Избор на вино # 2

• 55 201
  • 657
  •   1
Отговори
# 570
Vetrena, моля те отново за препоръка на хубаво българско вино (до 100 лв) за подарък. Благодаря предварително за помощта! Hug

Здравей, Лита, и благодаря за доверието Blush
Предполагам, че питаш за червено вино - в сезона сме, а и, честно казано, такъв бюджет рядко се харчи за бутилка бяло.
Мисля, че много подходящи са следните вина, които вече съм споменавала в темата:
1. Беса Валей Гранд кюве - това е бленд от 4 сорта в стил бордо. Избери реколта 2016 (ако намериш), 2017 (превъзходна, подарихме на бизнес партньори, изключителни ценители), 2018, 2019. По-младите имат нужда да отлежат още. Цената е около 70 лв. в различните винени сайтове и физически магазини. Много впечатляващ богат и комплексен аромат, в който се усещат тъмни горски плодове и вишни, черен шоколад и нещо сладко и пикантно евновременно. Мощно вино, но дъбът и плодовостта са отлично балансирани, а финалът - дълъг, вкусен и запомнящ се.
https://casavino.bg/domejn-besa-vali-gran-kjuve-2017-0-75-l

2. Дивес Естейт, Мерло Барик Гранд резерва, 2013 г.
На цена от 70 лв. това вино е страхотно ароматно-вкусово преживяване. Неслучайно е отличено с множество награди. Принципно сортът мерло е лесен за харесване и обикване, но тук специално технологията на създаване на виното е извадила най-доброто от сорта и тероара. И това вино е с точния баланс на плод и дъб (нещо, което често убягва на нашите винари и се срещаме с твърде "надъбени" вина, в които бъчвата просто е убила всичко останало).
Може да се поръча от сайта им, прилагам линк, но виждам, че минималното количество е 3 бутилки от този вид.
https://divesestate-bg.com/bg/wine/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B … D1%80%D0%B2%D0%B0

В този магазин цената е малко по-висока, но може да се поръча една бутилка:
https://vino-bg.com/bg/nagradeni-vina/74-merlo-barik-grand-rezer … 800224502611.html

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:37 от Vetrena

# 571
100лв за родно вино е леко безсмислено, не че няма и за повече.
За мен максимума в който има смисъл е 50-60лв, от там нагоре нищо не де променя, а понякога може и да е по-зле от по-евтините.

# 572
  • на последния етаж
Благодаря ви много за препоръките, Vetrena, Deetron! Flowers Bouquet
Да, за червено вино питах. Blush
Vetrena, вчера гледах твоя пост от преди два месеца и потърсих виното на Дивес в сайта им, но ме отказа точно задължението за поръчка на 3 бутилки минимум, затова и реших да попитам отново. Този път обаче ще поръчам другото предложение (Беса Валей Гранд кюве).

# 573
Чудя се кога ще престанем да даваме непоискани съвети.
Дамата не пита дали 100 лв. е ОК за родно вино, а какво родно вино бихме предложили при такъв максимален бюджет.
Бих се радвала да видя различни предложения, защото често подарявам родни вина на партньори и приятели от други страни и идеи не са ми излишни.

А за цената наистина всеки сам прави преценка. Като човек, опитвал откровено неприятни, недобре направени италиански, френски, испански и словенски вина за по 50-60 евро, искрено се радвам на хубавите български образци.

# 574
  • на последния етаж
Vetrena, много добре казано!
Винаги предпочитам българските продукти и се радвам, когато мога да подкрепя българското производство. Знам колко е трудно да произвеждаш в България и какво коства на тези хора, независимо от бранша. А имаме отлични продукти, наистина!

# 575
  • Пловдив
Само да докладвам, че 3та бутилка допиваме от поръчката ми с 13 бутилки от Винокрал и вината са превъзходни за моят скромен вкус! ММ иска да пускаме втора поръчка на същият пакет или модификация отново с червени вина. Satisfied
Ние сме на втори кашон от vinokral Simple Smile Поръчваме само червени вина, защото това се пие в къщи. До сега всички мнооого ни харесват! С кода за отстъпка, цената е прекрасна!

# 576
ilik123, трябваше да кажеш, да ти пратя ваучера.
Разписвам се с чудесни впечатления от розето на Капатово.

# 577
  • София
ilik123, трябваше да кажеш, да ти пратя ваучера.
Разписвам се с чудесни впечатления от розето на Капатово.

Аз искам ваучер, не съм ги пробвала.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 14:18 от nad_tab

# 578
nad_tab, за съжаление не го пазя Sad Беше миналогодишен.

# 579
  • София
nad_tab, имам ваучер, който няма да използвам. Да ти го изпратя ли?

# 580
  • София
Ваучер за Винокрал
Скрит текст:
Ваучерите могат да се използват многократно. Първата поръчка я пуснах с ваучер, намерен в нета. Сега ми дадоха голд статус, затова пусках и за приятели. Сега изпращат много добри оферти за годишнина на сайта.

# 581
  • София
Благодаря за ваучера! Разгледах сайта, но вината са среден към нисък клас с много завишени цени.
Искам да похваля вината на Кортен, това е невероятно попадение за цената на която го продават.
https://www.sid-shop.com/vino-mavrud-i-rubin-natura-korten-2020- … riya-domeyn-boyar

# 582
  • Пловдив
Днес Seewines отварят магазин в Пловдив. Цените има са малко високи, но ще ги посетя.
Скрит текст:
Ела да празнуваме заедно

С огромно вълнение ти споделяме, че растем! 🎉 Откриваме новия ни обект в Пловдив – едно място, създадено за ценителите на виното, изисканите преживявания и хубавите моменти. В сърцето на един от най-красивите български градове, това е мястото за всички, които търсят специално подбрани вина, вдъхновение и уютна атмосфера.

📍 Къде? ул. Княз Александър I 45, Пловдив
📅 Кога? 07 февруари, 17:00 часа

За да отпразнуваме заедно, сме ти подготвили:

🍷 -15% отстъпка при всяка покупка в деня на откриването

🎁 Подарък за първите 100 клиента

# 583
  • софия
Аз съм  редовен клиент на он лайн магазина им. Да, наистина са малко по - високи цените, но вината им са много качествени. Наистина лошо вино от тях не съм пила. В сайта им всяко вино  е  добре описано, което улеснява избора.

# 584
  • София
И ние сме на втори кашон в къщи червено от Вино Крал. И аз имам златен статус вече. Blush Wine Glass

Благодаря за ваучера! Разгледах сайта, но вината са среден към нисък клас с много завишени цени.

Качеството на виното се определя основно от личните ни възприятия за него и предпочитания. Както за мен едни обувки за грозни, за друг- прекрасни. Няма формула еднозначна при вкусовете.

Общи условия

Активация на акаунт