрит текст:

Ще споделя тук мнение, когато им дойде реда Simple Smile Червените им вина, винаги са ми харесвали.Wine Glass
Междувременно се запознах с едно приятно, червено родно вино: изба Афузоф Cor Caroli - Cabernet Sauvignon , Merlot, Shiraz и Mavrud
Скрит текст:

Много приятен купаж, който има хем френско, хем типично българско звучене. Хареса ми, и може би само поради факта, че така и не успях да го съчетая с точната храна/липса на месо/, се лиших от възможността да си падна наистина по него. Усеща се дълбочината и нюансите от дългото отлежаване в бъчви/ 18 месеца/, което изисква и известно декантиране.
От мен позитивен отзив Wine Glass

Общи условия

Активация на акаунт