Избор на вино # 2

• 55 892
  • 658
  •   1
Отговори
# 555
Вината на Казафорте са наистина страхотни. И аз препоръчвам!
Pea, радвам се, че ти е харесало. Виното наистина е чудесно за цената си. Имат много вина, които те директно си внасят, затова ги няма в Аванти и на други места. Пробвай Соаве на Casalforte.

Много приятно и ароматно вино, не киселее. Не е от най-хубавите екземпляри на Соаве, но е чудесно ежедневно вино на смешни пари.
От червените на същата фирма, Пино неро също е много приятно. Имат и мерло, но не съм го пробвала.

КАто споменахте Бурлекс, Последно си взех страхотно просеко от там

# 556
  • София
Наближават празници и ми се иска да опитам и да подаря някакви хубави български червени вина. Някой дали е опитвал от тези, които се предлагат в момента в casavino?
https://casavino.bg/promo-vino/b-lgarija-praznuva?product_list_d … type_alcohol=2432

# 557
Моят фаворит за червено в момента е Импресия от Вила Гривица. Радко пия червено вино, тъй като не е моето, но това наистина ми харесва. И най-важното-сутрин като се събудя, не ме боли главата. Joy

# 558
Току-що направих поръчка за вино за Коледното парти на фирмата.
Тази година се спрях на Заара Естейт - за мен това е една от българските винарни с отлично съотношение между качество и цена. Избрах вина, които съм опитвала и много харесвам, затова споделям - може да е полезно за някого:
Пенливо вино - имат само един вид, extra dry, от сорт глера, чудесно направено, цена 22 лв.
Вионие от серия Кауза (тази година отделят средства за дивите птици в Сакар), цена 15 лв.
Шардоне от серия Догма, цена 22 лв.
Бленд мерло, сира, каберне совиньон от серия Догма, цена 22 лв.

# 559
Последните 10-15 години пия само домашно вино, най-често микс от различни сортове.

# 560
Тази зима и аз съм на домашното вино на баща ми от чист мавруд. Вижте само този цвят😍

# 561
Честито Рождество, винолюбители Hug

Отбивам се да похваля още една българска винарна - "Дивес Естейт".
Посетихме я с целия ни колектив за кратък тур и дегустация в деня на Коледното ни парти. Избрах я, защото се намира в района на Поморие, където беше хотелът ни, и особено защото за 12-те си години пазарен живот тази винарна има страшно много награди от престижни международни конкурси.
Имахме удоволствието лично собственикът, който е и енологът на винарната, да води дегустацията и бяхме очаровани от огромните познания и опит на този човек, споделени с рядко срещана скромност и търпение към лаишките ни въпроси.
Вината им са наистина прекрасни, а тъй като тук често става дума и за цената - забележително достъпни!
Розето им например е разкошно и струва само 12.50 лв.
Имат много добри бели и червени вина във всички ценови класове - от тези около 10 лв. за ежедневната трапеза до "празнични вина" за колекциониране, специални поводи или подаръци.
Горещо препоръчвам: https://divesestate-bg.com/bg/

# 562
Една истинска изненада - за почитателите на Мерлото - Резерва Търговище.

Сухо, приятно, тъмно червено, плътно. Опитах го по препоръка на ММ, като бях доста скептична, защото рядко харесвам подобни, но това си заслужава. Hands Thumbsup

# 563
Да се похваля, че от празника на пелина в с. Змейово си взехме червен и бял домашен пелин. Много добри!
Също и 2 л бокс сира на Далаков (Betterhalf).

# 564
Lilium Simple Smile, чашите от къде са ви?

# 565
Lilium Simple Smile, чашите от къде са ви?
От Айко.

# 566
  • на последния етаж
Vetrena, моля те отново за препоръка на хубаво българско вино (до 100 лв) за подарък. Благодаря предварително за помощта! Hug

# 567
Онзи ден пих ле фотограф, едно от хубавите родни вина, но качеството беше доста зле.
Чак не ми се вярваше, дори на вид си беше воднисто… яд ме е, че не запомних от коя година беше.

# 568
  • София
Скрит текст:
Vetrena, моля те отново за препоръка на хубаво българско вино (до 100 лв) за подарък. Благодаря предварително за помощта! Hug

Лита - не уточнявате какво точно вино, затова ще дам 3 идеи Simple Smile
- за червено: преди дни отворих бутилка от Винарна Типченица - Oak Barrel Мерло, за съжаление не запомних реколта. Мисля, че беше 2021, но може и 2020 да е било. Не мисля че е от голямо значение.

Много меко, приятно и балансирано. Нито леко, нито твърде отлежало и мощно. Хубав избор, особено за подарък. Около 39лв се намира в мрежата.

- за бяло: Двор #1 Коломбар 2023 - изключитеро свежо, рафинирано и искрящо вино - около 27лв

- за розе: Капатово Гренаш и Мурведър 2023 - около 27лв

Свежо, леко минерално, много приятно.

Много хубаво върви темата, радвам се, че пишете, чета ви редовно, макар и да не се включвам, колкото бих искал Wine Glass

# 569
Скоро открихме Ф2Ф Каберне Совиньон Сира & Регент (българско вино, около 20 лв е цената) и много ни хареса. Не се сещам дали е препоръчвано в темата.

Харесваме също вината на Левент.
Подариха ни вино на ШаТони, но не помня точно кое. Много ни хареса и предстои да повторим.

Общи условия

Активация на акаунт