Подправки в саксии 3-та тема

• 52 094
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
...Екстер, добър си. Само като любител ли се занимаваш? Снимките ти са УАУ Simple Smile
Ако питането е за растенията- занимавах се професионално като втора работа. Толкова ми харесваше, че отделях повече време от основната ми Grinning До преди малко повече от година менажирах всички процеси по производството. Мои продукти са ползвани от едни от най-добрите готвачи и няколко кулинарни предавания, но това по-скоро е заслуга на маркетинга. Имам участие в научен труд /не мой, като сътрудник/ в тази област. След като преустановихме дейност пренесох знанията си вкъщи за лична употреба Blush

Ако питате за кулинарията- предпочитам да се включвам в заключителните етапи Grinning

# 556
Благодаря ти blackcat6. Колегите ми в САЩ казваха че имам зелени палци. Носеха ми де що умиращо цвете имаше. Иначе гледането на рози в саксии хич не е трудно ( вкл и мини розите).

Иначе и аз имам такива кутии като мини оранжерии, но там са семената от екзотични растение и подправки.

# 557
  • Бургас
Шафрана ми е само на листа. Дали ще цъфне се чудя 🤔

# 558
  • София
Готов е и кресона, не можах да го оставя да порасте още Grinning

Видя ми се подходящ за подправяне на разядка за тази вечер

За другата седмица съм засял грах

Особеното при него е, че трябва предварително накисване.
По същия начин се засяват и семената на ядливата латинка /в момента нямам и не мога да покажа/. За разлика от грахта обаче, семената на латинката се засяват по на рядко и след израстване на стъблото на около един-два сантиметра, всичко се засипва с пръст отгоре Blush

# 559
Здравейте!
За пръв път си засях в сандъчета на терасата репички, моркови и магданоз. Репичките вече се показаха, но от морковчетата и магданоза няма следа. Те по-късно ли ще избият или да ги отписвам?

# 560
  • София
Репичките са от "най-бързите" зеленчуци, имайте търпение Blush

# 561
Магданозът никне за 40 дни, а сега може и да му е студено и да се забави още повече.

# 562
  • Бургас
Искат ли много място репичките?

# 563
  • София
Искат ли много място репичките?
Имах една сеялка, разстоянието на колелото между две семена е около 2 см.

# 564
Репички в сандъче стават ей така за любители, пробвай Карз, аз не съм, но една позната беше насяла и беше много забавно. Също и бейби моркови беше насадила.

Аз голямо желание имам, ама нямам възможност. Или с работа ще съм затрупана, или както днес - кръст ще ме боли…

# 565
  • Бургас
Ще потърся семена и ще пробвам. Имам една по голяма саксия и мисля в нея да пробвам. Ще ми е интересно да ги наблюдавам дали ще растат.

# 566
Забавно и удовлетворяващо е с репичките. Показаха се за 2 седмици - направо листенцата надигнаха пръстта и я разместиха. На следващия ден се и показаха отгоре. Сега всеки ден си ги гледам как растат.

Нищо не разбирам от градинарство, но пък за сметка на това кипя от ентусиазъм! Като английска аристократка съм се оборудвала с подходяща капела, розови градинарски ръкавици на цветенца, розова лейка и мини мотичка, лопатка и сеялка. Супер смешна съм отстрани, но пък такова удоволствие ми доставя да си гледам китките на терасата Simple Smile

# 567
Преди 1-2 години много исках да си отглеждам босилек. Няколко пъти си купувах саксийки с босилек, но скоро загиваше.  Каква ли може да е била причината?

# 568
  • Бургас
Босилек и аз не мога да завъдя.
Нито готов в саксия,нито от семена.
Не вирее при мен!

Вятър и мъгла,направо си те представих с капелата и лейката! 😉

# 569
Босилека обича топло да е. Аз гледах успешно и от семена и от разсад, а от 2-3 години за по-бързо си вземам жива подправка, махам внимателно чашката и си я насаждам в саксия. Те са с големи корени и успешно се развиват след това в почвата. Обичаме го много с домати.

Общи условия

Активация на акаунт