Избор на вино # 2

• 65 191
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Цените на българските вина са безумни. Извинявам се за спама.

# 511

Ако имате предвид вината, които аз съм посочила - това са нормални цени за отлични вина от високия и средния (клонящ към висок) клас на отлични производители, които НЕ работят със супермаркетите, за да избегнат извиването на ръце за ниски цени и неизбежното понижаване на качеството.
За съжаление в България липсват каквито и да е държавни субсидии за производство на вино. Държавата субсидира само отглеждането на лозе с невероятните 30 лв. на декар годишно...
Иначе на пазара има достатъчно вина с ниски цени от порядъка на 10-15 лв. Добро качество там обаче е истинска находка.

# 512
Това е абсолютно вярно, затова доста рядко пия родни хубави вина.

Ако имате предвид вината, които аз съм посочила - това са нормални цени за отлични вина от високия и средния (клонящ към висок) клас на отлични производители, които НЕ работят със супермаркетите, за да избегнат извиването на ръце за ниски цени и неизбежното понижаване на качеството.
За съжаление в България липсват каквито и да е държавни субсидии за производство на вино. Държавата субсидира само отглеждането на лозе с невероятните 30 лв. на декар годишно...
Иначе на пазара има достатъчно вина с ниски цени от порядъка на 10-15 лв. Добро качество там обаче е истинска находка.

А понеже където има субсидии, пак не е по-скъпо от Европа...

# 513
Не съм съгласна , че българско вино за 20- 30 лв е скъпо, пък френско за същите пари е окей. Имаме страхотни вина.
Баща ми всяка година си прави червено за лична употреба. Купува си качествено грозде, почти не слага захар. Тази година е взел мавруд. В очакване съм да видим какво ще се получи.

# 514
На мен вината на Мидалидаре ми харесват, серията Angel е около 11-14лв в Кауфланд. Имат и 42/25 Шардоне, Мерло, които също не са лоши, имат и на по-скъпи. Интересно ми е на какви цени очаквате да са вината.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 19:46 от Dahlia_sz

# 515
Тук, където живея, има много хубави вина на цена 5- 10 евро, от цял свят.

# 516
  • на последния етаж
Vetrena, от къде могат да се купят изброените вина?

# 517
Тук, където живея, има много хубави вина на цена 5- 10 евро, от цял свят.
Едва ли. Има отлични италиански и испански вина на тази цена. Френски и американски - не, там ценообразуването е друго.

# 518
Параход, не е вярно това, но не ми се влиза в  дискусия. Дори са излишни последните постове, няма нужда да си мерим цената на виното.

# 519
И аз мисля, че са излишни, но все пак не успях да устоя да се включа.

За да не е съвсем безполезно, едно хубаво евтино вино от мен.
https://www.barrik.it/prodotto/nero-di-troia-rosso-classico-cantina-casaltrinita/
За жалост, не съм срещала нищо от този сорт у нас.

# 520
  • In transit
Параход, напиши nero di troia + цена и излизат няколко резултата точно за този сорт в БГ.

# 521
Благодаря, не ми е попадало, ще видя какво се предлага.

П.П. Ахаха, видях, ама тя цената се удвоила, докато стигне до България!

# 522
  • In transit
Е, нормално... досега съм срещнала само две фирми, които внасят хубави италиански вина без да са се забравили в надценките.

# 523
Включвам се с едно евтино австралийско червено вино, което ме впечатли за цената си.
С плътен, ароматен и балансиран вкус.

# 524
Vetrena, от къде могат да се купят изброените вина?

Купувам вино основно онлайн - почти всяка винарна има онлайн магазин с безплатна доставка за 6 бутилки,  или от винените сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт