Подправки в саксии 3-та тема

• 52 112
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Мини босилекът се води и гръцки. 
Моят се е подал вече, от мои семена е.

# 226
Мерси, Морена, не подозирах за съществуването му даже Simple Smile

Иначе ти дишам във врата: босилекът мии 😆

Да кажа непрофесионално, че това рътене е загуба на време! От 19-ти до сега, рътени, нам си к’во - ей ги 2 са над земята, можв би очакванията ми бяха за по-бурзо избиване. Както и да е, аз се забавлявам с тях и от толкова мерак обърках саксиите. Сега не знам в коя са карамфилите и чушките, по-късно ще стане ясно Simple Smile

# 227
  • Sofia
Утре ще щракна и моя, даже аз ти дишам във врата, по ситен е моя, бавен е...
Тайландският ми  е по-напред и той е от мои семена.
А аз съм налепила етикети  по саксиите с изолирбанда на ММ. Simple Smile

# 228
Както очаквах, със затоплянето на времето и слънчевите дни, босилекът ми расте на перваза на прозореца сякаш с часове. Толкова му се радвам, две вечери по ред готвя с него, за да го поразредя.  Доста семенца бях наръсила, за да се подсигуря, имам чувството, че няма фира - купих го от Лидл. Разсадих го успешно в още саксийки с дървено шишче. След този (временен) успех толкова се зарибих, че изкупих сума ти семена в Лидл, Кауфланд и Бриколаж. Ръсих ги смело, мислейки че не всичко ще поникне и сега съм в тих ужас къде ще събера толкова много корени - 2 вида ягоди, чери домати, мента... Тези поникнаха за около 10 дни. Следват мащерка, риган и розмарин.

Като казах мента, какъв вид е тази с островърхите листа? Моят вид е със заоблени, къдрави краища Sad

# 229
Нямам идея, по-късно ще снимам етикета. Сега се сещам, че предишната ми беше с по-обли листенца, продавачката вчера каза, че свързвала ментата с боб, погледнах специално етикета пишеше мента, не джоджен. Иначв пък той е с такива островърхи листа…

# 230
  • Sofia
О, това с ментата и джожена е страхотна обърквация...уж е мента, пък си мирише и на джожен...

Ей ги моите

Гръцки/мини босилек

Тайландски босилек

Руколата

# 231
Вижте как е мухлясало нощеска. Снощи ви снимах нямаше такова нещо, сутринта ги погледнах и има като слой Sad дано излязат още и не се повредят, сигурно е влажно, но пръскам с пулверизатор всяка вечер. Отгоре е влажно, но навътре е суха почвата. Днес няма да ги пръскам.

Морена, напред си, браво на теб Hands Wave

# 232
  • In transit
Black cat, повече му е дошла влагата, затова. И при мен се случва.
Моят босилек няма да го снимам, колкото твоя и на Моренка е. Снощи го изкарах на остъклената терасата. Гледам, че добре върви всичко там, защото е западна и следобед става много топличко. Скилидките чесън са 10см вече, едни невенчета от Лидл поникнаха за 3 дни. Дано и той да потръгне.

# 233
Т.е. ще се махне този мухъл, нали?
Аз се изумих като го видях, разтрих очите даже, ми не, не ми се привижда Satisfied Вчера се вижда - никакви наченки, даже изглежда, че е сухо, ама явно не е било. Нищо де, днес слънцето ще го напича и като засуша довечера да се надяваме, че ще се оправи.

Добре, че Морена ме подсети, ще търся рукола и аз уикенда, искам да си насея малко и аз, дано не е късно вече, ама когато тогава, то пък по-бързо ще тръгне като е топличко.

# 234
  • Пловдив
Моят босилек добре тръгна ама ми се вижда малко за 3 сандъчета.

# 235
  • In transit
blackcat, остави го да се позасуши леко и го сложи някъде на по-сухо място, да няма много влага. И при мен така на прозореца като сложа сандъчето става. Като ги изкарам навън се маха. Може с пинцета или с пръсти леко да махнеш мухъла отгоре. Без да махаш много от пръста, просто леко да го отделиш и махнеш повърхностно.

# 236
  • Sofia
Добре, че Морена ме подсети, ще търся рукола и аз уикенда, искам да си насея малко и аз, дано не е късно вече, ама когато тогава, то пък по-бързо ще тръгне като е топличко.
Не е късно, слагай. Simple Smile
Не ми тръгна дивия лук, един мижав стрък стърчи (от Лидл като руколата е), салвията и ригана, та ще ги пробвам отново, май имам други опаковки...
Аз поливам сутрин, та през деня си поизсъхва отгоре и нямам мухъл.
Но за семената е важно надолу, при тях да е мокро, та аз в един край бъркам да видя как е. Simple Smile

# 237
Това е ментата ми, освен че е със заоблени листа, си представях, че ще расте нагоре, а тази е като пълзяща, с меки стъбла.

Босилекът, малко поокастрен, мисля че е на около 2 месеца.

От същите саксии разсадих ето тези

И други дребни радости покрай тях:

# 238
Моят босилек от преди 2 седмици е посаден и се чуди да излиза ли или да ме будалка. Тъкмо се зарадвах, че нещо зелено се подава, а то белите камъчета позеленяли. Не го поливам прекалено, но си е влажна почвата, отделно съм го задушила с прозрачно фолио и то си прави капки от топлината, на топличко, на слънчев прозорец е.

# 239
e- donna за първото сигурна ли си , че е мента , на мен  ми приличат на маточина тези високите стръкове.

Общи условия

Активация на акаунт