Подправки в саксии 3-та тема

• 52 059
  • 736
  •   2
Отговори
# 150
Магданозът дали е подходящ за първи опит за отглеждане? От къде поръчвате семената?

# 151
  • In transit
Нищо не може да ме спре мен, ама аз съм си луда по подправките! Simple Smile Пощя си ги от гадините и така, ама не си представя без подправки да съм.  
Не може да се каже как ще е при теб, I*Belive*in*Angels, та освен да опиташ...  Simple Smile
+1 И аз не мога без пресни подправки. Единствено салвията си замразявам листенца или ги суша, за зимата. Тя също е многогодишно, но зимата спира да расте.

I*Belive*in*Angels, в момента има навсякъде по големите хранителни вериги, строителните хипермаркети като Практикер и Бриколаж. Също може да си поръчаш онлайн от цветарски магазини. Лично за себе си предпочитам по-хубави (скъпи семена), от които не съм имала издънки, на фирма Vilmorin и една италианска марка Franchi. И двете се предлагат в България. Миналия месец накупих семена за различни зеленчуци от Franchi за майка ми. Каза, че първи са изникнали и се развиват добре.

# 152
Магданозът дали е подходящ за първи опит за отглеждане? От къде поръчвате семената?
При мен само той върви успешно, така че го броя лесен за гледане. Иска само малко повече търпение докато тръгне и през лятото редовно поливане и без силно пряко слънце.
От там нататък само режеш и ядеш, а той си продължава да расте.
Семена специално за магданоз не съм уцелвала да не стават, вече сорт си избираш според вкуса, аз предпочитам Италиански гигант.

# 153
Благодаря ви! Ще се пробвам с една саксия и ще видим Simple Smile

# 154
Нищо не губиш да опиташ, гледай да не са много наблизо едно до друго семенцата че растат хилави ако са много на гъсто. Може да ги сложиш да пренощуват загънати в мокра (хубаво наквасена) салфетка преди да засееш, така ще поникнат по-бързо че иначе отиде и над месец само за това.

# 155
Аз така днес направих, по-скоро насях люти чушлета. Сега ще нощуват и ще видя кога ще покълнат, утре ще ви ги снимам Simple Smile

# 156
  • София
Понеже се коментира, че почвата може да е заразена, откъде си купувате почва? Миналата година купувах от Кауфланд, сега не знам. Преди това купувах от малки цветарски магазинчета. Естествено, няма гаранция, откъдето и да е, но ако сте доволни, ще се радвам да споделите.

# 157
  • München, Deutschland
Понеже се коментира, че почвата може да е заразена, откъде си купувате почва? Миналата година купувах от Кауфланд, сега не знам. Преди това купувах от малки цветарски магазинчета. Естествено, няма гаранция, откъдето и да е, но ако сте доволни, ще се радвам да споделите.

В България в Баухаус намерих почвата (една от тях), от които съм много доволна. Дано не бъркам името на магазина, това е в София, покрай гробищата някъде, на една ремонтирана улица с по 2-3 ленти в посока. Мога да потърся точния адрес и продукт, ако някой има интерес. Купила съм си и за България от тази почва, доволна съм. Simple Smile

# 158
Аз имам компост, и бъркам с горска и пръст от гората. Сега са ми събрали обгорял оборски тор - трябва да мина да го взема само.

# 159
  • München, Deutschland
Титина, на балкона не ти ли мирише от този оборски тор? Около нас извън града, по поляните, пръскат и е отвратителна смрад...

# 160
  • София

От 10 г. си гледам зеленчуци и подправки както на балкончето, така и на первазите на прозорците. Винаги ползвам тази почва, защото почиствам корените от предходната година и подменям част от пръстта.

# 161
Титина, на балкона не ти ли мирише от този оборски тор? Около нас извън града, по поляните, пръскат и е отвратителна смрад...
Ако е обгорял , т.е. престоял няколко години, не мирише.
Иначе от пресния мирише, а и има много нитрити. А аз имам и зеленчуци и не ми се иска да ги скапам.

# 162
  • София
Много благодаря, явно ще се ходи до Баухаус! Simple Smile

# 163
  • Бургас
Аз пак се влагам босилек,да видим този път,какво ще стане .
Семето е лятото.

# 164
  • Sofia
Аз си карам на тия дето предлагат по веригите, не съм с кола и да кръстосвам София (днес се придвижвах от моя квартал - южния изход на града до разклона за летищото за 1.30часа) за пръст, не е моето.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 17:18 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт