Избор на вино # 2

• 56 131
  • 658
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Този мавруд много ми хареса.
https://seewines.com/en/novi-izvor-mavrud-2021

# 271
Харесвам вината на Via Antica.
Това е едно от любимите ми:

Скрит текст:

Скоро ми подариха това на KATARZYNA, много ми хареса, ще повторя.

Скрит текст:

# 272
  • София
Ето това е много хубаво

# 273
  • Germany
Отдавна не е писано в темата, затова да похваля три страхотни бели вина, които пих последните дни в България. И трите взех от каса вино, и трите е бяха на промоция, и смея да твърдя, че са страхотни!

Чифлик Ливади Совиньон блан - превъзходен совиньон блан, от вай-хубавите, които съм опитвала в последно време. Мощен, сочен, с много хубав аромат на акациев мед, цитруси и бели цветя. Има си и тяло, и присъствие, и свежест. Пълен разкош, харесахме го цялата компания и пак повтолихме. Идеално за салати, брускети, морски дарове, или просто така.
В търсене бях и на хубав мускат, затова похвалвам много и ЕМ Мускат

Много фино и аристократично вино, с много фин аромат, прекрасен цвят, аромат на бели цветя, много нежно и приятно, и много пивко. Изпихме го с голямо удоволствие, комбинирано със салата и зеленчукови пастети.
Приятно изненадана бях и от Меди Вали Добра година Пинк Траминер

Много красив цвят, много специфичен аромат, и прекрасно вино. Мирише на акация, ягоди и бели цветове. Добре е да се комбинира със сирена и салати, или с леки разядки.
И последно, въпреки че не знам дали се открива се открива лесно, но ако има живеещи в Испания, похвалвам този уникален и много ароматен совиньон блан Javier Sanz Sauvignon Weiß Rueda 2022

Не сме го търсили специално, пихме го в ресторант във Валенсия, страшно ни впечатли, и изпихме три бутилки от него Grinning Изключително ароматно, плодово, леко минерално, тревисто.
С удоволствие бих повторила от всички вина, които споменавам. Оставиха много добро впечатление и настроение в мен, както и в компаниите ми. Хубава вечер, винени хора, и наздраве!

# 274
  • софия
Двата препоръчани Совиньон блан определено ме заинтригуваха.
Но вината на ЕМ за мен са най-лошите вина, които съм опитвала. Такова страшно главоболие само от една изпита чаша не съм имала с други вина. Явно не са моето нещо.

Относно вината на Хавиер Санз, откривам ги ето тук: https://drinkstore.bg/vino/javier-sanz/, като препоръчвам и Вердехото.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 10:19 от raheema

# 275
На Хавиер Санс гледам, че е 2020, което аз такъв тип вино е на ръба на влошаването. Не случайно само в Бг има от 2020 в продажба.
Вероятно и затова цената е ниска, надяват се да го продадат по-скоро.

# 276
  • Мюнхен
На Хавиер Санс гледам, че е 2020, което аз такъв тип вино е на ръба на влошаването. Не случайно само в Бг има от 2020 в продажба.

Това конкретно да, но не бих генерализирала за совиньон блан като сорт. Високо киселинен е, има потенциал за отлежаване, а и една от любимите ми немски изби в момента продава совиньон блан 2018 барик и барик резерва Simple Smile

Понякога е и до технология.

Включвам се и аз с препоръка: изба Чукара, серия "Сокай"

# 277

Това конкретно да, но не бих генерализирала за совиньон блан като сорт. Високо киселинен е, има потенциал за отлежаване, а и една от любимите ми немски изби в момента продава совиньон блан 2018 барик и барик резерва Simple Smile

Понякога е и до технология.

Включвам се и аз с препоръка: изба Чукара, серия "Сокай"

Да ама както си писала е барик и барик резерва, те издържат повече години.

# 278
  • София
kovatcheva, Jinnafee - благодаря Ви за споделените вина и добро настроение Flowers Bouquet Wine Glass

# 279
  • софия
Аз благодаря за препоръката за Colombar a на Двор#1. Макар, че е реколта 2022,много ни хареса!
Второ попадение  на тази  изба след червения купаж с марселан.
Благодаря и на Kovatcheva.
Оценявам муската и въобще белите вина  на ЕМ.
На Чифлика съм опитвала, но нямам спомен. Ще трябва да си опресня впечатленията. Blush

# 280
  • Somewhere far away
Препоръчвам:

# 281
  • софия
Моето предложение за идеалното лятно вино:
Вердека Аличе

Скрит текст:

Много свежо, леко и приятно, а и бюджетно.

# 282
  • Mostly in my mind
Отзиви? Не съм го виждала досега в К като че ли

# 283
Хора, да препоръчате някоя луксозна бутилка червено вино за подарък?

# 284
  • софия
Хора, да препоръчате някоя луксозна бутилка червено вино за подарък?
Луксозна бутилка или хубаво вино?!
 Във втория случай препоръчвам червения бленд на Братанов и купаж на Двор#1

Както се вижда, бутилките са обикновени, но виното си  струва и  вярвам, че ще се хареса, ако го пие ценител.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 14:38 от swetulka

Общи условия

Активация на акаунт