Подправки в саксии 3-та тема

• 52 090
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
О, да така е, все са супер мокри и аз оставям да изсъхне и се надявам да не са ги прецакали.
Дано се оправи твоят и оцелее.

# 181
  • София
Вчера изкъпах на мивката в банята лидълския босилек. Малеее позеленя! Като плъзнаха, не мога да сваря да ги натискам. Те като на курорт бяха под листата. Поизтръсках хубаво листата, измих ги добре и сега е малко по-добре, но пак е в изолатора.

Отделно преди две седмици бях сложила малко семенца в саксия на прозореца. Онзи ден най-сетне се показаха и махнах фолиото. Бавничко вървят, ама поне да порастат.

Мики, абсолютно същото направих и аз Simple Smile
Сега ми се струва даже по-свеж и засега няма гадини.

# 182
  • Sofia
Купих спанак с коренчета.
Може ли да се засадят коренчетата в саксия или сандъче и дали ще израсне нещо?

# 183
  • Sofia
Може разбира се, той така се разсажда.

# 184
Сложих семена босилек върху влажна салфетка и в плик, т.н. рътене. На 18-ти го заложих, днес е набъбнал и са излезли кълнчета, утре сутринта ще го отворя и преместя в почва и ако не забравя ще го снимам. Много му се радвам Simple Smile

# 185
Аз не чакам да се покажат кълнове, просто оставям да престои от предния ден в мократа салфетка и засявам. Пак поникват по-бързо, достатъчно се е "накиснала" обвивката. Като вече имат кълнове, все си мисля че ще им разкажа играта като ги засявам, те са толкова мънички и крехки...

# 186
  • In transit
 И аз от това се опасявам, че са малки и крехки. Трябва с пинсети да работя. По същата причина не разсаждам босилека, а само пооскубвам по-рехавите, за да ги поразредя и съответно да подсиля останалите стръкчета.

# 187
Ами аз с пинсета ресих семената, та се надявам само да ги отвия и даже замислям със салфетката да ги оставя.

# 188
И аз от това се опасявам, че са малки и крехки. Трябва с пинсети да работя. По същата причина не разсаждам босилека, а само пооскубвам по-рехавите, за да ги поразредя и съответно да подсиля останалите стръкчета.
И аз понеже правя, струвам и накрая все съм засяла прекалено много, после проскубвам. Махам по-дребните за да остане повече пространство за по-силните растения. За разсаждане не ми и хрумва, то не си го представям как би станало.

# 189
  • In transit
Натка, пробвала съм да ги разсаждам...ужасно пипкава работа. И много фира дават, така с отскубване е по-добре.

# 190
  • Sofia
Аз едва в събота сях семена, сипвам от пакетчето или си сипвам в дланта и ги соля с пръсти...
Директно в пръста са си... има ли слънце, по цял ден ги пече на южния ми прозорец, пък в стаята става 25 и нагоре градуси.  Иначе гръцки и тайландски босилек, салвия, риган, див лук и рукола сложих. Руколата  дано се получи, както и предния път, че много ме дразнят разфасовките  в Лидл (най-вече там пазарувам и особено пък рукола) дето са толкова големи, вечно хвърлям някаква част...
По разсаждането не съм, даже  и по скубането. Simple Smile

# 191
Разсад за халапеньо. Семената са над 3 годишни. Сложен е в събота. Два дни след това е покълнил

# 192
Много съм нескопосана. Сутринта рано се захванах да го засявам босилека в почвата, обаче пусто любопитство опитах се да отвия салфетката и май съсипах кълновете.
Вижте на първата снимка как са излезли над салфетката, а а на втората съм се опитала да я отлепя, че нали завити бяха. Първоначалната ми идея беше да разкарам единия слой хартия. Дано оцелеят, вече са в почва/торф. Имам и 3 кълна на лютите чушки, ще ги изчакам още 2 дни, дано излязат още 3, 4 Simple Smile От цветята нищо не ми е тръгнало още.

# 193
  • Sofia
Можеше със салфетката да ги посадиш.
Гледала съм клипчета и се получава.

# 194
Доли, аз след като ги отворих наполовина и видях, че май сбърках накрая ги сложих с хартията. То на първата снимка се вижда как са излезли над нея и са я пробили.

Общи условия

Активация на акаунт